Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un plus de specii şi habitate în Defileul Crişului Repede

Publicat:

Biologii au confirmat prezenta a 38 de specii si 16 habitate, cu un mic plus fata de cele din fisa actuala a sitului. . Apar vesti bune in urma cercetarilor efectuate pentru fundamentarea managementului sitului ROSCI 0062 „”.

Citeste articolul mai departe pe bihon.ro…  

Sursa articol: bihon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Va dam o idee pentru vacanta. Costa bani putini!

13:40, 30.05.2024 - Nu v-ati decis unde veti merge in vacanta? Iata o idee. Cel mai lung traseu turistic de Via Ferrata din judetul Bihor , de 350 de metri, a fost inaugurat in comuna Rosia, fiind amenajat pe versantul drept din Cheile Lazurilor, a informat joi, Consiliul Judetean (CJ) Bihor . „Este unul dintre cele mai…

FOTO: Imagini excepționale cu Viorel, rasul vedeta din Romania, primul exemplar transferat in Germania pentru refacerea genetica a acestei specii

17:01, 24.05.2024 - FOTO: Imagini excepționale cu Viorel, rasul vedeta din Romania, primul exemplar transferat in Germania pentru refacerea genetica a acestei specii Imagini excepționale cu Viorel, rasul vedeta din Romania, primul exemplar transferat in Germania pentru refacerea genetica a acestei specii Imagini superbe…

Culoarea apei a devenit turcoaz in unele zone de pe litoralul romanesc! Cum explica biologii fenomenul unic

09:26, 20.05.2024 - Un peisaj inedit a incantat privirile turiștilor in sudul litoralului romanesc, unde apa Marii Negre a capatat o nuanța turcoaz. Aceasta spectaculoasa culoare a apei a fost vizibila in special in zona Costinești-23 August, unde malul este mai abrupt. Specialiștii explica fenomenul prin dezvoltarea…

Mii de brandușe iși fac loc in Parcul Național Retezat

22:11, 28.04.2024 - In fotografiile recente realizate de Claudia Danau, Parcul Național Retezat este prezentat intr-o perspectiva ce evidențiaza frumusețea și biodiversitatea sa. Aflat in județul Hunedoara, acest parc național ocupa o suprafața de 38.047 de hectare, dintre care aproximativ jumatate sunt acoperite de…

Cangurii giganți musculoși strabateau Australia in urma cu 40.000 de ani

04:25, 17.04.2024 - Paleontologii de la Universitatea Flinders au descris trei noi specii fosile de cangur. Una dintre ele, Protemnodon viator, cintarea pina la 170 kg, aproape de doua ori mai mare decit marele cangur roșu, cel mai mare mamifer marsupial in viața. Alte doua specii, Protemnodon mamkurra și Protemnodon dawsonae,…

SUBCARPAȚI a facut un adevarat show aseara la Turda Arena! Tinerii iubesc FOLCLORUL! (FOTO-VIDEO)

19:56, 15.04.2024 - Iata ca cele trei zile de inaugurare a Salii Polivalente Turda s-au incheiat, dar nu oricum, ci intr-un mare fel, cu un concert live Subcarpați. Cel mai important moment din cea de-a treia zi de inaugurare a fost meciul dintre Potaissa Turda și Dinamo București, unde echipa noastra a reușit sa finalizeze…

Unde a fost inaugurata prima plantație de lalele olandeze din Romania cu peste 600 de specii (Foto)

20:56, 08.04.2024 - Premiera pentru Romania: și-a deschis porțile prima plantație de lalele din soiuri olandeze, investiție realizata de un roman. Exploatația de lalele se afla in apropiere de Gaești, in localitatea Patroia-Deal, județul Dambovița, și se intinde pe 3 hectare, unde au fost plantate 600 de specii de flori.…

Descoperire arheologica senzaționala: Cetatea Padurenilor Uriași

10:05, 15.03.2024 - O echipa de cercetatori și arheologi a facut o descoperire uluitoare in inima Munților Carpați, dezvaluind ruinele unei cetați antice pierdute de milenii. Descoperirea, care a fost facuta in urma unei expediții de explorare in regiunea montana, capteaza atenția comunitații academice internaționale,…


Ce parere ai despre aceasta stire?