Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un asteroid care trece în fiecare an prin apropierea Pământului ar fi de fapt o bucată din Lună

Publicat:

'oalewa, care are o orbita in jurul Soarelui similara cu cea a Pamantului, s-ar putea sa fie o bucata din Luna care s-a desprins in urma unui impact masiv, potrivit unei noi simulari.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un nou studiu dezvaluie secretele ascunse ale prafului stelar din supernove

00:11, 02.04.2024 - Un proiect de cercetare coordonat de Universitatea Curtin din Australia a descoperit recent o particula rara de praf prinsa intr-un vechi meteorit care a fost format de o alta stea decat Soarele, informeaza Xinhua, citata de Agerpres. Descoperirea a fost facuta de autoarea principala a studiului, Nicole…

Echinocțiul de primavara 2024 are loc pe 20 martie – semnificație și tradiții

12:05, 18.03.2024 - Din punct de vedere calendaristic, primavara incepe la data de 1 martie, atunci cand, dupa așa-numita „zapada a mieilor”, in tradiția populara romaneasca se sarbatoresc Marțișorul, iar in zilele care urmeaza „Babele” și „Moșii”. Insa, odata cu intrarea in martie, ne apropiem de momentul echinocțiului…

Te-ai intrebat vreodata ce greutate are Terra, impreuna cu tot ce este pe ea? Exista un raspuns!

08:10, 12.03.2024 - Isaac Newton a dezvoltat o formula pentru a calcula masa unei planete bazandu-se pe forța de atracție dintre doua corpuri. Deși Newton a considerat imposibila masurarea acestei forțe pe Terra din cauza masei imense a planetei care genereaza o forța de atracție considerabila, informeaza ABC News. John…

Ce sunt eruptiile solare si cum ne afecteaza

09:05, 02.03.2024 - Erupțiile solare reprezinta explozii uriașe in atmosfera Soarelui, care pot elibera cantitați mari de energie, mai mult de 6 × 1025 J (Joule, unitatea de masura SI, sistemul internațional de unitați), a energiei.Ce sunt erupțiile solareErupțiile solare sunt variații bruște, rapide și intense a luminozitații…

Cum a aparut in calendar data de 29 februarie?

09:20, 29.02.2024 - Data de 29 februarie, cunoscuta și sub numele de ziua bisecta, reprezinta un fenomen calendaristic fascinant, aparand doar o data la patru ani in cadrul anilor bisecți. Aceasta zi suplimentara a fost adaugata pentru a alinia calendarul nostru, bazat pe rotația Pamantului in jurul Soarelui, cu timpul…

Ce este un an bisect, de fapt. Motivul pentru care apare o data la patru ani

15:45, 28.02.2024 - Cel mai probabil ați auzit pana acum de termenul “an bisect”. Mulți știu ce inseamna, dar pentru cei care nu, va vom explica in randurile urmatoare ce reprezinta și de ce un an bisect are loc o data la patru ani. Ce este un an bisect? Cu toții știm ca anul calendaristic are 365 de zile, dar nu este…

Se intampla o data la patru ani: 2024, an bisect! Saltul de credința, semnificația spirituala a zilei de 29 februarie

23:35, 27.02.2024 - Aceasta zi speciala este, de fapt, una de recuperare. Pamantului ii ia cu aproape șase ore mai mult sa mearga in jurul Soarelui decat cele 365 de zile din anul nostru calendaristic. De aceea, adaugam o zi atipica de 24 de ore la fiecare patru ani. „Dupa doar un secol fara zi bisecta, vara nu avea sa…

Un meteorit care a explodat deasupra Berlinului ar putea fi o bucata din planeta Mercur

08:05, 13.02.2024 - Oamenii de știința au gasit bucați dintr-un meteorit care a cazut in apropiere de Berlin dupa miezul nopții pe data de 21 ianuarie – o descoperire rara in cazul unui asteroid care a fost identificat cu foarte puțin timp inainte sa intre in atmosfera Pamantului. La fel de rara este și proveniența meteoritului…


Ce parere ai despre aceasta stire?