Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lecţia de istorie. Generalul Leonard Mociulschi – eroul vânătorilor de munte

Publicat:

A fost decorat de patru ori cu ordinul”, fapt rar intalnit in armata romana. Ordinul „” este cea mai inalta distincție militara de razboi a Romaniei, instituita de regele Ferdinand in septembrie 1916, pentru a rasplati „faptele excepționale ale ofițerilor care s-au distins in fața inamicului”. Se acorda numai ofițerilor superiori, pe […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lectia de istorie. Si regii sunt oameni

14:45, 08.05.2024 - Exista o lege universala, prin care regele este considerat reprezentantul lui Dumnezeu pe pamant. Intalnim aceasta cutuma si in istoria noastra, inca de la primii voievozi Basarab si Dragos, sub denumirea de „unsul lui Dumnezeu”. Particula „Io” cu care incepea titlul voievodal exprima exact acest lucru.…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Proiectul expozitional Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la nastere, realizat de BNR

20:10, 17.04.2024 - Muzeul National de Istorie este partener, alaturi de Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Serviciul Judetean Alba al Arhivelor Nationale ale Romaniei si de Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga" Cluj…

Lectia de istorie. O anecdota

15:05, 10.04.2024 - In perioada interbelica circula o anecdota a carei poveste se pare ca a existat in realitate. Era pe vremea cand Octavian Goga era prim-ministru. Intr-o seara, cand urma sa țina o conferința la radio, a chemat un taxi. Cand a ajuns la destinație, l-a rugat pe taximetrist sa-l aștepte pentru ca nu va…

Lectia de istorie. Cum s-a unit Basarabia cu Romania

15:10, 27.03.2024 - Bucovina s-a unit cu Romania la 15 noiembrie 1918, la șase zile dupa incheierea Primului Razboi Mondial. Transilvania și celelalte provincii din Ardeal s-au unit cu Romania la 1 decembrie 1918, la mai bine de doua saptamani dupa incheierea Primului Razboi Mondial (11 noiembrie 1918). In acele momente,…

Olimpicii Salajului la istorie și geografie

15:05, 26.03.2024 - La Olimpiada de Istorie, clasele VIII-XII, desfașurata la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Zalau, au participat 62 de elevi (48 la nivel liceal și 14 la nivel gimnazial). La nivelul gimnazial, clasa a VIII-a, s-a calificat la etapa naționala (Brașov 27 aprilie-1 mai 2024) elevul Corb George, de…

Lectia de istorie. Masacrul de la Jilava

16:05, 21.02.2024 - Se poate spune, fara teama de a greși, ca anul 1940 a fost unul dintre cei mai negri ani din istoria Romaniei. Țarile revizioniste, care se considerau nedreptațite de noua reimparțire a lumii facuta la sfarșitul Primului Razboi Mondial, considerau ca au așteptat prea mult. Germania, care devenise port-drapelul…

Sesiunea de comunicari stiintifice Cercetari Arheologice, la Muzeul National de Istorie a Romaniei

15:06, 19.02.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei organizeaza Sesiunea de comunicari stiintifice Cercetari Arheologice in data de 23 februarie 2024, intre orele 09,00 18,00, la sediul muzeului, in sala "Mihai Viteazul, et. II. Accesul se face prin strada Postei intrarea B . In cadrul sesiunii vor fi diseminate…

Lectia de istorie. Elena Cuza – marea doamna

15:40, 14.02.2024 - Daca este cineva care ar trebui sa-i fie total recunoscator doamnei Elena Rosetti, acesta este clar Voda Cuza!Analizand ceea ce s-a intamplat, este ușor de constatat ca fara aportul ei, cariera acestuia nu și-ar mai fi urmat cursul pe care il știm din manualele de istorie. Judecand astfel lucrurile,…


Ce parere ai despre aceasta stire?