Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Viermii de mătase modificați genetic pot țese pânză de paianjen

Publicat:

Cercetatorii japonezi au reușit sa modifice genetic viermi de matase. Noile specimene sunt capabile sa produca fire cu proprietați asemanatoare panzei de paianjen. Oamenii de știința susțin ca acest biomaterial poate fi astfel obținut la scara industriala și ca va fi de un real folos pentru domenii precum medicina și industria de aparare.

Citeste articolul mai departe pe reporterntv.ro…  

Sursa articol: reporterntv.ro


Stiri pe aceeasi tema

O noua terapie pentru astm, rezultate promitatoare in testele preclinice

05:40, 30.05.2024 - O echipa de oameni de știința chinezi a dezvoltat o terapie promițatoare folosind celule imune modificate genetic, care a demonstrat ca induce o remisie de lunga durata a astmului in testele preclinice, in urma unei singure injecții. Astmul este cea mai raspandita boala respiratorie Astmul, cea mai…

vor sa localizeze sursa misterioasa sau sa gaseasca explicații

10:55, 18.05.2024 - Oamenii de știința de la NASA au primit un „semnal” neașteptat din afara galaxiei noastre. Pana in acest moment nu exista multe explicații. „Este o descoperire complet intamplatoare”, a declarat Alexander Kashlinsky, cosmolog la Universitatea din Maryland și la Centrul Goddard Space Flight Center al…

Noile virusuri modificate genetic care „se cuibaresc in organism si cresc riscul aparitiei tumorilor” pot provoca pandemii

13:56, 17.05.2024 - Mai multe virusuri care pot provoca pandemii, precum a fost coronavirusul, pot fi „observate” la orizont. Virusologii spun ca aceste virusuri nu sunt noi, insa ele s-au modificat din punct de vedere genetic. Mai exact, schimbul de material genetic intre diferite specii de virusuri poate duce la aparitia…

Misterul ‘Copacului vieții’ a fost rezolvat de oamenii de știința. Povestea lui a inceput in urma cu 21 de milioane de ani

07:56, 16.05.2024 - Oamenii de știința au rezolvat misterul originii stravechilor arbori baobab. Conform studiilor ADN, acești arbori emblematici au aparut pentru prima data in Madagascar, in urma cu 21 de milioane de ani, scrie BBC. Semințele lor au fost ulterior transportate de curenții oceanici in Australia și, de asemenea,…

Oamenii de știința au descoperit noi funcții ale cerebelului

03:25, 30.04.2024 - Noile cercetari susțin ipoteza conform careia cerebelul joaca un rol-cheie in procesul de invațare. Cerebelul reprezinta doar 10% din masa totala a creierului, dar mai mult de trei sferturi dintre neuroni sint localizați in aceasta zona. Se crede ca aceasta parte a sistemului nervos este responsabila…

Dismorfia Snapchat: Oamenii au ajuns sa iși faca operații estetice pentru a arata ca in fotografiile filtrate

15:35, 17.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Boston au descoperit o legatura intre utilizarea social media și procedurile cosmetice. Ca urmare a „culturii selfie”, utilizatorii dezvolta „dismorfia Snapchat” și cauta proceduri pentru a arata ca in imaginile filtrate cu ei inșiși, potrivit unui nou studiu.

Cercetatorii americani au descoperit modul in care stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului

08:30, 14.03.2024 - Oamenii de știința din New York au efectuat un nou studiu și au descoperit lucruri noi despre legatura dintre stres si cancer, relateaza Rador Radio Romania. Stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului? Oamenii de știința din New York au incercat sa raspunda la aceasta intrebare; iar articolul…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…


Ce parere ai despre aceasta stire?