Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vaccinuri ARN mesager, în curând sub formă de pulbere?

Publicat:
Vaccinuri ARN mesager, în curând sub formă de pulbere?

Vaccinuri ARN mesager administrate printr-o tehnica noua, sub forma de pulbere, care prezinta multiple avantaje comparativ cu serul obișnuit, au anunțaț recent cercetatorii belgieni.  In prezent, cercetatorii belgieni studiaza posibilitatea administrarii vaccinurilor ARN mesager sub forma de pulbere, folosind o noua tehnica. Serul ar avea avanajul de a putea ramane la temperatura camerei și de a nu mai fi pastrat in frigidere ca in perioada pandemiei . Tehnica de congelare prin centrifugare presupune solidificarea vaccinului. Producatorul  ar avea atunci, datorita acestei metode, mai mult control…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol si foto: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Primul vaccin impotriva cancerului folosind tehnologia ARN mesager, testat cu succes pe pacienți cu melanom

20:05, 27.04.2024 - Un barbat din Marea Britanie este printre primii care au primit un vaccin experimental mRNA conceput pentru a preveni recurența cancerului de piele melanom. Steve Young, un muzician in varsta de 52 de ani, a avut anterior extirpat un melanom in stadiul II și a declarat ca vaccinul reprezinta „cea mai…

Moderna si Pfizer-BioNTech se infrunta in instanța pentru paternitatea si dreptul de a utiliza tehnologia ARN mesager

16:15, 23.04.2024 - Companiile farmaceutice Moderna si Pfizer-BioNTech se vor infrunta in tribunale din Londra si din alte orase in procese care privesc paternitatea si dreptul de a utiliza tehnologia ARN mesager, care a fost cruciala in dezvoltarea vaccinurilor lor anti-COVID-19, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Dr. Mariana Tilinca: Rolul tehnologiei in eficientizarea tratamentului diabeticilor

18:15, 18.04.2024 - In cadrul Conferinței naționale "Tehnologia & iHealth in medicina secolului XXI", gazduita de Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade" din Targu Mureș in parteneriat cu Academia de Științe Medicale sub egida Academiei Romanea, a avut loc un workshop, in data de…

FOTO. Debutul celei de-a doua ediții a Conferinței Naționale „Tehnologia & iHealth in medicina secolului XXI”

17:20, 17.04.2024 - Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade" din Targu Mureș gazduiește zilele acestea cea de-a doua ediție a Conferinței naționale cu participare internaționala „Tehnologia & iHealth in medicina secolului XXI", care se va desfașura in perioada 18-19 aprilie, evenimentul…

Mierea de salcam de pe rafturile supermarketurilor, facuta in realitate din rapita? Ce spun rezultatele testelor

18:25, 02.04.2024 - Dupa uleiul de masline facut din floarea soarelui, descoperim mierea de salcam facuta, in realitate, din rapita. Mai multe probe cumparate de la supermarket au picat testul de laborator. Producatorul da vina pe o contaminare. Greseala sau nu, consumatorii platesc pretul: mierea de salcam e mai scumpa…

Tehnologia ARN Mesager revine la ce era inițial destinata. BioNTech spera sa lanseze un prim medicament anticancer in 2026

23:35, 23.03.2024 - Laboratorul german BioNTech, care a dezvoltat unul dintre vaccinurile inovatoare impotriva COVID-19, a indicat miercuri ca isi propune comercializarea unui prim medicament impotriva cancerului in 2026, in principal gratie tehnologiei ARN mesager (ARNm), informeaza AFP preluat de agerpres. "Compania…

BioNTech spera sa lanseze in 2026 primul sau medicament anticancer, bazat pe tehnologia ARN mesager și „adaptat fiecarui pacient”

21:25, 20.03.2024 - Compania farmaceutica germana BioNTech, care a dezvoltat unul dintre vaccinurile inovatoare impotriva COVID-19, a anunțat miercuri, 20 martie, ca isi propune comercializarea unui prim medicament impotriva cancerului in 2026, in principal gratie aceleiași tehnologii bazate pe ARN mesager (ARNm), scrie…

Pastile și chiar ciocolata cu insulina, in locul injecțiilor, pentru pacienții diabetici!

08:01, 03.02.2024 - In curand, pastilele cu insulina, invelite in ciocolata farar zahar, ar putea lua locul  injecțiilor cu insulina. Este varianta de administrare orala a insulinei, testata pe animale cu rezultate promițatoare. In prezent, sunt așteptate testele pe pacienți diabetici.   Cercetatorii de la Universitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?