Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:06, 15.03.2023

Dacă mergeți la restaurant, trebuie să știți asta

Restaurantele şi unităţile de alimentaţie publică au obligaţia de a afişa, începând de miercuri, 15 martie, ingredientele şi valorile nutriţionale ale produselor şi preparatelor pe care le servesc consumatorilor,…




08:40, 15.03.2023

De azi, 15 martie, la restaurant veți primi și ”meniul” cu E-urile folosite la mâncare

Restaurantele si unitatile de alimentatie publica au obligatia de a afisa, începând de miercuri, 15 martie, ingredientele si valorile nutritionale ale produselor si preparatelor pe care le servesc consumatorilor,…




08:15, 15.03.2023

Meniurile din restaurante trebuie să conțină detalii despre ingrediente, valorile nutriţionale și aditivii alimentari din produse

Începând de miercuri, 15 martie, odată cu intrarea în vigoare a Ordinului 201/2022 al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), restaurantele şi unităţile de alimentaţie publică…




07:35, 15.03.2023

Schimbare majoră în toate restaurantele din România, de astăzi - Ce urmează să găsească clienții pe mese

Iniţial, Ordinul trebuia să intre în vigoare pe 20 decembrie 2022, dar s-a hotărât amânarea până la data de 15 martie 2023 în urma consultărilor cu structurile asociative şi patronatele din HoReCa, pentru a da…




05:55, 02.11.2022

Sondaj Eurobarometru: Românii sunt îngrijoraţi de poluarea aerului

Românii consideră că poluarea este unul dintre cei mai mari factori cauzatori ai bolilor respiratorii. De asemenea, cetăţenii ţării noastre consideră că este nevoie de o informare mai bună cu privire la indicii…




09:55, 25.10.2022

Europenii sunt îngrijorați de calitatea aerului

Potrivit unui sondaj Eurobarometru ieri, europenii sunt îngrijorați de efectul poluării aerului asupra sănătății și a mediului înconjurător. Majoritatea consideră că industria, autoritățile publice și angajatorii…




05:03, 23.06.2020

Oceanele devin acide. Ce se va întîmpla acum cu omenirea?

Oceanul Arctic va absorbi mai mult CO2 în acest secol decît a fost calculat anterior de majoritatea modelelor de schimbare a climei. Aceasta înseamnă că acidificarea așteptată a apei va fi, de asemenea, mult mai…




22:46, 17.12.2019

Studiu: Apele costiere din California se acidifică într-un ritm alarmant

Apele din apropierea zonelor de coastă californiene se acidifică de două ori mai rapid decât media la nivel global, conform unui nou studiu publicat luni în jurnalul Nature Geoscience, transmite agerpres.ro.




16:42, 17.12.2019

Apele costiere din California se acidifică într-un ritm alarmant (studiu)

Apele din apropierea zonelor de coastă californiene se acidifică de două ori mai rapid decât media la nivel global, conform unui nou studiu publicat luni în jurnalul Nature Geoscience, citat de agenţia Xinhua.…




09:09, 24.10.2017

Raport: Accentuarea acidificarii oceanelor ”va afecta toate vietuitoarele marine”

Toate vietuitoarele acvatice vor fi afectate ca urmare a cresterii nivelului de aciditate al oceanelor cauzat de emisiile de dioxid de carbon produse de societatea moderna, conform unui important raport international,…




21:41, 23.10.2017

Accentuarea acidificării oceanelor 'va afecta toate vieţuitoarele marine' (raport)

Toate vieţuitoarele acvatice vor fi afectate ca urmare a creşterii nivelului de aciditate al oceanelor cauzat de emisiile de dioxid de carbon produse de societatea modernă, conform unui important raport internaţional,…




16:13, 07.07.2017

Intensificarea acidificării oceanelor va duce la înmulţirea speciilor de peşti mici şi la dispariţia celorlalte

Diversitatea peştilor se va reduce în mod semnificativ, speciile mici, ca nişte ''buruieni'' - echivalentul din ocean al şobolanilor şi gândacilor de pe pământ - urmând să domine mediul acvatic din viitor din cauza…




00:03, 05.08.2015

Captarea CO2 este ineficientă împotriva acidifierii oceanelor

Desfășurarea masivă a tehnicilor de captare a CO2 din atmosferă nu va duce la dispariția acidifierii oceanelor, fenomen care amenință numeroase specii marine și care va dura secole întregi, arată un studiu apărut…




08:38, 04.08.2015

ÎNCĂLZIRE GLOBALĂ Captarea CO2 este ineficientă împotriva acidifierii oceanelor (studiu)

Desfășurarea masivă a tehnicilor de captare a CO2 din atmosferă nu va duce la dispariția acidifierii oceanelor, fenomen care amenință numeroase specii marine și care va dura secole întregi, arată un studiu apărut…




19:55, 21.03.2015

Otrava din pâine. GLUTENUL, ucigaşul care ne poate provoca 55 de boli

Nutriţionistul Elena Bodea a declarat că orice pâine consumată în exces, chiar dacă este din făină integrală sau de secară, ne poate afecta organismul. Mai mult, glutenul din pâine este extrem de dăunător pentru…




16:10, 20.03.2015

Otrava din pâinea noastră cea de toate zilele: glutenul – „ucigaşul“ lent care ne răpune cu 55 de boli

Elena Bodea precizează că pâinea este un aliment obţinut din făină, apă, drojdie, sare şi poartă denumirea cerealei din care provine făina şi a gradului de extracţie al acesteia: pâinea neagră, semialbă, intermediară,…




15:25, 12.12.2014

Iti place berea cu aroma de fructe? Nu vei mai bea asa ceva dupa ce citesti asta

Berea cu aroma de fructe este o bautura alcoolica obtinuta prin amestecul berilor blonde sau brune cu suc de fructe sau alte bauturi racoritoare, in diferite proportii, scrie click.ro. 1. Aceste produse contin…




14:05, 16.10.2014

Rechinii din recifurile de corali tolerează mai ușor acidificarea oceanelor

Rechinii din recifurile de corali, precum cei din specia Hemiscyllium ocellatum, pot să tolereze mai ușor creșterea nivelului de CO2 din oceane fără să sufere vreun impact fizic evident, potrivit unui studiu publicat…




11:06, 08.10.2014

Ne îndreptăm spre DEZASTRU: Acidifierea oceanelor a CRESCUT cu 26% faţă de epoca preindustrială

Ph-ul oceanelor a crescut în medie cu 26% în ultimii 200 de ani, absorbind peste un sfert din emisiile de CO2 rezultate din activităţile umane, iar fenomenul va continua, se arată într-un raport publicat miercuri…




10:06, 08.10.2014

INGRIJORATOR - Acidifierea oceanelor a crescut cu 26% fata de epoca preindustriala

Ph-ul oceanelor a crescut in medie cu 26% in ultimii 200 de ani, absorbind peste un sfert din emisiile de CO2 rezultate din activitatile umane, iar fenomenul va continua, se arata intr-un raport publicat miercuri…




13:21, 09.09.2014

Avertisment fără precedent al specialiştilor: Se schimbă clima

"Clima este pe cale să se schimbe, iar condiţiile meteorologice devin mai extreme din cauza activităţilor umane, ca de exemplu exploatarea combustibililor fosili", a declarat secretarul general al OMM Michel Jarraud…




11:45, 07.06.2014

Berea cu AROMĂ de FRUCTE este PERICULOASĂ pentru sănătate. 10 motive să nu bei bere aromată

Berea cu aromă de fructe este o băutură alcoolică obţinută prin amestecul berilor blonde sau brune cu suc de fructe sau alte băuturi răcoritoare, în diferite proporţii, scrie click.ro. 1 Aceste produse conţin zaharuri…




10:27, 20.11.2013

Coca Cola vs. Pepsi: INGREDIENTUL care face diferenţa între cele două băuturi. Vezi cât de periculoase sunt

Coca Cola şi Pepsi sunt unele dintre cele mai consumate băuturi carbogazoase. Deşi medici au atras în nenumărate rânduri atenţia asupra acestor sucuri, deoarece nu sunt sănătoase, oamenii continuă să le consume.…




07:33, 15.11.2013

Alimentele care dubleaza riscul de a face diabet zaharat

O dieta bogata in proteine de origine animala, prin urmare acidifianta, creste considerabil riscul de diabet de tip 2, cea mai frecventa forma de diabet, conform unui studiu publicat marti de cercetatorii de la…




20:12, 12.11.2013

O dieta acidifianta creste riscul de diabet de tip 2 - studiu

O dieta bogata in proteine de origine animala, prin urmare acidifianta, creste considerabil riscul de diabet de tip 2, cea mai frecventa forma de diabet, conform unui studiu publicat marti de cercetatorii de la…




02:46, 06.03.2012

Oceanul planetar devine din ce în ce mai acid

Oceanele planetei trec printr-un proces de acidificare într-un ritm extrem de rapid, fără precedent în ultimii 300 de milioane de ani şi chiar mai rapid decât procesul de acidificare rezultat în urma eliberării…




23:58, 03.03.2012

ALARMANT: Acidifierea oceanelor, fără precedent în 300 milioane de ani

Oceanul planetar trece printr-un proces de acidificare într-un ritm extrem de rapid, fără precedent în ultimii 300 de milioane de ani şi chiar mai rapid decât procesul de acidificare rezultat în urma eliberării…




10:00, 17.07.2011

Supra-acidificarea corpului este singura cauză care sta la baza tuturor bolilor

Corpul nostru au fost conceput pentru a fi sanatos, zvelt şi energic. Am fost destinate pentru a avea pielea netedă, suplă şi o minte iute, de alertă. În schimb, suntem supraponderal - obositi şi lent. DE CE?