Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Zeci de viitori medici, pe Aeroportul Chișinău – motivul pentru care s-au mobilizat

Publicat:

Zeci de viitori medici, pe Aeroportul Chișinau – motivul pentru care s-au mobilizat /

La fiecare 18 minute, se înregistreaza câte o victima a cancerului de col uterin. În acest context, în data de 15 februarie 2019, un grup de tineri de la Universitatea de Medicina și Farmacie "Nicolae Testemițanu" din Chișinau a organizat un flashmob de sensibilizare a populației la Aeroportul Internațional Chișinau. Scopul principal al acestui proiect a fost  de a spori gradul de conștientizare a importanței metodelor de prevenire și de diagnosticare precoce a cancerului de col…

Citeste articolul mai departe pe sputnik.md…  

Sursa articol: sputnik.md


Stiri pe aceeasi tema

„Epopeea brațarilor regale dacice”: O poveste dezvaluita la conferința UMFST, cu Augustin Lazar

17:20, 17.04.2024 - Studenții din cadrul Universitații de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade" din Targu Mureș, programele de studii de licența Istorie și Drept și programul de studii de masterat Istorie și turism cultural, au participat miercuri, 17 aprilie, la conferința „Epopeea brațarilor…

Lupta impotriva dementei ar trebui sa inceapa la 40 de ani, sugereaza oamenii de stiinta / Ce se intampla cu creierul la mijlocul vietii

06:01, 15.04.2024 - Lupta impotriva dementei ar trebui sa inceapa la 40 de ani, sugereaza oamenii de stiinta. Intervenind mai devreme pentru a imbunatati sanatatea creierului ne-ar putea ajuta sa ne mentinem ageritatea cerebrala pe masuraa ce imbatranim.

O regiune din Norvegia a cerut Comisiei Europene sa-i permita sa modifice durata unei zile la 26 de ore, in loc de 24

13:26, 11.04.2024 - Cea mai nordica regiune a Norvegiei, pe țarmul Marii Barents și la granița cu Rusia, a cerut Comisiei Europene permisiunea de a stabili un fus orar separat, care sa țina cont de stilul de viața local și de valorile oamenilor care traiesc aici, scrie Politico. Astfel, in loc de 24 de ore, nordicii vor…

Oamenii de știința au avut un șoc cand au descoperit un craniu uriaș, vechi de 16 milioane de ani/ VIDEO

07:25, 21.03.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit craniul fosilizat al unui delfin urias de rau, apartinand unei specii despre care se crede ca a fugit din ocean si s-a refugiat in raurile amazoniene din Peru in urma cu 16 milioane de ani. Specia disparuta ar fi masurat pana la 3,5 metri lungime, ceea ce il face cel…

Oamenii de știința din Franta au descoperit alimentele care afecteaza aspectul fizic al omului

08:25, 14.03.2024 - Oamenii de știința francezi au descoperit care dintre alimente afecteaza aspectul fzic al omului. Studiul a fost realizat de un grup de oameni de știința francezi de la Universitatea din Montpellier. Unele produse pot reduce atractivitatea, la aceasta concluzie neașteptata a ajuns cercetatorii francezi…

Aparat de anestezie veterinara, de ultima generație achiziționat la USV Iași

09:30, 05.03.2024 - Clinica de Chirurgie din cadrul Facultații de Medicina Veterinara a Universitații de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a fost dotata cu un nou aparat de anestezie inhalatorie, echipat cu o interfața actualizata la tehnologia moderna. In prezent, dispozitivul este utilizat de catre…

Oamenii de stiinta au dezvoltat un nou tip de frunza artificiala

17:25, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologii lor internationali, au dezvoltat un nou tip de "frunza artificiala, o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga…

Caminele de la Grozavești, sub invazia șoarecilor, ploșnițelor și a gandacilor

13:15, 14.02.2024 - Cazul caminelor de la Grozavești, administrate de prestigioasa Universitate din București, a devenit un exemplu dezolant al neglijenței și indiferenței fața de condițiile de trai ale studenților. Intr-o perioada in care educația ar trebui sa fie prioritara și sa ofere un mediu propice dezvoltarii academice…


Ce parere ai despre aceasta stire?