Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Parlamentul European a adoptat Directiva privind dreptul la reparare: reparații mai ușoare și mai atrăgătoare pentru consumatori

Publicat:
Parlamentul European a adoptat Directiva privind dreptul la reparare: reparații mai ușoare și mai atrăgătoare pentru consumatori

Producatorul va avea obligația sa repare produsul la un preț rezonabil, intr-un termen rezonabil dupa perioada de garanție legala • Consumatorii vor avea acces la piese de schimb, ustensile și informații despre cum pot fi reparate produsele • Consumatorii vor fi incurajați sa opteze pentru reparare, prin stimulente ca vouchere și fonduri pentru reparații […] a adoptat Directiva privind dreptul la reparare: reparații mai ușoare și mai atragatoare pentru consumatori a fost publicat prima data in .

Citeste articolul mai departe pe curierulnational.ro…  

Sursa articol si foto: curierulnational.ro


Stiri pe aceeasi tema

Producatorii, obligați sa repare produsele, inclusiv dupa expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare”

07:56, 27.04.2024 - Producatorii, obligați sa repare produsele, inclusiv dupa expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare” Producatorii, obligați sa repare produsele, inclusiv dupa expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare” Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru…

Producatorii obligați sa repare bunul la un preț rezonabil, dupa perioada de garanție

03:55, 26.04.2024 - Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare". Aceasta incurajeaza consumatorii sa prelungeasca ciclul de viața al produselor reparandu-le, arata SpotMedia. Producatorul va avea obligația sa repare produsul la un preț rezonabil, intr-un termen rezonabil dupa perioada…

Produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri rezonabile. Directiva europeana cu obligații pentru producatori

07:06, 25.04.2024 - Produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri rezonabile. Directiva europeana cu obligații pentru producatori Produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri rezonabile. Dreptul la reparare pentru consumatori a fost adoptat de Parlamentul European. Legislația prevede…

Parlamentul European adopta directiva privind lucrul pe platforme online

03:31, 25.04.2024 -  Comunicat de la Biroul de presa al PE   Noi norme impotriva activitații independente false Lucratorii nu pot fi concediați pe baza unei decizii luate de un algoritm Platformele nu vor putea prelucra anumite tipuri de date cu caracter personal Miercuri, 24 aprilie, eurodeputații au aprobat noi norme…

Ce este dreptul la reparare și de ce este important? Consumatorii nu vor mai fi obligați sa cumpere produse noi, in lipsa pieselor pentru recondiționarea celor vechi

18:20, 23.04.2024 - Ați avut vreodata vreun telefon, tableta sau consola de jocuri care s-a stricat și nu gaseați componenta necesara astfel ca a trebuit sa cumparați alt produs?De multe ori producatorii de electronice, autoturisme sau echipamente agricole nu ofera piese de schimb sau incearca sa controleze procesul de…

Consumatorii din UE vor avea „dreptul la reparare”. Parlamentul European a votat directiva care clarifica obligațiile producatorilor

16:45, 23.04.2024 - Parlamentul European a adoptat, marti, directiva privind asa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori, cu 584 voturi „pentru”, trei „impotriva” si 14 abtineri. Normele clarifica obligatiile producatorilor de a repara bunurile si incurajeaza consumatorii sa prelungeasca ciclul de viata al produselor…

Parlamentul European adopta reforma pieței energiei electrice din Uniunea Europeana

16:00, 11.04.2024 - Comunicat de la Biroul de presa al PE – Piața energiei electrice din UE va fi mai accesibila și mai stabila – „Contracte pentru diferența” pentru a incuraja investițiile in energie – Consumatorii vulnerabili vor fi protejați fața de intreruperea energiei electrice – UE va putea declara o criza a prețurilor…

Parlamentul European interzice centralele de apartament. De cand se aplica directiva in statele membre

14:50, 13.03.2024 - B1.ro Parlamentul European a adoptat, marți, Directiva privind performanța energetica a cladirilor prin care interzice centralele termice de apartament. Eliminarea centralelor termice pe baza de combustibil fosili – pana in 2040 Directiva a fost adoptata cu 370 de voturi pentru, 199 impotriva și 46…


Ce parere ai despre aceasta stire?