Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un tratament similar unui vaccin ar putea ''programa'' sistemul imunitar să stopeze dezvoltarea cancerului (studiu)

Publicat:

Oameni de stiinta americani au identificat un anumit tip de celula stem care poate stimula sistemul imunitar sa stopeze dezvoltarea tumorilor, aceasta reusita avand potentialul de a spori sansele dezvoltarii unui tratament anticancer care ar putea fi utilizat in mod similar unui vaccin, relateaza joi .

Anumite celule ce pot fi ''programate'' in diferite tipuri de tesuturi din corp, cunoscute sub numele de celule stem pluripotente induse (iPS), ar putea fi injectate in viitor in organismul uman pentru prevenirea dezvoltarii tumorilor in cazul pacientilor.

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

Metoda de tratament preferata de tot mai mulți romani

10:41, 25.03.2024 - Dezvoltarea tehnologiei a dus la inregistrarea unor progrese semnificative in multe domenii. Medicina nu face nici ea excepție. Apariția unor noi metode de tratament chirurgical, minim invazive, pentru afecțiuni care pana de curand necesitau incizii ample, cu risc mare de complicații, a schimbat considerabil…

Oamenii de știința au descoperit un "comutator" care oprește sistemul imunitar sa atace celulele sanatoase

02:45, 22.03.2024 - Sistemul nostru imunitar este talentat in a face diferența intre chimia propriului nostru organism și cea a unui agent patogen invadator. Atunci cand funcționeaza defectuos, corpul nostru poate deveni gazda unui razboi civil intens, scrie sciencealert.com. Oamenii de știința sunt dornici sa ințeleaga…

Cercetatorii americani au descoperit modul in care stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului

08:30, 14.03.2024 - Oamenii de știința din New York au efectuat un nou studiu și au descoperit lucruri noi despre legatura dintre stres si cancer, relateaza Rador Radio Romania. Stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului? Oamenii de știința din New York au incercat sa raspunda la aceasta intrebare; iar articolul…

Vaccin revoluționar, faza de testare pe animale cu rezultate uimitoare. Șansa la viața pentru milioane de oameni și serul nici nu va fi foarte scump

19:40, 07.03.2024 - Cercetatorii din Satele Unite au facut progrese revoluționare in privința combaterii colesterolului. Un vaccin testat deocamdata doar pe animale a reușit sa reduca nivelul colesterolului considerat rau din organism cu pana la 30%. In condițiile in care, doar la noi in țara, mai bine de jumatate dintre…

Șase tineri inoveaza sectorul agricol din Romania cu dispozitivul GrowWise. Sistemul complex i-a adus in campania „100 de tineri pentru dezvoltarea Romaniei”

14:45, 01.03.2024 - Pasiunea pentru tehnologie și dorința de a face o schimbare pozitiva in comunitate au fost motivele pentru care șase tineri excepționali – Augustin Babii, Bogdan Braileanu, Briana Filimon, Alexandra-Maria Morar, Alexandru Pop și Victor-George Sabo și-au unit forțele și au dezvoltat un dispozitiv revoluționar…

Evoluția copilului de la 0 la 12 luni Etapele dezvoltarii copilului in funcție de varsta

11:20, 15.02.2024 - Dezvoltarea motorie a sugarului trebuie evaluata personalizat, fiecare copil avand ritmul sau de dezvoltare antropometrica si motorie The post Evoluția copilului de la 0 la 12 luni Etapele dezvoltarii copilului in funcție de varsta first appeared on Informatia Zilei .

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?