Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alimentele fermentate precum borşul şi ­kefirul ­îmbunătăţesc sănătatea mintală

Publicat:
Alimentele fermentate precum borşul şi ­kefirul ­îmbunătăţesc sănătatea mintală

Alimentele fermentate au fost asociate cu numeroase beneficii pentru sanatatea mintala, avand un impact pozitiv asupra echilibrului microbiomului intestinal și, implicit, asupra funcționarii creierului (axa intestin-creier). Prin procesul de fermentație, aceste alimente devin surse bogate de probiotice și metaboliti benefici, cunoscuți pentru capacitatea lor de a influența neurotransmițatorii, inflamația și stresul oxidativ – toți factori critici pentru sanatatea creierului. Un nou studiu reconfirma beneficiile acestor alimente. Axa intestin – creier este asociata cu o varietate de funcții cognitive…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol si foto: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

DOCUMENT | Topul județelor cu cele mai multe concedii medicale. Unde se afla Buzaul

00:11, 02.04.2024 - In Romania au fost acordate in total, in anul 2023, 3.361.223 de certificate de concediu medical, arata datele transmise de Casa Naționala de Asigurari de Sanatate, la solicitarea HotNews.ro. In Top10 al județelor cu cele mai multe certificate de concediu medical acordate in 2023 apar, pe langa București…

Cine are mai multa cofeina: ceaiul sau cafeaua? Caștigatorul confruntarii, desemnat de studiile de specialitate

15:25, 22.03.2024 - Aroma ceaiului nu sunt singurele aspecte care il diferențiaza de cafea, ci și nivelul de cofeina, care poate varia semnificativ in funcție de tipul și modul de preparare al ceaiului.Ceaiul este o bautura straveche și raspandita in intreaga lume, cu diverse tipuri și arome care satisfac gusturile diverse…

Magazinele, obligate sa vanda la preț redus alimentele aflate aproape de expirare. Legea pentru stoparea risipei de alimente a fost adoptata

13:45, 15.03.2024 - Legea pentru reducerea risipei de alimente a fost promulgata vineri, 15 martie, de președintele Romaniei, Klaus Iohannis. Diana Buzoianu, coinițiatoare a proiectului a declarat ca in Romania 2,55 milioane de tone de alimente se pierd anual, fiind aruncate la gunoi. Potrivit deputatei USR, aceste alimente…

Cele mai bune șapte alimente fermentate recomandate de nutriționiști

15:20, 29.02.2024 - Alimentele fermentate continua sa atraga atenția pentru beneficiile lor pentru sanatate, deoarece sunt bogate in antioxidanți și au efecte antiinflamatorii. Maxine Yeung, dietetician și antrenor de sanatate și wellness, explica, pe Yahoo Life, ce sunt mai exact aceste alimente.

Alimente mai ieftine in magazine! Legea privind risipa alimentara a fost votata

19:10, 20.02.2024 - Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege pentru stoparea risipei alimentare! Magazinele alimentare vor fi obligate sa reduca prețurile la alimentele care urmeaza sa expire! Romanii vor putea beneficia de preturi reduse la alimente inainte de data expirarii si va fi simplificata procedura prin…

Alba Iulia, locul 3 in țara cu cel mai scump coș alimentar de consum. LISTA orașelor cu prețuri mari la alimentele de baza

19:05, 20.02.2024 - Alba Iulia, locul 3 in țara cu cel mai scump coș alimentar de consum. LISTA orașelor cu prețuri mari la alimentele de baza Alba Iulia, locul 3 in țara cu cel mai scump coș alimentar de consum. Municipiul Alba Iulia se afla pe locul trei pe țara, dupa Cluj-Napoca și Zalau, cu cel mai scump coș  alimentar…

Un nou test ajuta la detectarea cancerului colorectal incipient

00:26, 20.02.2024 - Cancerul colorectal se situeaza pe locul trei in topul celor mai frecvente tipuri de cancere la nivel mondial. Un nou tip de test poate ajuta la depistarea mai eficienta a acestui tip de cancer, potrivit unui studiu publicat in The Lancet Oncology și preluat de Hotnews. In Romania, potrivit raportului…

Rata suicidului in Romania la adolescenti, mai mare decat media UE. Depresia, un semnal de alarma decodat cu greu

05:15, 09.02.2024 - Depresia, anxietatea și tulburarile de comportament sunt printre principalele cauze de imbolnavire și dizabilitate in randul adolescenților, iar sinuciderea este a patra cauza de deces in randul tinerilor de 15-29 de ani. Statisticile sunt alarmante si semnalele sunt din ce in ce mai ingrijoratoare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?