Bucatarie - Stiri si informatii despre Bucatarie | prima pagina Ultima actualizare: 19:36:10, 07.05.2024
16:45, 07.05.2024
Minivacanță plină de intervenții pentru salvatorii de la ISU Cluj – 52 de intervenții doar la accidente sau incendii
A fost o minivacanță plină de intervenții pentru salvatorii de la ISU Cluj, care au avut nu mai puțin de 264 de misiuni în această perioadă. 52 dintre aceste intervenții au fost la accidente rutiere, incendii sau…
Blaturile de bucătărie: Ce alegi între granit și marmură?
Atunci când ai în plan amenajarea unei bucătării, una dintre cele mai importante decizii este alegerea blaturilor, pentru că acestea contribuie atât la estetica deosebită a încăperii, dar au și un rol important…
16:15, 04.05.2024
Cu ce să ungi drobul după ce l-ai pus în tavă. Bucătăresele iscusite așa procedează și iese absolut delicios
Dacă vrei să faci un drob perfect, află cu ce trebuie să îl ungi imediat după ce l-ai pus în tavă. Nu uita de acest truc, dacă vrei să iasă perfect, fără să se ardă sau să fie prea moale. Iese absolut delicios…
14:10, 04.05.2024
Chef Sorin Bontea, trei rețete de ouă umplute pentru mese rafinate de Paște. „Mama făcea întotdeauna” VIDEO
„Când zici masă de sărbători, zici... ouă umplute!”, a declarat chef Sorin Bontea pe pagina sa de Instagram. Bucătarul împărtășește cu fanii săi trei rețete inedite de ouă umplute, inspirate din copilărie, dar…
Incendiu la un bloc din Cluj-Napoca! Flăcările au izbucnit în bucătăria unui apartament, intervin pompierii clujeni
Incendiu la un apartament din Cluj-Napoca, în Sâmbăta Mare! Pompierii au intervenit cu două autospeciale pe strada Aurel Vlaicu. „Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente pentru…
VIDEO: Tocănița de intestine de miel, rețetă veche de câteva sute de ani, prezentată de bucătarul Călin Horvath
VIDEO: Tocănița de intestine de miel, rețetă veche de câteva sute de ani, prezentată de bucătarul Călin Horvath Tocănița de intestine de miel. Bucătarul șef Călin Horvath din Alba Iulia a prezentat pentru Alba24…
Cât se fierb ouăle pentru Paște ca să nu crape. Marii bucătari doar așa procedează
Ne află în perioada sărbătorilor Pascale, iar zilele acestea gospodinele petrec ore în șir pentru a pregăti cele mai delicioase bucate tradiționale. De pe masă nu trebuie să lipsească ouăle roșii. Cât timp se fierb…
Greek House – bucătăria zeilor în Piatra-Neamț!
Bucătăria grecească are o tradiţie de peste 4.000 de ani, iar prima carte de bucate cunoscută din istoria omenirii se spune că a fost scrisă de un grec, Archestratos, în 330 î.H. Începuturile acestei adevărate…
19:40, 02.05.2024
Bucătarii-șefi francezi se pregătesc pentru Jocurile Olimpice de la Paris
Participanții și oaspeții Jocurilor Olimpice din 2024 de la Paris se vor bucura de delicii gastronomice perfect comparabile cu cerințele unor evenimente sportive de înalt nivel. Secretul francez este reprezentat…
Trucul folosit de marii bucătari pentru a fierbe un ou. Va ieși mai gustos și se va coji mult mai repede
Marii bucătari sunt recunoscuți pentru trucurile inedite la care apelează când vor să pună pe masa clienților preparate care să încânte și cele mai exigente gusturi.Un bucătar a dezvăluit trucul său inedit de a…
15:16, 02.05.2024
La ce prețuri se vinde Pasca în magazinele turdene?
Dacă doamnele nu mai au timp de petrecut prin bucătărie iată că acum se pot achiziționa din magazine produse gata preparate. Printre acestea și tradiționala „Pască”. Ce sunt sărbătorile pascale fără cozonac, miel…
Rețeta de pască cu brânză zburată a bucătăresei Sanda Marin
Rețetă specială de pască cu brânză zburatăPentru început, se pregăteşte umplutura. Se pun într-o oală de lut 2 litri de lapte, peste care se toarnă smântână. Ulterior, acestea ajung pe foc, apoi se toarnă în strecurătoare…
Sub-ocuparea, noul șomaj. Efectele sunt similare cu cele ale șomajului. Ce ne facem cu „descurajatii"?
Doamna Ionescu a lucrat la o pensiune ca bucătăreasă din zona Ialomița. Din păcate pentru ea, afacerea nu a mers, iar în vara trecuta pensiunea a fost închisă. De atunci, doamna Ionescu își caută de lucru, dar…
Cu cât își vinde Scărlătescu preparatele de Paște! Cât a ajuns să coste cozonacul, drobul și pasca protevistului
Cu cât își vinde Scărlătescu preparatele pentru masa de Paște gătite chiar de mâna sa. Când nu nu jurizează la Master Chef. cunoscutul bucătar de televiziune este jurizat la rândul său de clienți. Căci Scărlătescu…
Mici, dar celebri! Vedeta grătarului de 1 Mai e disputata de multe bucătării
Nu există petrecere de 1 Mai în România fără mirosul îmbietor al micilor rumeniți pe grătar. Acești mici, mândria bucătăriei românești, au devenit simbolul autentic al sărbătorii și nu numai, fiind la fel de prezenți…
Culoarea plitei perfecte în funcție de design-ul bucătăriei
Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de design interior, atunci înseamnă că vă doriți ca fiecare încăpere din locuința dumneavoastră să aibă un anume stil, nu-i așa? De la cele mai mici detalii, cum ar…
38 de ani de la dezastrul nuclear Cernobîl. Ne protejează sau nu sarea iodată? Nutriționiștii, medicii și bucătarii au păreri controversate: ”Un experiment!”…
În România, consumul de sare iodată continuă să aibă caracter obligatoriu de mai bine de 25 de ani. Măsura însă provoacă și azi controverse. Numeroși medici o consideră absolut necesară organismului după Cernobîl,…
15:01, 30.04.2024
Noul restaurant Pilgrimen din Turda angajează BUCĂTAR
Un nou punct de atracție culinară își deschide ușile în Turda și aduce cu sine promisiunea unor rețete internaționale deosebite și a unei experiențe gastronomice memorabile. Situat strategic pe Str. Dacia, nr.1,…
14:15, 30.04.2024
Secretele unui grătar perfect, dezvăluite de bucătari. Cum să surprinzi pe toată lumea de 1 Mai
Ziua de 1 Mai reprezintă o ocazie foarte bună de ieșit la grătar, în aer liber, pentru foarte mulți români. De multe ori, masa se poate transforma într-o nereușită, dacă nu ținem cont de anumite detalii.
09:40, 30.04.2024
Plantele care absorb mirosul de mâncare din casă. Ce să ții în bucătărie, purifică aerul după ce gătești mult
Știm cu toții că mirosurile neplăcute din casă sunt o mare bătaie de cap, dar este important să știm cum să le neutralizăm. Putem face acest lucru cu aromele sezoniere ale florilor parfumate. Grădinarii cu experiență…
22:00, 29.04.2024
Chefi la cuțite, 29 aprilie 2024. Orlando Zaharia a avut o criză de nervi! Ce l-a scos din minți pe jurat: „Bucătarii lui pește” / VIDEO
Orlando Zaharia nu a putut să se mai abțină și a avut o criză de nervi în ediția de astăzi, 29 aprilie, de la Chefi la cuțite. Ce l-a scos din minți pe jurat în timpul probei. Roata Ingredientelor a decis ce preparate…
19:35, 28.04.2024
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Un istoric culinar a stârnit controverse după ce a afirmat că bucătăria italiană nu există, declanșând astfel o dezbatere cu privire la originea și proprietatea alimentelor şi atrăgându-şi dezaprobarea conaţionalilor…
15:25, 26.04.2024
Gorenje primește premiul ICONIC pentru designul inovator al electrocasnicelor de bucătărie
Gorenje, parte a Hisense Europe și lider în domeniul electrocasnicelor inovatoare a fost distins cu mai multe premii prestigioase ICONIC Awards 2024. Organizat de Consiliul German de Design, aceste premii celebrează…
Nu ai timp de pierdut în bucătărie? Atunci ai nevoie de o oală sub presiune
Gătitul poate fi o activitate plăcută și satisfăcătoare, dar uneori timpul limitat ne împiedică să petrecem ore în bucătărie pregătind mâncăruri delicioase. În acest context, oala sub presiune devine un aliat de…
De ce se înverzește gălbenușul ouălor fierte. Metoda corectă pentru a avea un galben frumos
Poate și ție ți s-a întâmplat să fierbi un ou tare și să descoperi un inel verde în jurul gălbenușului atunci când ai tăiat ouăle. Bucătării spun că este perfect normal ca un inel gri-verzui să apară în jurul gălbenușului…
Nu arunca zeama din conservele de fasole! Nici nu știi ce pierzi. E utilă în bucătărie
În ciuda faptului că a devenit un gest reflex în momentul în care ne pregătim să adăugăm în preparatul pe care îl gătim un produs din conservă, o gospodină inventivă consideră că este o mare greșeală. Sfatul ei…
Ce să adaugi la final în ciorba de miel ca să fie și mai bună. Marele secret al gospodinelor din Moldova
Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar gospodinele din toate regiunile țării deja se pregătesc pentru masa de Paște. Vedeta este ciorba de miel, dar rețeta diferă în funcție de zone. Bucătăresele din…
11:00, 25.04.2024
Voiau să-și renoveze bucătăria, însă descoperirea i-a uluit. Ce comoară au descoperit
O familie a vrut să-și renoveze bucătăria și a descoperit o comoară. Se mutaseră de doar cinci ani în respectiva locuință și au fost luați prin surprindere de când au început să facă modificări.
08:55, 25.04.2024
Ingredientul din bucătărie mai puternic decât apa. Stropește plantele cu el, vor înflori ca nebunele
Ingredientul din bucătărie care face minuni la plante! Le oferă o cantitate suficientă de îngrășământ și minerale pentru ca florile să le folosească în mod eficient. În plus, vor înflori instant. Așadar, stropiți…
De ce să torni oțet în chiuveta din baie o dată pe lună. Cum te ajută trucul
De ce să torni oțet în chiuveta din baie o dată pe lună. Cum te ajută truculOțetul nu este un ingredient potrivit doar în bucătărie, ci poate fi un aliat și la capitolul curățenie. Există un truc mai puțin cunoscut…