Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Viitorul cafelei, ameninţat de schimbările climatice, ar putea fi asigurat prin redescoperirea unei specii uitate (studiu)

Publicat:

O specie de cafea nemaiintalnita in salbaticie de decenii, redescoperita in padurile tropicale din , ar putea contribui, potrivit oamenilor de stiinta, la asigurarea viitorului pentru aceasta marfa valoroasa, amenintata de schimbarile climatice, informeaza Reuters luni. Cercetatorii au anuntat luni ca aceasta specie, numita Coffea stenophylla, prezinta o toleranta sporita la temperaturile mai ridicate fata de Coffea arabica, ce constituie 56% din productia mondiala, si Coffea robusta, ce reprezinta 43%. Potrivit cercetatorilor, Coffea stenophylla are o aroma superioara, similara speciei…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ploile care au provocat inundații record in Emiratele Arabe Unite și Oman au fost cauzate de schimbarile climatice (studiu)

21:50, 25.04.2024 - Schimbarile climatice reprezinta explicatia "cea mai probabila" pentru ploile diluviene care s-au abatut saptamana trecuta asupra Emiratelor Arabe Unite si a Omanului, au afirmat cercetatorii din reteaua World Weather Attribution (WWA) intr-un studiu publicat joi, informeaza AFP, preluata de Agerpres.

Premiera in Justiție. Elveția pierde la CEDO un proces privind schimbarile climatice. Țara a fost data in judecata de un grup de femei

18:00, 09.04.2024 - Un grup de femei varstnice din Elveția a caștigat pentru prima data un caz de schimbare climatica, in cadrul Curții Europene ale Drepturilor Omului. Acestea, majoritatea avand varsta de 70 de ani, au spus ca varsta și genul lor feminin le-a facut vulnerabile la efectele provocate de valurile de caldura…

CEDO condamna Elveția pentru lipsa masurilor climatice

17:30, 09.04.2024 - Elvetia a fost condamnata la CEDO pentru lipsa masurilor climatice. Lipsa masurilor impotriva schimbarilor climatice au dus la condamnarea Elveției la CEDO, intr-o premiera a justiției europene. Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a decis marți in favoarea unui grup de femei elvetiene in varsta.…

Specii noi de pești și crustacee invadeaza Marea Adriatica și pun in pericol fauna marina locala. Un rezultat al schimbarilor climatice

07:06, 25.03.2024 - Din cauza schimbarilor climatice și a traficului maritim crescut, peștele papagal și alte aproximativ 50 de specii marine s-au raspandit in Marea Adriatica, amenințand populația de pești nativi. Pescarii croați se plang ca nu mai au din ce sa traiasca, scrie Reuters.

Proiect revoluționar: marile companii petroliere vor putea fi acuzate de omucidere

09:50, 22.03.2024 - Un grup de cercetatori a propus o idee revoluționara, care ar putea schimba complet peisajul juridic al industriei combustibililor fosili. Aceștia sugereaza ca marile companii producatoare de petrol și gaze ar putea fi aduse in fața justiției sub acuzația de omucidere, in contextul in care schimbarile…

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

Un nou studiu a descoperit lucruri uimitoare despre umorul maimuțelor

05:05, 19.02.2024 - Bebelușii și maimuțele ii pot tachina pe ceilalți fara a folosi limbajul. Cercetatorii de la UCLA, MPI-AB, IU și UCSD au studiat patru tipuri de maimuțe și au gasit dovezi de tachinare. Aceștia au observat comportamente provocatoare și surprinzatoare la aceste maimuțe, asemanatoare glumelor la oameni.…

Paradoxul schimbarilor climatice: In Europa de Nord valurile de frig vor fi tot mai rare, dar mai periculoase (studiu)

20:05, 31.01.2024 - Schimbarile climatice cauzate de activitatile umane ar urma sa aiba ca rezultat in Europa de Nord valuri de frig mai rare, dar, paradoxal, mai periculoase, potrivit unui studiu publicat miercuri, relateaza AFP, citata de Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?