Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Misterele creierului uman. Credem tot ceea ce ne este repetat, alegem varianta mai sigură, judecăm după ceea ce ne este arătat şi estimăm greşit

Publicat:

Dupa decenii de cercetari care i-au adus prestigiosul si o carte care a devenit bestseller, a demonstrat ca suntem inzestrati si doua sisteme care ne ajuta sa luam decizii.

Sistemul 1 se numeste gandirea rapida (thinking fast) este cel folosit cel mai des. Este un sistem de care nu suntem constienti, bazat pe intuitie si lipsit de control. Cu el ne nastem, dar este si rezultatul evolutiei de-a lungul timpului.

Sistemul 2, gandirea lenta (thinking slow), foloseste rationamente, necesita un efort mult mai mare in luarea deciziilor. Acesta este sistemul…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

SGR incepe sa se infunde / Teleormanenii se plang ca recuperarea banilor pe ambalaje ii costa nervi și mult timp

12:26, 18.04.2024 - Eveniment SGR incepe sa se infunde / Teleormanenii se plang ca recuperarea banilor pe ambalaje ii costa nervi și mult timp aprilie 18, 2024 11:25 Sistemul de Garanție-Returnare a inceput sa aiba sincope de funcționare, deși mesajele transmise de oficiali sunt dintre cele mai optimiste. In opoziție…

Atacurile asupra Siriei. Rusia acuza Israelul

07:10, 03.04.2024 - Atacurile Israelului in Siria sunt „destinate sa alimenteze conflictul” in regiune, a denuntat marti ambasadorul Rusiei la ONU, la o reuniune a Consiliului de Securitate convocata dupa un raid atribuit Israelului impotriva consulatului iranian din Damasc, transmite AFP. „Credem ca astfel de actiuni…

Cat costa un kilogram de roșii romanești, cu o luna inainte de Paște. Prețurile la majoritatea produselor au explodat

13:10, 01.04.2024 - Prețurile alimentelor au crescut semnificativ in ultima perioada. Urmeaza un nou val uriaș de cumparaturi pentru sarbatori, dar comercianții ar fi profitat de acest lucru. S-a scumpit și kilogramul de roșii romanești, care a ajuns la valori halucinante. Iarta cit de trebuie sa platești!

Orange Pi Neo: un nou concurent pentru Steam Deck și ROG Ally, cu preț accesibil și sistem de operare Linux

12:05, 27.03.2024 - Orange Pi, companie cunoscuta in general pentru SBC-uri adica computere pe o singura placa, concept popularizat de Raspberry Pi, a anunțat inca de luna trecuta ca lucreaza la primul sau PC handheld de gaming numit Orange Pi Neo. Aceasta este inca o consola portabila cu Linux, care va concura in piața…

Crește numarul de stații unde pot fi incarcate mașinile, insa costa. Majoritatea stațiilor funcționau gratuit pana recent

13:30, 25.03.2024 - Problema reala in Romania este ca, deși Comisia Europeana impune standarde pentru infrastructura publica de incarcare, majoritatea punctelor de alimentare din țara noastra sunt inca vechi, instabile și lipsite de putere, pe langa faptul ca ne aflam pe ultimele locuri din blocul comunitar cand vine vorba…

Motorizare mild-hybrid pentru noua Lancia Ypsilon: costa 28.000 de euro in Italia

12:00, 20.03.2024 - Lancia Ypsilon a revenit, recent, in lumina reflectoarelor. Dar, inițial, modelul italian a fost disponibil numai intr-o versiune pur electrica. Nu mai este cazul acum, pentru ca italienii tocmai au lansat și o versiune echipata cu motor mild-hybrid. Sistemul de propulsie este compus dintr-o unitate…

Cat costa mucenicii in brutaria Laurei Cosoi, in 2024? Reacția Elenei Merișoreanu: ”Cine da atația bani?”. Solista ne ofera rețeta ei rapida, la jumatate de preț  EXCLUSIV

20:00, 06.03.2024 - Pe 9 martie este ziua in care cei 40 de Sfinți Mucenici sunt praznuiți de Biserica Ortodoxa. In aceasta perioada, gospodinele și celebrii bucatari se intrec in rețete de mucenici, care mai de care mai sofisticate. Dar, ii puteți gasi, și gata preparați, deși, cam scumpi, in brutaria din București a…

Credem ca va intereseaza/e-Factura: Obtinerea documentului de confirmare a ­certificatului digital pentru inregistrarea in SPV

00:05, 31.01.2024 - Sistemul e-Factura a devenit obligatoriu de la 1 ianuarie 2024, iar daca aveți o firma, un PFA, un ONG trebuie sa declarați facturile prin Spațiul Privat Virtual (SPV) ori prin alte softuri oferite de diverse firme. Termenul limita pentru transmiterea facturilor in SPV (e-Factura) este de 5 zile calendaristice…


Ce parere ai despre aceasta stire?