Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vrei să fii sănătos? Află cu câte ore înainte de somn trebuie să mănânci

Publicat:

Aproape 80% dintre pacientii cu probleme digestive obisnuiesc sa manance inainte de somn. Sunt constatarile medicilor gastroenterologi, care avertizeaza ca acest regim alimentar favorizeaza aparitia ulcerului si a depresiei. 

Potrivit specialistilor, mesele dupa ora 19:00 perturbeaza functiile organelor interne. Cel mai mult sunt afectate pancreasul si stomacul.

"Stomacul nu reuseste sa prelucreze alimentele consumate cu o ora sau doua inainte de somn si atunci acestea raman in duoden. In acest caz, se va elimina o mare cantitate de fiere care se va afla in stomac pana dimineata.…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: „E mai rau pentru organism sa nu le mancam deloc”. Ce soluții avem ca sa mancam totuși sanatos?

14:55, 25.04.2024 - O analiza recenta a Autoritații Naționale Fitosanitare arata ca in peste 40% din legumele romanești sunt urme de pesticide, iar in unele produse cantitațile de substanțe periculoase detectate au fost cu mult peste nivelul maxim admis. Mararul, salata și roșiile sunt cele mai tratate legume, arata raportul.…

Ce este mai sanatos sa mananci: unt sau margarina?

18:30, 08.04.2024 - Untul a fost un aliment de baza timp de secole, cu mult inainte sa apara margarina, la inceputul secolului XX. Dieteticienii afirma ca este dificil de stabilit care dintre ele este mai sanatos.

Cum sa ținem un post sanatos. Nutriționist clujean: „Trebuie sa avem de toate in farfurie"

18:05, 21.03.2024 - Postul Paștelui a inceput de cateva zile și pentru mulți dintre cei care il urmeaza cea mai mare provocare este sa renunțe la consumul de carne. Nutriționiștii vin cu cateva variante alternative sanatoase.

Ce nu ar trebui sa faci imediat dupa ce mananci. Obiceiul nesanatos pe care il au foarte mulți oameni

23:11, 18.03.2024 - Nutriționiștii și medicii recomanda sa eviți diverse activitați dificile sau odihna intinsa pe pat imediat dupa ce mananci, mai ales dupa o masa copioasa, cu multe grasimi și proteine. Digestia preparatelor pe care le-ai consumat incepe imediat dupa ce mananci și poate dura cateva ore, in funcție de…

Copii invațați la școala cum sa manance sanatos. „Nu mergem sa slabim elevii, ci sa aratam sursele corecte de nutrienți”

15:50, 14.02.2024 - In unitațile școlare din orașul Mioveni, județul Argeș, autoritațile locale au incheiat parteneriate cu un specialist in nutriție care le explica elevilor cum sa aiba un stil de viața sanatos, bazat pe o alimentație echilibrata și diversificata.

Cel mai sanatos pește. Medicii il recomanda mereu, trebuie consumat cel putin o data pe saptamana

09:15, 14.02.2024 - Experții in nutriție au explicat care sunt caracteristicile celui mai sanatos pește ce ar trebui consumat de oameni. Acest aliment este recomandat spre consum cel puțin o data pe saptamana. Tipurile de produs dintre care poți alege pentru a integra peștele in alimentația ta. Acesta este cel mai sanatos…

Medicii de familie din Cluj au ajuns la disperare din cauza platformei informatice a CNAS: ,,Funcționeaza cu mari deficiențe, oficial in regim offline"

11:06, 08.02.2024 - Medicii de familie clujeni au ajuns sa fie exasperați de defecțiunile platformei informatice a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Aceștia reclama ca, in ultimul timp, erorile și defecțiunile sunt atat de dese incat activitatea lor este afectata semnificativ.Potrivit Patronatului Medicilor de…

Avertismentul medicilor despre o „bomba cu ceas“, boala de care sufera tot mai mulți romani

06:16, 29.01.2024 - Medicii trag un semnal de alarma cu privire la o boala de care sufera tot mai mulți romani, strans legata de stilul de viața sedentar. Este vorba de Sindromul Metabolic (SM), considerat dintre cele mai importante cauze a bolilor cardiovasculare.


Ce parere ai despre aceasta stire?