Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sorina Pintea, vești bune pentru pacienții cu arsuri grave: 'Vom simplifica transferul în străinătate'

Publicat:

Ministrul Sanatații, , a precizat ca cele doua noi Ordine privind reglementarea ingrijirii pacienților arși vor avea ca principal efect diminuarea considerabila a timpilor de așteptare in privința transferului pacienților in spitalele din strainatate, informeaza MEDIAFAX.

a declarat, duminica, intr-o intervenție la Digi 24, ca noile proiecte de acte normative pentru reglementarea ingrijirii pentru pacienții arși reduc semnificativ timpii de așteptare. De asemenea, ordinele conduc și, implicit, la eficientizarea procedurilor specifice tratarii și transportarii…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

SCJU Cluj-Napoca extinde accesul pacienților la aparatele RMN și CT de la centrul Imogen: "Se vor reduce substanțial timpii de așteptare"

14:25, 25.04.2024 - Pacienții vor avea un acces mai ușor, din aceasta luna, la cel mai performant aparat RMN aflat intr-un spital public din Transilvania și la un aparat CT de ultima generație, aflate in dotarea Imogen, acestea urmand sa funcționeze de dimineața pana seara.

Ce risca medicii care duc pacientii de la stat la privat. Anunt important al Ministrului Sanatatii, Alexadru Rafila

18:15, 18.04.2024 - Cadrele medicale care duc pacienții de la stat la privat ar putea fi sancționați. Ministrul Sanatații, Alexandru Rafila, a anunțat ca lucreaza la o strategie pentru a lua masuri in cadrul medicilor care au o astfel de practica.

Pacientii centrului de la Calinesti, unde au fost depistate deficiente grave, vor fi transferati in alte unitati

13:35, 23.03.2024 - Pacientii din cadrul Centrului de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica pentru persoane adulte cu handicap Calinesti, unde comisarii de la Protectia Consumatorilor au depistat deficiente grave, inclusiv un focar de scabie, vor fi transferati in alte unitati.

Rafila: Ridicam un spital nou, dedicat pacienților cu arsuri grave, la Targu Mureș

14:25, 11.03.2024 - Ridicam un spital nou, dedicat pacienților cu arsuri grave, la Targu Mureș, anunța ministrul Sanatații, Alexandru Rafila. Valoarea investiției este de 322 de milioane de lei, printr-un program comun cu Banca Mondiala.

Greșeli pe care le fac pacienții atunci cand iși aleg un spital in strainatate

06:55, 01.03.2024 - S-a vorbit mult in ultima vreme despre cazuri medicale cu final nefericit ale pacienților romani – și nu numai – care au ales sa se trateze la spitale din strainatate, in special din Turcia. Operații de micșorare a stomacului urmate de complicații, intervenții de chirurgie estetica eșuate, tratamente…

Anunțul ministrului Sanatații pentru pacienții care cumpara medicamente din banii lor: „Trebuie rambursate integral”

11:50, 11.02.2024 - Pacienții internați care cumpara medicamente din banii proprii ar trebui sa primeasca sumele inapoi de la instituția medicala. Anunțul a fost facut de ministrul Sanatații, Alexandru Rafila. Ministrul Sanatații Alexandru Rafila a facut o vizita de lucru surpriza, sambata, in județul Timiș. Acesta a vizitat…

Guvernul face un pas inapoi. Impozitarea cu 10% a concediilor medicale, retrasa pentru anumite categorii

15:55, 08.02.2024 - Șeful Guvernului a precizat, la inceputul ședinței, ca va discuta cu ministrul Sanatații, Alexandru Rafila și cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, pentru a rezolva situația concediilor medicale pentru pacienții cu boli grave și femeile insarcinate. Pe de alta parte, Ciolacu a explicat ca decizia de…

Rafila vrea OUG pentru eliminarea impozitarii cu 10% a concediilor medicale, dar doar pentru pacienții cu cancer

12:36, 05.02.2024 - Ministrul Sanatații, Alexandru Rafila, a declarat luni la Digi24 ca se cauta o soluție cat mai rapida pentru eliminarea impozitarii cu 10 % a concediilor medicale, dar doar pentru pacienții oncologici. Ministrul a spus ca o varianta mai rapida este o ordonanța de urgența.


Ce parere ai despre aceasta stire?