Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii de ştiinţă au dezlegat misterul din spatele mirosului bolii Parkinson

Publicat:

O femeie din Scotia, capabila sa miroasa boala Parkinson, i-a ajutat pe oamenii de stiinta sa descopere cauza indicatorilor olfactivi specifici, crescand astfel sansele de realizare a unui instrument de detectare precoce a acestei afectiuni, relateaza miercuri . , o fosta asistenta medicala din Perth, a observat o schimbare subtila de miros corporal la regretatul sau sot, Les, cu multi ani inainte ca acesta sa fie diagnosticat cu boala progresiva a sistemului nervos.   Femeia in varsta de 68 de ani a declarat ca a observat la sotul ei un miros neobisnuit, de ''mosc''…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fumatul și cafeaua sunt factori de protectie pentru o anumita boala. Declarația unui neurolog care arunca miturile in aer

07:20, 07.04.2024 - Exista multe discuții și controverse in jurul efectelor consumului de cafea și a fumatului asupra riscului de a dezvolta boala Parkinson. Deși ambele obiceiuri sunt adesea asociate cu riscuri de sanatate serioase și deseori sunt descurajate, studiile științifice au ajuns la concluzii surprinzatoare…

Fumatul și cafeaua sunt factori de protectie pentru o anumita boala. Declarația unui neurolog care arunca miturile in aer

11:40, 05.04.2024 - Exista multe discuții și controverse in jurul efectelor consumului de cafea și a fumatului asupra riscului de a dezvolta boala Parkinson. Deși ambele obiceiuri sunt adesea asociate cu riscuri de sanatate serioase și deseori sunt descurajate, studiile științifice au ajuns la concluzii surprinzatoare…

Oamenii de știința au descoperit ca o mutație genetica provoaca psoriazisul

18:45, 31.03.2024 - Dr. Chelisa Cardinez (foto) spune ca descoperirea ofera in sfarșit o explicație pentru motivul pentru care pacienții cu psoriazis pot dezvolta artrita psoriazica, lasandu-i cu dureri articulare, rigiditate și umflaturi. Foto: Jamie Kidston/ANU Psoriazisul este o boala inflamatorie sistemica, mediata…

Vești uriașe pentru cei care sufera de boala Parkinson și scleroza multipla: aurul aduce speranța vindecarii

04:25, 26.02.2024 - Oamenii de știința exploreaza ideea de a utiliza un medicament oral care conține nanoparticule de aur pentru a trata in viitor boala Parkinson și scleroza multipla. Medicamentul, denumit CNM-Au8, a dat rezultate promițatoare in stimularea metabolismului cerebral in timpul studiilor clinice de faza II.…

Misterul mirosului groaznic care a exasperat o familie de romani, dezlegat pe jumatate. „Știți povestea cu soția tradata?”

15:05, 17.02.2024 - Exista cazuri cand aparent fara niciun motiv apar mirosuri pestilențiale care terorizeaza uneori un bloc sau o comunitate intreaga. Uneori, acestea ascund evenimente morbide, dar in alte cazuri totul ține de cauze mult mai puțin dubioase.

Oamenii de știința incearca sa rezolve misterul unui obiect roman antic 

07:20, 13.02.2024 - Oamenii de știința inca se lupta cu misterul dodecaedrelor romane, incercind sa le deslușeasca scopul. Arheologii amatori au gasit in apropierea satului Norton Disney (Lincolnshire, Marea Britanie) un obiect ciudat, care este format din 75% cupru, 7% - staniu și 18% - plumb. Acest lucru a fost raportat…

Singurele animale care nu dorm niciodata. Ce au observat oamenii de știința

17:35, 08.02.2024 - Ar putea parea greu de crezut, insa exista de fapt unele animale care necesita somn in același mod in care o fac oamenii. Care sunt singurele animale care nu dorm niciodata? Unele animale, precum koala și lenesul, iși petrec aproape tot timpul in lumea viselor. Dar alte animale par ca nu au deloc nevoie…

Oamenii de știința au identificat o noua mutație care declanșeaza o boala nemiloasa

04:05, 08.02.2024 - Sistemul imunitar uman este un mecanism de aparare incredibil, dar uneori se poate intoarce impotriva noastra. In cazul afecțiunilor autoimune, cum ar fi lupusul, sistemul imunitar ataca propriile celule ale organismului.Cercetatorii au lucrat pentru a ințelege de ce se intampla acest lucru, iar…


Ce parere ai despre aceasta stire?