Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un dăunător periculos face ravagii în culturile de legume. Fluturele-ucigaş distruge partea verde a plantei

Publicat:


Potrivit cercetatorului , de la Statiunea de cercetare legumicola Buzau, tuta absoluta este cel mai nou daunator aparut in tara noastra, semnalat in 2012 pe un lot de legume importate din Spania.
”Tuta absoluta este o molie de dimensiuni mici cu o zbor haotic care depune cinci-sase generatii a cate 80-120 de oua pe vara din care eclozeaza omizi de dimensiuni mici care intra in frunza si consuma intreaga parte verde a acesteia”, a declarat , membru corespondent al Academiei de si Silvice, pentru Agerpres. Potrivit cercetatorului buzoian,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fructe și legume de sezon, dar și pericol de nitrați. Cateva sfaturi pentru a va feri de acest pericol

10:15, 30.03.2024 - In aceasta perioada, piața este plina de fructe și legume, atat de la producatori locali, cat și de peste mari și țari. De multe ori, marfurile aduse din strainatate, in primul rand, sunt pline de chimicale, precum nitrați, care pot sa fie periculoase pentru consumatori. Sa nu uitam ca in Romania ajung…

Burduja: „Romania, cel mai mic preț la energie”

07:35, 29.03.2024 - Ministrul Energiei a facut anunțul. Sebastian Burduja a declarat ca Romania are cel mai mic preț la energie din regiune. „Datele de astazi arata ca Romania are un pret la energie electrica cel mai mic din regiune. Si este categoric un efect inclusiv al investitiilor in energie verde, in regenerabile.…

Rasaduri de stevia, vandute de „Experimentala”. Planta exotica a fost introdusa in cercetare la ordinul lui Ceaușescu

11:45, 20.03.2024 - Articolul Rasaduri de stevia, vandute de „Experimentala”. Planta exotica a fost introdusa in cercetare la ordinul lui Ceaușescu se poate citi integral pe Stiri de Buzau . O planta extrem de valoroasa din punct de vedere alimentar si medicinal, introdusa in studiu pentru aclimatizare la comanda lui Nicolae…

Rasaduri de stevia, vandute de Experimentala din Buzau. Planta exotica a fost introdusa in cercetare la ordinul lui Ceaușescu

16:05, 19.03.2024 - Articolul Rasaduri de stevia, vandute de Experimentala din Buzau. Planta exotica a fost introdusa in cercetare la ordinul lui Ceaușescu se poate citi integral pe Stiri de Buzau . O planta extrem de valoroasa din punct de vedere alimentar si medicinal, introdusa in studiu pentru aclimatizare la comanda…

Olimpiada taietorilor la vie. Concursul este unic in lume și s-a ținut in podgoria Pietroasele

21:55, 05.03.2024 - Articolul Olimpiada taietorilor la vie. Concursul este unic in lume și s-a ținut in podgoria Pietroasele se poate citi integral pe Stiri de Buzau . Zeci de viticultori din toate colțurile țarii s-au intrecut la taiat vița de vie, intr-o competiție organizata la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru…

Paul Huieț și Alexandra Badoș, marii caștigatori ai concursului „Cel mai bun viticultor din Romania”

15:55, 05.03.2024 - Concursul, unic in Europa, a fost organizat de Wines of Romania, in colaborare cu Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultura și Pomicultura Pietroasa-Istrița.   Cei mai buni viticultori din țara s-au intrecut, pe 2 martie, la SCDVP –  Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura…

Olimpiada taietorilor viței-de-vie. Concursul este unic in lume și s-a ținut in podgoria Pietroasele FOTO

14:55, 05.03.2024 - Zeci de viticultori din toate colțurile țarii s-au intrecut la taiat vița-de-vie, intr-o competiție organizata la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultura Pietroasa Buzau. Concursul, unic in lume, a fost jurizat de trei viticultori cu mare experiența, din Spania, Italia și Romania.

ARPIM: Peste 110.000 de pacienți uitați de autoritați așteapta sa le fie salvata viața

10:25, 05.03.2024 - Peste 110.000 de romani, mai mult decat echivalentul populației orașului Buzau, majoritatea cu boli grave, așteapta de mai bine de un an sa primeasca medicamentul de care au nevoie.    In anul 2023, in Romania, niciun nou medicament nu a fost compensat necondiționat, atrage atenția Asociația Romana…


Ce parere ai despre aceasta stire?