Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Brașov, lecție inedită de istorie

Publicat:

Turiștii și localnicii ii pot intalni, vorbi și se pot fotografia cu , și . Istoria este astfel repovestita pentru cei de azi.

Gheorghe Barițiu iși spune povestea oricui, in romanește, in engleza, turiști și localnici o pot asculta chiar pe strada... Este doar una dintre personalitațile Brașovului care supraviețuiește trecerii timpului, scrie TVR.

Johannes Honterus va povestește cum a plecat in strainatate sa studieze și cu ce planuri a revenit in orașul natal.

poveștește cum a ajuns cea mai bogata femeie…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Expoziția „Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei”, la Muzeul de Istorie

11:50, 24.04.2024 - In perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizeaza o expoziție cu lucrarile realizate de participanții la concursul de caligrafie „Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei", care s-a desfașurat in luna martie, pe pagina de ...

Invațand Istoria prin Teatru: Elevii reconstituie Procesul lui Eichmann intr-o lecție de istorie inedita, pe scena Operei Naționale București

21:00, 23.04.2024 - Opera Naționala București a gazduit un eveniment educațional unic, in care elevii bucureșteni au pus in scena „Procesul lui Eichmann”, oferind o lecție de istorie interactiva pentru peste 850 de liceeni prezenți in sala.

Neamt: Istoria de 600 de ani a orasului Targu Neamt, sintetizata intr-o expozitie arheologica inedita

19:40, 23.04.2024 - Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt gazduieste, in aceste zile, o expozitie dedicata asezarii urbane de la poalele Cetatii Neamt. Cu o istorie de mai bine de sase secole, Targu Neamt are inca multe aspecte ale trecutului care impresioneaza nu doar prin vechime, ci mai ales prin ineditul acestora.…

MNIT pregatește cea mai valoroasa expoziție din istoria sa: „Razboinici uitați și podoabe eterne (secolul al V-lea p. Chr.)”

13:20, 04.04.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) pregatește cu sprijinul Ministerului Culturii și al Primariei Șimleu Silvaniei o expoziție temporara extraordinara, intitulata „Razboinici uitați și podoabe eterne”.

Lucian Patrașcu, PSD Brașov: 10.415 este numarul semnaturilor stranse de la brașoveni pana in acest moment pentru construirea unei parcari subterane in zona Livada Poștei

09:05, 18.03.2024 - Administrația Coliban vrea restricționarea circulației in Centrul Istoric al Brașovului in perioada weekendurilor și a sarbatorilor legale. TOTAL GREȘIT!, a declarat Lucian Patrașcu, președintele Organizației Municipale Brașov a PSD.          Actuala administrație USR a Brașovului incearca din rasputeri…

Descopera istoria bogata a Vienei: o incursiune in patrimoniul sau cultural

14:50, 29.02.2024 - Conținut oferit de: Partener extern. Viena, capitala Austriei este un oras cu o istorie bogata si un patrimoniu cultural remarcabil! In acest articol, ne aventuram in inima Europei pentru a explora fascinanta capitala a Austriei si pentru a descoperi comorile sale istorice si culturale. Viena este un…

Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebanuiți, ramași in istorie cu supranume cuminți

06:35, 25.02.2024 - Istoria medievala a romanilor a fost plina de voievozi implicați in relații extraconjugale. Culmea, cei mai patrunși de patima erau și cei la care nu se aștepta nimeni. In comparație cu ei, Ștefan cel Mare, considerat pe nedrept un fustangiu, era un sfant.


Ce parere ai despre aceasta stire?