Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dan Dungaciu a izbucnit: Busola strategică a românilor a funcționat mai bine ca a politicienilor

Publicat:
Dan Dungaciu a izbucnit: Busola strategică a românilor a funcționat mai bine ca a politicienilor

Profesorul universitar afirma ca, pentru Romania, aderarea la NATO nu a fost doar o chestiune de securitate, ci si "locul unde trebuia sa mergem ca sa nu cadem de pe harta" si, in acest sens, dupa 1989, "busola strategica a romanilor (...) a functionat mai bine decat cea a politicienilor".

"NATO nu a fost doar o chestiune de securitate pentru noi, ci si locul unde trebuia sa mergem ca sa nu cadem de pe harta, sa nu ramanem afara, sa nu ramanem 'de caruta', avand constiinta limpede ca drumul spre UE e infinit mai complicat si ca acolo nu ne vom califica curand. Din aceasta stare…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cristian Paun, despre taxa pe lux. ”E o mare prostie, n-o sa incaseze nimic”

06:20, 01.05.2024 - Profesorul de economie Cristian Paun a declarat marți, pe B1 TV, ca taxa pe averi pe care vrea s-o instituie Guvernul PSD-PNL e o masura populista, care nu va aduce incasari semnificative la buget. In loc, a explicat acesta, guvernanții ar trebui sa creeze un mediu economic prietenos, care sa atraga…

(Harta) Se construiește un nou drum de mare viteza in Romania: face o legatura strategica in regiune

20:05, 29.04.2024 - (Harta) Se construiește un nou drum de mare viteza in Romania: face o legatura strategica in regiuneMinistrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunta un pas important pentru Drumul Expres Cluj-Dej, el aratand ca luni au fost depuse 5 oferte pentru contractul necesar elaborarii Studiului de Fezabilitate…

Știința a fost mare! La Cluj, numai frustrare

12:00, 17.03.2024 - CFR Cluj n-a putut sa o „dovedeasca“ pe Universitatea Craiova , oltenii caștignd cu 2-1 in Gruia, iar la final Adrian Mutu a transmis ca nu are ce sa le reproșeze jucatorilor sai. El a subliniat ca rezultatul nu este corect. „Asta e fotbalul. Nu meritam astazi sa pierdem, dar, cand joci in play-off…

Medvedev a prezentat o harta in care Ucraina e imparțita intre Rusia, Polonia, Romania și Ungaria: „Parțile istorice ale țarii trebuie sa revina acasa“ VIDEO

08:55, 05.03.2024 - Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, care ocupa in prezent functia de vicepresedinte al Consiliului de Securitate din aceasta țara, a prezentat luni, din nou, harta cu teritoriile Ucrainei care ar urma sa fie alipite Rusiei.

Delirul: Medvedev se pozeaza in „uniforma Mao”, alaturi de celebra harta in care Rusia are granița cu Romania la gurile Dunarii

14:50, 04.03.2024 - Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, s-a afișat intr-o așa-numita „uniforma Mao” (cu tunica inchisa la gat, dupa moda impusa de fostul lider comunist chinez) in cadrul unui show TV in care a fost afișata celebra harta cu Ucraina dezmembrata și imparțita intre…

Ce sunt acordurile de securitate discutate de Ucraina cu aliații, inclusiv cu Romania. Acordul cu Marea Britanie are și anexe secrete

12:40, 16.02.2024 - Germania și Franța urmeaza sa semneze vineri acorduri bilaterale privind angajamente de securitate cu Ucraina, președintele ucrainean Volodimir Zelenski urmand sa se intalneasca cu Macron și Scholz. Ucraina, aflata in razboi cu Rusia, discuta cu un grup tot mai larg de tari pentru a conveni cu acestea…

Rafila: In fiecare an se intampla sa moara romani de malarie. Nu trebuie sa cadem intr-o extrema, sa nu mai mergem in vacante

12:25, 14.02.2024 - Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat marti ca in fiecare an se intampla sa moara romani de malarie, dar acum am avut deja doua decese in prima luna din an ceea ce pare destul de mult. El a mentionat ca nu trebuie sa cadem in cealalta extrema, sa nu mai mergem in vacante si ca trebuie sa…

Harta riscurilor de țara in 2024: cum se prezinta Romania

11:10, 07.02.2024 - Anul 2023 a fost marcat de semne ale rezilienței in numeroase piețe, fiind inregistrate imbunatațiri in 21 de țari, care reprezinta cca 19% din PIB-ul mondial, in creștere comparativ cu anul 2022.


Ce parere ai despre aceasta stire?