Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ziua „George Enescu” – Înregistrări rare şi dezbateri, disponibile online şi on air

Publicat:

Muzeul „George Enescu” si Radio Romania Muzical marcheaza luni, cu proiecte online, dar si on air, 65 de ani de la moartea compozitorului, violonistului, pianistului si dirijorului George Enescu.

Pe pagina de Facebook a RRM, in intervalul orar 16.30 – 20.00, pot fi ascultate, in regim de premiera, inregistrari ale unor recitaluri sustinute de violonistul Cristian Fatu si pianista Luiza Borac, alaturi de reportaje video dedicate casei lui George Enescu de la Mihaileni, salvata de la distrugere prin eforturile muzicienilor si arhitectilor.

De la ora 17.00, vor fi difuzate…

Citeste articolul mai departe pe replicahd.ro…  

Sursa articol: replicahd.ro


Stiri pe aceeasi tema

Notițe de calendar – 7 mai: A fost odata Steaua, cea cu Cupa Campionilor Europeni

14:10, 07.05.2024 - 1824 : Simfonia a IX-a, de  Ludwig van Beethoven , a avut premiera la  Viena . Daca o astfel de creație s-ar putea inrama, ar merita o rama aurita. 1986 : Echipa de fotbal  Steaua București  a cucerit, pentru prima data in istoria fotbalului romanesc,  Cupa Campionilor Europeni , invingand-o in  finala…

”Simfonia Destinului” la Filarmonica Oltenia Craiova

12:20, 11.04.2024 - Stagiunea Inspirației aduce la Filarmonica Oltenia ”Simfonia Destinului”, vineri, 12 aprilie 2024, incepand cu ora 19.00. Sub conducerea dirijorului Walter Hilgers din Germania, Orchestra simfonica va interpreta lucrari de Ludwig van Beethoven și Richard Strauss. Solistul invitat pentru aceasta seara…

Radu Matei Todoran lanseaza la Alba Iulia volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”

14:35, 01.04.2024 - Joi, 4 aprilie 2024, la ora 17:00, la Muzeul Principia din Alba Iulia va avea loc lansarea volumului semnat de scriitorul Radu Matei Todoran – „Transilvania. Lacrimi și cruci”. Vor vorbi despre carte și autor: Vasile George Dancu – poet, publicist și editor la Editura Școala Ardeleana, Dumitru Malin…

Predoiu ne linisteste cu Schengen: „Este ireversibil”

12:15, 10.03.2024 - Ministrul de Interne, Catalin Predoiu, sustine ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen si cu frontierele terestre este un proces ireversibil, iar pentru realizarea acestui obiectiv, MAI desfasoara o activitate politico – diplomatica si institutionala permanenta. „Pentru mine, orice forma de integrare…

De la Bach la Enescu – confluențe muzicale – subiect al emisiunii Dialog intercultural din 1 MARTIE 2024, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

09:11, 01.03.2024 - Stimați prieteni, astazi, relatam de la vernisajul expoziției De la Bach la Enescu – confluențe muzicale, eveniment care s-a desfașurat, nu demult, la Iași, in sala „B. P. Hasdeu” din incinta Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”. Reprezentanții bibliotecii aduc in atenția publicului o…

Secretul din parul lui Beethoven. Cercetatorii au reușit sa-i indeplineasca dorința din testament dupa aproape 200 de ani

12:05, 26.02.2024 - Moartea compozitorului german Ludwig van Beethoven a fost probabil rezultatul unei infecții cu hepatita B, exacerbata de consumul de alcool și de numeroșii factori de risc pentru boli hepatice, reiese din analize recente ale ADN-ul din mostre autentificate de par, scrie Mediafax. Beethoven s-a stins…

Au analizat ADN-ul lui Beethoven, extras dintr-o șuvița de par, iar concluzia a fost uluitoare

11:30, 26.02.2024 - Analize recente ale ADN-ului din mostre autentificate de par arata posibila cauza a morții compozitorului Ludwig van Beethoven, dupa 200 de ani de la trecerea sa in neființa. Astazi nu mai este niciun secret faptul ca unul dintre cei mai mari muzicieni pe care i-a cunoscut vreodata lumea a fost surd…

Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu” Iași: Expoziția ”De la Bach la Enescu – confluențe muzicale”

12:26, 19.02.2024 - De la Bach la Enescu – confluențe muzicale Cultura muzicala universala, legata indisolubil de literatura, filosofie și celelalte arte, reunește operele compozitorilor ieșiți din anonimat prin intermediul unor creații unice, care i-au consacrat definitiv. Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu”…


Ce parere ai despre aceasta stire?