Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vrei o memorie de elefant? Cercetătorii au stabilit ce trebuie să faci

Publicat:

Ascultarea de sunete sincronizate cu ritmul creierului in timp ce dormim ne-ar putea ajuta sa avem o memorie semnificativ mai buna.

Muzica ascultata in timpul somnului face minuni, chiar daca n-o auzim, fiindca dormim. Cel putin asa sustine un studiu de ultima ora dat publicitatii de revista stiintifica „Heron" si preluat de „".

S-a dovedit stiintific, de atatea ori, ca somnul are un rol esential pentru consolidarea memoriei. Cand suntem adormiti, structura din creier implicata in procesul de memorare are o activitate intensa. Neuronii se sincronizeaza si reproduc…

Citeste articolul mai departe pe click.ro…  

Sursa articol: click.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii trag semnalul de alarma: Consumul de alcool urmat de somn in timpul unui zbor pot provoca probleme cardiace (studiu)

08:30, 05.06.2024 - Consumul de alcool urmat de somn in timpul unui zbor lung ar putea provoca probleme cardiace. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii germani. Ei recomanda introducerea de restricții privind consumul baturilor alcoolice la bordul avioanelor, scrie Mediafax.Oamenii de știința germani…

Studiu: O alta planeta decit Pamint ar putea ascunde un ocean

00:00, 05.06.2024 - Cercetatorii planetari din SUA au folosit modele matematice și imagini de inalta rezoluție ale sondei spațiale New Horizons a NASA, pentru a examina mai indeaproape oceanul subteran care s-ar putea afla sub stratul gros de azot, metan și gheața de pe Pluto. Timp de mai multe decenii, oamenii de știința…

Un nou studiu lasa cercetatorii cu 'gura cascata': ciorile au abilitatea de a numara cu voce tare

03:30, 31.05.2024 - Un nou studiu a aratat ca ciorile au abilitatea de a numara cu voce tare, similar copiilor mici. Descoperirea surprinzatoare dezvaluie ca ciorile negre pot emite un numar specific de sunete ca raspuns la indicii vizuale sau auditive, numarand cu voce tare de la unu la patru.

Regula celor 10 secunde iți arata cat vei trai

15:06, 22.05.2024 - Regula celor 10 secunde Traiești mai mult daca reușești sa faci un exercițiu simplu: stai 10 secunde intr-un picior, in echilibru. Cei care reușesc sa faca asta vor avea o durata de viața mai lunga.  Se pare ca echilibrul este foarte important in evaluarea starii de sanatate. Deși nu este inclus in…

Zimbrii de la Bucșani ne-ar putea scapa de poluare. Iata ce spune un studiu american

12:25, 17.05.2024 - Deși pana de curand zimbrul era o specie pe cale de dispariție, atat populația aflata in captivitate la Zimbraria Neagra din Bucșani, cat și cea din Munții Țarcu a crescu considerabil, numarul zimbrilor de pe teritoriul Romaniei fiind acum de ordinul sutelor. Cercetatorii americani de la Yale au facut…

Studiu (>30 de ani): alimentele ultraprocesate sunt asociate cu un risc mai mare de deces timpuriu

11:25, 12.05.2024 - Tot mai multe dovezi coreleaza alimentele ultraprocesate cu un risc mai mare de a dezvolta anumite boli (obezitate, boli de inima, diabet și cancer intestinal), dar puține studii pe termen lung au examinat pana in prezent corelațiile cu toate cauzele și cauzele specifice de deces, in special din cauza…

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 


Ce parere ai despre aceasta stire?