Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un tratament similar unui vaccin ar putea ''programa'' sistemul imunitar să stopeze dezvoltarea cancerului (studiu)

Publicat:

Oameni de stiinta americani au identificat un anumit tip de celula stem care poate stimula sistemul imunitar sa stopeze dezvoltarea tumorilor, aceasta reusita avand potentialul de a spori sansele dezvoltarii unui tratament anticancer care ar putea fi utilizat in mod similar unui vaccin, relateaza joi .

Anumite celule ce pot fi ''programate'' in diferite tipuri de tesuturi din corp, cunoscute sub numele de celule stem pluripotente induse (iPS), ar putea fi injectate in viitor in organismul uman pentru prevenirea dezvoltarii tumorilor in cazul pacientilor.

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

(P) Studiu: Peste 50% dintre consumatorii romani au adoptat in prezent Sistemul de Garanție-Returnare

16:25, 10.04.2024 - Conform unui studiu Kantar realizat pe un eșantion reprezentativ de consumatori*, peste 50% dintre consumatorii romani intervievați au aderat pana in prezent la Sistemul de Garanție -Returnare. Dintre aceștia, 25% returneaza constant ambalajele SGR la punctele de returnare, iar 58% au returnat ambalaje…

INOVAȚIE Primul vaccin impotriva cancerului pulmonar dezvoltat de cercetatorii britanici

18:10, 31.03.2024 - Cercetatorii din Marea Britanie au dezvoltat LungVax, primul vaccin din lume impotriva cancerului pulmonar, deschizand noi perspective in lupta impotriva principalei cauze de mortalitate prin cancer. The post INOVAȚIE Primul vaccin impotriva cancerului pulmonar dezvoltat de cercetatorii britanici first…

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

Musculitele de fructe ar putea contribui la oprirea dezvoltarii tumorilor cerebrale

21:31, 12.03.2024 - Umila musculița de fructe ajuta oamenii de știința sa gaseasca un leac pentru tumorile cerebrale. Folosind ca model Drosophila, cercetatorii au reușit sa identifice și sa examineze celulele in stadiile inițiale ale formarii tumorilor in interiorul creierului.

Vaccin revoluționar, faza de testare pe animale cu rezultate uimitoare. Șansa la viața pentru milioane de oameni și serul nici nu va fi foarte scump

19:40, 07.03.2024 - Cercetatorii din Satele Unite au facut progrese revoluționare in privința combaterii colesterolului. Un vaccin testat deocamdata doar pe animale a reușit sa reduca nivelul colesterolului considerat rau din organism cu pana la 30%. In condițiile in care, doar la noi in țara, mai bine de jumatate dintre…

Mai țineți minte „nebunia” CARITAS? Unii s-au imbogațit, alții au pierdut case și agoniseala de-o viața!

12:35, 22.02.2024 - Oameni din toata țara au fost cuprinși de „nebunia CARITAS” jocul piramidal care pe unii i-a imbogațit, iar pe alții i-a facut sa-și piarda agoniseala de-o viața. Mii de clujeni stateau la cozi interminabile, printre aceștia și mulți turdeni, doar sa-și „bage banii la Caritas” ca apoi sa-i scoata de…

Sangele persoanelor care traiesc 100 de ani arata diferențe majore fața de ceilalți oameni. Care este secretul centenarilor, potrivit ultimului studiu

18:35, 10.02.2024 - Un studiu recent, la care au participat zeci de mii de oameni, a descoperit ca sangele persoanelor care traiesc 100 de ani arata diferențe majore fața de ceilalți oameni. Cercetatorii au dezvaluit care ar putea fi secretul centenarilor. Un studiu elaborat Poate pare greu de crezut, dar centenarii reprezinta…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?