Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cod roşu de avalanşă, în Bucegi şi Făgăraş. Recomandările salvamontiştilor pentru zonele vizate

Publicat:

Meteorologii au anuntat ca riscul producerii unor avalanse in si Fagaras este mare, pana marti seara, din cauza incalzirii vremii. Salvamontistii le cer turistilor sa evite sporturile de iarna in zonele vizate.

"Meteorologii de la Serviciul de prognoza regionala Sibiu au emis o alerta cod rosu de avalansa pentru zona de munte, la altitudini de peste 1.800 de metri, in masivele Fagaras si Bucegi. La altitudini de sub 1.800 de metri vorbim despre cod portocaliu", a declarat meteorologul , pentru Romania TV.

ii avertizeaza pe turisti sa…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Hidrologii, anunț de ultima ora! 17 județe din țara, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate

13:46, 08.05.2024 - Specialiștii din cadrul Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) au facut un anunț de ultima ora! A fost emisa o avertizare cod galben de viituri pe rauri din 17 județe din Romania. Care sunt zonele aflate sub atenționare și pana cand va ramane in vigoare atenționarea.

Cod portocaliu in Romania! A fost emis mesaj Ro-Alert, zonele vizate de vijelii și grindina

21:25, 05.05.2024 - Mai multe județe din Romania se afla, duminica seara, sub avertizari meteo de fenomene periculoase, pentru unele zone fiind emise atentionari cod galben, in timp ce altele se afla sub avertizare cod portocaliu. Locuitorii din mai multe orase si comune au primit deja mesaje RO-Alert prin care sunt sfatuiti…

Anunț ANM de ultim moment! Cod portocaliu și galben de ploi in mai multe zone din Romania. Care sunt județele vizate 

16:30, 05.05.2024 - Specialiștii Administrației de Meteorologie au emis un cod portocaliu și un cod galben de ploi pentru mai multe județe din Romania. Meteorologii anunța fenomene meteo precum descarcari electrice, intensificari ale vantului și grindina.

Anunț ANM de ultim moment! Cod galben de vant puternic in mai multe județe din Romania. Care sunt zonele vizate

10:50, 04.05.2024 - Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au facut un anunț de ultima ora. Meteorologii au emis un cod galben pentru intensificari de vant. Care sunt zonele vizate și pana la ce ora ramane in vigoare atenționarea.

Alerta ANM! Vreme rea inainte de Paște in toata țara. Zonele unde se extind ploile și vijeliile

14:10, 01.05.2024 - Alerta ANM in Romania! Vești proaste pentru romanii care așteptau soarele inainte de 1 Mai. Meteorologii au anunțat extinderea ploilor și vijeliilor in cea mai mare parte a țarii. Temperaturile vor scadea brusc in perioada urmatoare. Iata ce zone sunt afectate.

Romania nu scapa inca de praful saharian. Meteorologii anunța zonele cele mai afectate

12:26, 01.04.2024 - Particulele de praf saharian ajunse in Romania la sfarsitul lunii martie se vor mentine in aer și in primele doua zile ale lunii aprilie, anunța ANM. Meteorologii precizeaza ca incepand cu noaptea de luni spre marti, in unele zone unde va ploua, se vor observa depuneri de praf.

Risc mare de avalanse, evaluat la gradul 4, in Muntii Bucegi si Fagaras. Recomandarile salvamontistilor

23:15, 13.03.2024 - Salvamontistii avertizeaza ca riscul de producere a unor avalanse in Muntii Fagaras si in Masivul Bucegi este foarte ridicat și recomanda turistilor sa evite „orice activitate” in aceste zone.

El este tanarul salvamontist din Sibiu ucis de avalanșa: Munții au insemnat totul pentru Pogo

00:45, 17.02.2024 - Tanarul care și-a pierdut viața vineri seara la Balea Lac, in timpul unei avalanșe, era angajat al Salvamont Sibiu. Paul Popescu era un impatimit al sporturilor de iarna și totodata unul dintre cei mai buni freerideri din Romania. Iubea muntele. Era viața


Ce parere ai despre aceasta stire?