Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Uniunea Europeană ia măsuri împotriva a cinci state membre în legătură cu contracte în domeniul Apărării

Publicat:

a anuntat joi ca a trimis scrisori de notificare prin care cere clarificari de la Danemarca, Italia, Olanda, Polonia si Portugalia.

Comisia este ingrijorata de incredintarea directa a unor contracte in domeniul Apararii de catre Italia, Polonia si Portugalia, care nu par sa indeplineasca cerintele licitatiei.

Bruxellesul vrea, de asemenea, sa afle ce conditii pot impune Danemarca si Olanda furnizorilor de echipament militar din strainatate. Aceasta este prima actiune de acest fel a Comsiiei in sectorul Apararii.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Uniunea Europeana lovește in companiile aeriene pentru practici de „greenwashing”: Ce trebuie sa știi despre acțiunile impotriva a 20 de operatori de zbor

22:01, 30.04.2024 - Autoritațile Uniunii Europene au demarat acțiuni impotriva a 20 de companii aeriene pentru practici de „greenwashing” inșelatoare. Intr-o declarație facuta marți, Comisia Europeana și autoritațile naționale de protecție a consumatorilor au declarat ca au lucrat impreuna cu organizațiile de supraveghere…

Romanii, discriminați la europarlamentare

06:35, 13.04.2024 - Romanii nu beneficiaza de aceleași sanse de a fi aleși in Parlamentul European precum restul europenilor.  Printr-o serie de masuri evident restrictive, legislația romana iși faulteaza propriii cetațeni. Mai exact pe romanii care vor sa candideze fie ca independenți, fie din partea unor partide mai…

Romania, pe locul doi in UE la productia de floarea soarelui, in 2023, si pe primul loc la suprafata cultivata

11:55, 30.03.2024 - Romania s-a clasat anul trecut pe locul doi in Uniunea Europeana la floarea soarelui din punct de vedere al productiei obtinute, dupa Franta, pierzand prima pozitie ocupata in 2022, si pe primul loc ca suprafata cultivata, recolta totala situandu-se la 2,028 milioane de tone de pe o suprafata de 1,089…

Comisia Europeana a prezentat prima strategie industriala de aparare si un nou program pentru industria de aparare pentru a spori gradul de pregatire si securitatea Europei

15:55, 05.03.2024 - „In urma cu doi ani, razboiul de agresiune nejustificat si in curs al Rusiei impotriva Ucrainei a marcat revenirea unui conflict de mare intensitate pe continentul nostru. Strategia industriala europeana in domeniul apararii (EDIS) stabileste o viziune clara, pe termen lung, pentru a atinge gradul de…

Romania ocupa locul intai la productia de prune in UE

10:45, 02.03.2024 - Legumele proaspete au fost cultivate pe doua milioane de hectare de teren in Uniunea Europeana, din care au fost recoltate aproape 60 de milioane de tone, potrivit Oficiului European pentru Statistica Eurostat. Cele trei legume proaspete cel mai frecvent cultivate au fost: roșiile, ceapa și cartofii.In…

Romania a trecut pe primul loc la inflație in UE

13:15, 22.02.2024 - In timp ce rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a scazut in luna ianuarie (de la 3,4% la 3,1%), in Romania rata anuala a inflatiei a fost de doua ori mai mare decat media din blocul comunitar si in crestere fata de luna decembrie a anului trecut, arata datele publicate, joi, de Eurostat, potrivit…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

10:41, 18.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

09:40, 16.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…


Ce parere ai despre aceasta stire?