Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fermierii trag un semnal de alarma: Scumpirile s-au extins la fructe si legume. Importurile cresc si profita alte tari

Publicat:

Caracatita scumpirilor a inceput sa se extinda la fructe si legume, dupa ce preturile au crescut accelerat in luna noiembrie la carne, lapte si oua, iar importurile mari din ultima perioada, ca urmare a deficitul bugetar, arata ca, de fapt, alte state profita de situatie, a declarat, marti, , presedintele si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine din Romania.

"Importurile de alimente au crescut foarte mult. Pot sa va spun cu siguranta ca, pana in luna septembrie, importurile de carne, spre exemplu, au crescut cu 32-35%, fata de anul trecut, ceea…

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania, campioana absoluta a UE la inflație. Economist: „Prețurile ne intorc la meniul din anii '90, cu parizer, margarina și cartofi“

06:05, 03.04.2024 - Romania este țara cu cea mai mare inflație din intreaga Uniune Europeana, ceea ce inseamna ca prețurile cresc la noi intr-un ritm susținut. Asta inseamna saracirea populației, explica economistul Adrian Negrescu, care susține ca vina ii aparține statului, singurul caștigator de pe urma inflației.

Revolta naționala dupa scandalul PUIULUI POVSIT! Oamenii sunt indignați: Nu e normal sa le dea cu vopsea și pe urma sa ni-i vanda noua

14:30, 30.03.2024 - "Ce vad in fața ochilor, pui vopsit cu galben. Pui vopsit, se face alb, cand il speli se face alb se ia culoarea de pe el. Uitati aici! De fapt, el e un pui alb, dar vopsit galben", spune o romanca, intr-o postare pe internet."Nu e normal sa le dea cu vopsea si pe urma sa ni-i vanda noua", spune o femeie,…

Mielul de Paște, scump pentru mai toate buzunarele. Mulți romani vor spune ”pas”

18:00, 24.03.2024 - Sfintele sarbatori de Paști se apropie cu pași repezi, iar fermierii au spus cu cat va ajunge sa se vanda kilogramul de carne de miel, nelipsit pana acum de pe mesele romanilor. Mielul de Paște este nelipsit de pe masa romanilor, insa anul acesta prețul carnii va fi unul care va ține oamenii la distanța…

Ministrul Agriculturii: „In momentul de fața, fermierii nu trebuie sa lase parloaga 4% din teren”

17:21, 05.03.2024 - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune ca, in momentul de fața, „fermierii nu trebuie sa lase parloaga 4% din teren”. De nici un fel, declara ministrul. Florin Barbu afirma ca aceasta este o victorie a Romaniei și a fermierilor romani la Bruxelles, iar faptul ca agricultorii au ieșit in strada…

COTAR: Cerem demiterea președintelui Consiliului Concurenței

11:31, 14.02.2024 - Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din Romania (C.O.T.A.R.) solicita Guvernului și Parlamentului sa schimbe de urgența președintele Consiliului Concurenței. Premierul Romaniei, Marcel Ciolacu, poate demara procedura de revocare din funcție a lui Bogdan Chirițoiu de la șefia Consiliului…

Comercianții iși bat joc de romani cu efectul 'waterbed': Odata cu plafonarea prețurilor la unele produse, s-au majorat prețurile la altele

11:05, 14.02.2024 - Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, recunoaște faptul ca retailerii au crescut prețurile la alte produse pentru a compensa limitarea adaosului comercial la alimentele de baza. „Daca te așezi pe salteaua de apa, ea se lasa intr-o parte și crește in alta parte. Este ceea ce in economie…

Președintele Consiliului Concurenței: Retailerii au scazut prețurile la produsele de baza, insa au marit prețurile la alte produse non-alimentare

10:55, 14.02.2024 - Președintele Consiliului Concurenței Bogdan Chirițoiu afirma ca a observat ca retailerii au scazut prețurile la produsele de baza, insa a vazut și creșteri de prețuri la alte produse non-alimentare, in perioada in care Guvernul a limitat adaosul comercial la anumite alimente de baza, scrie HotNews.ro.…

Cum pot caștiga fermierii bani din certificatele de carbon. Soluțiile pentru Romania ale liderului mondial in domeniu, Agreena

06:35, 30.01.2024 - ”Sechestrarea” sau, poate mai corect spus, stocarea carbonului in sol este, in Romania, unul dintre cele mai noi trenduri in agricultura. La nivel global ar avea potențialul ca, in urmatorii ani, sa reduca emisiile de CO2 cu 5,3 Gt (gigatone) pe an – adica mai mult decat emisiile de dioxid de carbon…


Ce parere ai despre aceasta stire?