Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ungaria are un nou președinte - Cine este Tamas Sulyok

Publicat:
Ungaria are un nou președinte - Cine este Tamas Sulyok

Ungaria, care a pierdut-o pe emblematica presedinta dupa ce aceasta a acordat o gratiere intr-un scandal de abuz asupra copiilor, i-a ales luni succesorul in parlament in incercarea de a pune capat scandalului, relateaza AFP si Reuters, potrivit Agerpres.

, un jurist in varsta de 67 de ani care a condus din 2016, a depus juramantul in urma votului si va prelua functia pe 5 martie.

, presedintele are un rol ceremonial.

Prima femeie care a ocupat aceasta functie in Ungaria, , aleasa in martie 2022, a demisionat…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Parlamentul Ungariei a ales un nou șef al statului

10:11, 27.02.2024 - Ungaria, care a pierdut-o pe emblematica președinta Katalin Novak dupa ce aceasta a acordat o grațiere intr-un scandal de abuz asupra copiilor, i-a ales luni succesorul in parlament in incercarea de a pune capat scandalului, relateaza AFP și Reuters. Tamas Sulyok, un jurist in varsta de 67 de ani care…

Ungaria are un nou președinte, dupa ce Katalin Novak a demisionat: Cine a fost ales de Parlament

20:55, 26.02.2024 - Parlamentul Ungariei l-a ales luni pe Tamas Sulyok, președintele Curții Constituționale, ca urmator președinte pentru un rol in mare parte ceremonial, pentru a o inlocui pe Katalin Novak, care a demisionat in mod neașteptat la inceputul acestei luni, relateaza Reuters, potrivit hotnews.ro .

Tamas Sulyok, noul președinte al Ungariei

20:30, 26.02.2024 - Parlamentul Ungariei l-a ales luni pe Tamas Sulyok, șeful Curții Constituționale, ca noul președinte al țarii. Katalin Novak, prima femeie președinte a țarii, a demisionat pe fondul unui scandal de grațiere a abuzului asupra copiilor. Alegerile prezidențiale au avut loc in prima zi a sesiunii de primavara…

Tamas Sulyok este noul președinte al Ungariei

20:05, 26.02.2024 - Ungaria, care a pierdut-o pe emblematica presedinta Katalin Novak dupa ce aceasta a acordat o gratiere intr-un scandal de abuz asupra copiilor, i-a ales luni succesorul in parlament in incercarea de a pune capat scandalului, relateaza AFP si Reuters.


Ce parere ai despre aceasta stire?