Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ziua Z pentru oprirea gazelor rusești către Europa. Cum poate fi afectată România

Publicat:

Gazprom oprește incepand de azi, 11 iulie, livrarile prin gazoductul Nord Stream 1, care leaga Rusia de Germania pe sub . Motivul oficial este efectuarea unor lucrari de mentenanța. Acestea ar urma sa dureze zece zile, pana pe 21 iulie, insa oficialii se tem ca livrarile nu vor mai reveni la intreaga capacitate. Experții consultați de Libertatea spun ca Romania este deocamdata protejata, avand producție proprie, insa nu am scapa complet de probleme. Dimpotriva. Romania este capabila sa iși asigure consumul de gaze in cazul in care Rusia oprește livrarile catre , insa…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Macron vorbește despre moartea brutala a Europei si are un plan

18:21, 02.05.2024 - Presedintele francez Emmanuel Macron isi detaliaza in The Economist planul in vederea evitarii unei morti ”brutale” a UE si isi asuma in trecere pozitia controversata cu privire la posibilitatea trimiterii unor trupe la sol in Ucraina, daca Moscova ”va strapunge liniile frontului”, scrie AFP. ”Daca…

Ești pregatit sa lupți pentru țara ta? Inrolarea in armata este luata in calcul in mai multe țari, noteaza The Economist

10:00, 21.04.2024 - Multe tari doresc nu doar sa-si mentina fortele armate, ci sa le si extinda, in fata celui mai mare razboi de pe continent european din 1945 incoace, insa acest lucru se dovedeste a fi o sarcina dificila, relateaza The Economist, citat de News.ro.Fortele armate olandeze numara 49.000 de membri, adica…

Ursula von der Leyen cere UE „sa se trezeasca” si sa creasca productia militara in fata „regimurilor autoritare”

17:50, 17.04.2024 - Europa trebuie „sa se trezeasca” si sa-si dezvolte capacitatea industriala in sectorul militar, in fata amenintarilor venite dinspre tari autoritare precum Rusia sau Iran, a declarat miercuri presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vorbind la Bruxelles in timpul unei conferinte la care un…

„Acest moment poate defini viitorul copiilor noștri”. Apelul facut de miniștrii de externe din Germania, Franța și Polonia la 75 de ani de la fondarea NATO

20:05, 03.04.2024 - Valorile stabilite in urma cu 75 de ani in tratatul fondator al NATO „sunt puse la incercare ca niciodata pana acum”, scriu miniștrii de extrene din Germania, Franța și Polonia, intr-un articol de opinie publicat in Politico. Annalena Baerbock, Stephane Sejourne și Radoslaw Sikorski vorbesc, in contextul…

Date INS privind agricultura la nivel european

07:05, 31.03.2024 - Romania s-a clasat anul trecut pe locul al doilea in Uniunea Europeana, dupa Franta, la productia de seminte de floarea-soarelui, pierzand prima pozitie, ocupata in 2022 – potrivit datelor Institutului National de Statistica. Productia a fost mai mica anul trecut fata de 2022 cu 3,7%. Ca suprafata cultivata…

Ucraina primește energie electrica din Romania, dupa ce rușii au distrus cel mai mare baraj ucrainean

17:26, 22.03.2024 - Reteaua energetica a Ucrainei primeste asistenta de urgenta din partea Romaniei, Poloniei si Slovaciei, dupa cel mai amplu val de lovituri aeriene rusesti care au avariat instalatii energetice si au lasat peste 1 milion de persoane fara energie electrica, a anuntat vineri operatorul retelei nationale…

Ucraina nu intentioneaza sa prelungeasca un acord de cinci ani cu Gazprom privind tranzitul gazului rusesc spre Europa

18:55, 17.03.2024 - In ciuda invaziei Rusiei in Ucraina in 2022, gazele rusesti sunt inca transportate prin aceasta tara catre Europa, unde tarile lucreaza pentru a inlocui combustibilul originar din Rusia cu surse alternative si energie regenerabila. Conform unui acord convenit intre Moscova si Kiev in 2019, Rusia plateste…

UE cere o și mai mare reducere a consumurilor de energie

15:10, 05.03.2024 - Ministrii Energiei din UE au convenit luni prelungirea, pana in martie 2025, a masurilor de reducere in mod voluntar a consumului de gaze, potrivit unui comunicat trimis presei. Tarile blocului comunitar au stabilit in 2022 un obiectiv voluntar care prevede reducerea consumului lor de gaze cu cel putin…


Ce parere ai despre aceasta stire?