Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un compus regăsit în vinul roşu şi ciocolata neagră ar putea încetini răspândirea bolii Alzheimer

Publicat:

Cercetatorii, provenind din 21 de institutii medicale diferite de pe teritoriul , au testat o pilula experimentala ce contine o doza a antioxidantului – numit resveratrol – echivalenta cantitatii absorbite din 1,000 de pahare de vin rosu.    Savantii au comparat evolutia reperelor biologice ale bolii intr-o serie de pacienti aflati in stadiul initial si stadiul de evolutie medie a bolii; o parte dintre ei a primit pastila la intervale regulate timp de un an, iar ceilalti au primit o pastila placebo. Rezultatele au fost cel putin interesante: membrii grupului care au primit

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

07:26, 14.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

11:15, 13.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

UAIC a primit vizita Ministrului Educației din Romania

18:25, 04.06.2024 - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a primit marți, 4 iunie 2024, vizita Ligiei DECA, Ministrul Educației din Romania, care s-a intalnit cu prof. univ. dr. Liviu-George MAHA, Rectorul UAIC. La intalnire au mai participat prof. univ. dr. Ovidiu-Gabriel IANCU, președintele Senatului UAIC,…

Cercetare: Un virus care infecteaza plantele ar putea preveni raspandirea si recurenta cancerului

14:26, 23.05.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din San Diego California au facut un studiu și au descoperit ca un virus de plante arata promisiuni semnificative in combaterea diferitelor tipuri de cancere metastatice la șoareci.

Descoperire uluitoare a cercetatorilor! Vitamina care ar putea juca un rol important in combaterea cancerului

10:55, 27.04.2024 - Un studiu recent, publicat in revista Science, sugereaza ca vitamina D ar putea juca un rol important in combaterea cancerului, scrie Mediafax. Cercetatorii au descoperit ca șoarecii hraniți cu o dieta bogata in vitamina D au avut o rezistența sporita la tumori și au raspuns mai bine la tratamentele…

Cazul prințesei Kate, un semnal de alarma

15:56, 31.03.2024 - Cazul prințesei Kate, un semnal de alarma. Situația printesei Kate, o tanara de 42 de ani bolnava de cancer, ilustreaza un fenomen care capata amploare. Fara a-i intelege cu adevarat cauzele, persoanele sub 50 de ani sunt de mai multe decenii din ce in ce mai afectate de aceasta boala, informeaza AFP.…

Pilua minune care inlocuiește activitatea fizica. Cercetatorii susțin ca imbunatațește metabolismul și performanța musculara

09:20, 20.03.2024 - Pilula-minune promite sa imbunatațeasca metabolismul și performanța musculara. Descoperirea ar putea duce la o noua modalitate pentru tratarea mușchilor atrofiați și are potențialul de a deveni un leac pentru insuficiența cardiaca și bolile creierului.De asemenea, persoanele imobilizate la pat și cei…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…


Ce parere ai despre aceasta stire?