Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Viitorul reciclării plasticului are aromă de vanilie

Publicat:

Un nou studiu releva ca plasticul din sticle și ambalajele pentru alimente poate fi transformat in aroma de vanilie folosind bacterii incalzite. Cercetarile de la Universitatea din Edinburgh  au descoperit ca bacteriile obișnuite, E.coli, pot fi adaugate la „plasticul post-consum” pentru a produce vanilina, un compus care se gasește in boabele de vanilie. Vanilina fabricata din […] The post Viitorul reciclarii plasticului are aroma de vanilie first appeared on Ziarul National .

Citeste articolul mai departe pe enational.ro…  

Sursa articol: enational.ro


Stiri pe aceeasi tema

Conferința Internaționala „Viitorul producției agroalimentare”

08:25, 23.04.2024 - Consulatul Regatului Țarilor de Jos de la Iași, in parteneriat Ambasada Regatului Țarilor de Jos in Romania,  Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (USV Iași) și cu OFA UGIR, au deosebita onoare de a organiza și de a va invita la Conferința Internaționala: „Viitorul producției…

A murit fizicanul care a prezis existența bosonului Higgs, care confera masa materiei. Teoria lui a fost demonstrata dupa 50 de ani

20:30, 09.04.2024 - Fizicianul britanic Peter Higgs, laureat al premiului Nobel pentru Fizica in 2013 pentru lucrarile sale asupra „bosonului Higgs”, o particula elementara considerata cheia de bolta a structurii fundamentale a materiei, a murit luni, la varsta de 94 de ani, a anuntat marti Universitatea din Edinburgh.

Noutați despre ”Novum Forum”, viitorul Parc Universitar Științific și Tehnologic al UMFST Targu Mureș

04:16, 09.04.2024 - Agenția pentru Protecția Mediului Mures a anunțat recent, in data de 2 aprilie, 2024, publicul interesat, asupra Deciziei etapei de incadrare, conform prevederilor Hotararii Guvernului nr. 1076/2004, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) care creeaza cadrul pentru "PUZ – Reconversie urbanistica pentru inființare…

Cat polueaza un baton de ciocolata? Daca raportezi la o factura de intreținere, te iei cu mainile de cap

15:21, 01.04.2024 - Un studiu realiaat la Universitatea din Edinburgh in 2019 a estimat ca un baton de ciocolata cu lapte echivaleaza cu 200 de grame de dioxid de carbon, in timp ce  un baton de ciocolata neagra provoaca 300 de grame. Aceasta inseamna ca, in comparație cu o gustare mai sanatoasa, cum ar fi, de exemplu,…

Margareta, Principesa Romaniei implinește astazi 75 de ani! ”Viata mea nu ar fi avut nici un sens daca nu as fi venit in Romania”

11:10, 26.03.2024 - Margareta, Principesa Romaniei implinește astazi 75 de ani! Din 2017, de cand Regele Mihai  s-a stins din viața, Margateta a Romaniei, Principesa Moștenitoare, este Custodele Coroanei, suveranul și șeful Casei Regale Romane. Majestatea Sa, Regina Margareta, conform titlului dinastic, pricipesa a luat…

Frica influenteaza decizia femeilor de a alege intre recompensele imediate si cele pe termen lung (studiu)

16:15, 25.03.2024 - Frica influenteaza decizia femeilor de a alege intre recompensele imediate si cele pe termen lung (studiu)Femeile prefera o recompensa imediata in detrimentul unei recompense mai mari dar pe termen lung, daca au simtit o emotie asociata cu frica inainte de a lua o decizie, o circumstanta care nu…

Rezultate referendum: Viitorul rector al Universitatii Ovidius din Constanta va fi ales prin votul tuturor cadrelor didactice titulare si al cercetatorilor

13:21, 07.03.2024 - Universitatea "Ovidius" din Constanta a organizat, pe 6 martie 2024, referendum pentru stabilirea modalitatii de desemnare a rectorului. Dezbaterile publice pentru informarea comunitatii academice asupra referendumului universitar pentru stabilirea modalitatii de desemnare a rectorului au avut loc pe…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…


Ce parere ai despre aceasta stire?