Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum apare „boala sărutului“. Perfida infecţie contractată prin salivă seamănă cu o răceală, dar este mult mai gravă

Publicat:

Cunoscuta in popor sub denumirea de "boala sarutului", mononucleoza este o infectie cu , prezent in saliva. Acest virus se transmite doar prin sarut sau prin saliva si declanseaza o afectiune care seamana cu raceala, dar e mult mai grava. Se poate transmite si prin imprumutarea tacamurilor si, rareori, prin stranut ori tuse. Poate provoca ruptura de splina sau insuficienta hepatica.

Cum apare boala sarutului

Virusul Epstein Barr se ga­seste in mod normal in saliva, insa boala se declanseaza cand imunitatea scade si virusul incepe sa se inmulteasca.

„Boala…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

iUmor. Andrei Ungureanu, haz de necaz pe seama sindromului Tourette: „Boala e mai cunoscuta decat mine”. Caștigatorul sezonului 9 a revenit in platoul emisiunii

23:50, 21.04.2024 - A facut senzație in sezonul 9 pe care l-a și caștigat, iar in ediția din aceasta seara a revenit in platoul emisiunii. Andrei Ungureanu de la iUmor a pregatit un moment amuzant, inspirat de boala pe care o are de ani buni. Mai in gluma, mai in serios, „Omul cu Tourette” spune ca a devenit celebru mai…

Tezaurizarea compulsiva: boala prea puțin cunoscuta, care te poate ucide

06:10, 17.04.2024 - Tulburarea de tezaurizare compulsiva pare a fi prezenta in randul populației in proporție de 2 pana la 5%, ceea ce o face mai prevalenta decat schizofrenia. Afecteaza barbați și femei in numar aproximativ egal. Dar sa-i desfacem tainele.

Scutirile de la impozitarea concediilor medicale, adoptate de guvern. Decizia ramane tot la mana medicilor

21:55, 09.04.2024 - Guvernul a aprobat, prin ordonanta de urgenta, scutirea de la plata cotizatiei asigurarilor de sanatate in indemnizatiile concediilor medicale pentru anumite categorii de pacienti. Este vorba de persoanele care sufera de afecțiuni grave, multe dintre ele incluse in programele naționale. „Principiul…

'Boala carnivora', o infecție rara și grava la om, se raspandește accelerat și inexplicabil in Japonia: 517 cazuri la nivel național, alerta in Tokyo

14:01, 28.03.2024 - Japonia inregistreaza o creștere misterioasa a numarului de persoane cu sindrom de șoc toxic streptococic (STSS), o infecție bacteriana streptococica A rara, dar foarte grava, definita drept "boala carnivora", conform Rai News și The Guardian, scrie Rador Radio Romania. Autoritațile din Tokyo au…

Strategii eficiente in ingrijirea pacienților cu boli neurologice cronice

11:36, 28.03.2024 - Bolile neurologice cronice se refera la un grup de afecțiuni care persista o perioada indelungata, unele chiar pe tot parcursul vieții, și care pot include maladii precum boala Parkinson, scleroza multipla, boala Alzheimer, epilepsia și altele.

O infecție bacteriana rara, dar periculoasa, se raspandește intr-un ritm record in Japonia

12:55, 15.03.2024 - Experții avertizeaza ca o infecție bacteriana rara, dar periculoasa, se raspandește intr-un ritm record in Japonia, iar oficialii se straduiesc sa identifice cauza, potrivit  The Guardian . Se preconizeaza ca numarul de cazuri din 2024 va depași numarul record de anul trecut, in timp ce crește ingrijorarea…

Pensionarea pe caz de boala: Procedura și acte necesare. Bolile pentru care poți ieși la pensie

20:00, 10.02.2024 - Pensionarea pe caz de boala: Procedura și acte necesare. Bolile pentru care poți ieși la pensie Pensionarea pe caz de boala: Procedura și acte necesare. Bolile pentru care poți ieși la pensie Anual, mii de romani se pensioneaza pe caz de boala. Exista multe afectiuni pentru care o persoana cu probleme…

Creștere a cazurilor de rujeola, cea mai infecțioasa boala cunoscuta, pe fondul ezitarii in a vaccina copiii

10:40, 27.01.2024 - Virusul rujeolei (microscop electronic).Credit: wikipedia.org Imaginați-va o boala mai infecțioasa decat oricare alta cunoscuta de știința medicala, și care, potrivit Organizației Mondiale a Sanatații (OMS), ucide 2,6 milioane de copii mici in fiecare an și lasa alte milioane de copii cu surzenie și…


Ce parere ai despre aceasta stire?