Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ziua florii de colț, 5 martie. Legenda românească este asociată cu momentul naşterii Mântuitorului 

Publicat:
Ziua florii de colț, 5 martie. Legenda românească este asociată cu momentul naşterii Mântuitorului 

In tara noastra poate fi intalnita in Muntii Maramuresului, Muntii Rodnei, Obcinele Bucovinei, masivele Rarau, Ceahlau, Ciucas, Bucegi, Fagaras, Cozia si Retezat. Botanistul roman Alexandru Borza a facut, pentru prima oara in 1911, un studiu amanuntit al florii de colt, el fiind cel caruia i se datoreaza declararea acesteia ca "monument al naturii".Este o floare de munte apartinand familiei Asteraceae, din care fac parte margaretele si floarea soarelui. O floare delicata, cu petale albe acoperite de perisori mici, catifelati, argintii, care ii confera o nota aparte de gingasie si frumusete, este…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol si foto: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Florin Secara (PER): Partidul Ecologist Roman va planta 100 de copaci pentru fiecare ales local in urma alegerilor din 9 iunie

15:20, 11.04.2024 - Presedintele Partidului Ecologist Roman (PER), Florin Secara, propune elaborarea unui plan national de impadurire in contextul in care Romania se confrunta cu temperaturi de vara la sfarsit de martie si inceput de aprilie.

Avem cel mai scump ulei și totuși Romania s-a clasat anul trecut pe locul doi in Uniunea Europeana la producție floarea soarelui

19:20, 29.03.2024 - Avem cel mai scump ulei și totuși Romania s-a clasat anul trecut pe locul doi in Uniunea Europeana la producție floarea soarelui Romania s-a clasat anul trecut pe locul doi in Uniunea Europeana la floarea soarelui din punct de vedere al productiei obtinute, dupa Franta, pierzand prima pozitie ocupata…

Suntem primii in UE la producția de floarea soarelui și de porumb

12:10, 29.03.2024 - Suprafața cultivata și producția agricola vegetala au crescut in anul 2023, comparativ cu anul precedent, la cereale pentru boabe, leguminoase pentru boabe, plante uleioase, legume și au scazut la cartofi. La nivelul Uniunii Europene, Romania s-a situat pe primul loc la suprafața cultivata cu floarea…

Rasaduri de stevia, vandute de Experimentala din Buzau. Planta exotica a fost introdusa in cercetare la ordinul lui Ceaușescu

16:05, 19.03.2024 - Articolul Rasaduri de stevia, vandute de Experimentala din Buzau. Planta exotica a fost introdusa in cercetare la ordinul lui Ceaușescu se poate citi integral pe Stiri de Buzau . O planta extrem de valoroasa din punct de vedere alimentar si medicinal, introdusa in studiu pentru aclimatizare la comanda…

Rasaduri de stevia, „zaharul verde”, vandute de o unitate de cercetare din Romania. Cum a fost aclimatizata aici planta exotica

13:15, 19.03.2024 - O planta extrem de valoroasa din punct de vedere alimentar si medicinal, introdusa in studiu pentru aclimatizare la comanda lui Nicolae Ceausescu, este gata sa ajunga in gradinile din Romania. Este vorba despre Stevia rebaudiana, o planta din care se obtine un indulcitor extrem de puternic

Care sunt cele mai rare și mai de preț flori din Romania - GALERIE FOTO

21:45, 09.03.2024 - Cele mai rare flori din Romania sunt: laleaua pestrița ,bujorul romanesc,floarea de colț și papucul doamnei. Vorbimdespre specii protejate, pe care le puteți fotografia, dar nu trebuie sa le rupeți.  Martie este luna in care infloreste Laleaua pestrita. Ea se gaseste intr-un singur loc in Romania –…

Ce planta trebuie sa ai in casa pentru a avea noroc in dragoste. Puțini știu asta

15:16, 23.02.2024 - Gospodinele știu ca plantele au un rol esențial pentru orice locuința. Pe langa faptul ca ofera culoare unei camere, ele pot fi incarcate de simboluri. Se spune ca unele plante aduc noroc și dragoste in casele noastre. Planta care aduce dragoste in casa ta In cultura Feng Shui, plantele de apartament…

Risc insemnat de avalanșa in mai multe masive din Romania

19:20, 02.02.2024 - Meteorologii avertizeaza ca este risc insemnat, de gradul trei pe o scara de la unu la cinci, de producere de avalanse la peste 1.800 de metri altitudine in masivele Fagaraș, Rodnei, Calimani-Bistritei, Bucegi, Parang Șureanu și Țarcu Godeanu.


Ce parere ai despre aceasta stire?