Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

UE: Statele membre aprobă sfârşitul motoarelor termice în 2035

Publicat:

Statele membre UE au aprobat in noaptea de marti spre miercuri planul de a reduce la zero emisiile de CO2 la masinile noi incepand din 2035, impunand astfel motoare 100% electrice, informeaza AFP. Aceasta propunere, anuntata de executivul european in iulie 2021, va insemna incetarea de facto a vanzarilor de vehicule pe benzina si diesel in UE incepand cu 2035. Masura trebuie sa contribuie la atingerea obiectivelor climatice, in special neutralitatea carbonului pana in 2050. La solicitarea catorva tari, printre care Germania si Italia, cei 27 au convenit totusi sa ia in considerare…

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romanii vor putea calatori fara controale la frontierele aeriene si maritime in Schengen, incepand din 31 martie 2024

19:30, 30.03.2024 - Romanii care calatoresc in statele din spatiul Schengen nu vor mai trebui sa treaca prin controlul de frontierele aeriene si maritime incepand de duminica. Concret, acestia nu se vor mai opri la punctele de control ale Politiei de Frontiera pentru a le fi verificate documentele de calatorie, urmand…

Maine intram in era Schengen. Ce se va intampla de fapt

11:35, 30.03.2024 - Romanii care calatoresc in statele din spatiul Schengen nu vor mai trebui sa treaca prin controlul de frontierele aeriene si maritime incepand de duminica. Concret, acestia nu se vor mai opri la punctele de control ale Politiei de Frontiera pentru a le fi verificate documentele de calatorie, urmand…

UE a primit 5,1 milioane de migranți in 2022

11:10, 29.03.2024 - Cel puțin 5,1 milioane de persoane din țari terțe au imigrat in Uniunea Europeana in 2022, in timp ce 1,5 milioane de persoane au imigrat din statele membre UE in afara Europei, conform datelor publicate de Eurostat. Afluxul de imigranți in UE din state non-membre s-a dublat fața de 2021, transmite…

Comisia publica bilanțuri aprofundate pentru șase state membre, inclusiv Romania

07:05, 26.03.2024 - Comisia publica bilanțuri aprofundate pentru șase state membre, in vederea evaluarii dezechilibrelor macroeconomice in contextul semestrului european. Comisia a publicat ieri, șase bilanțuri aprofundate, pentru Romania, Cipru, Țarile de Jos, Slovacia, Spania și Suedia.  Raportul privind mecanismul de…

Parlamentul European interzice complet centralele termice pe gaze, petrol și pacura. Proiectul mai trebuie aprobat și de statele membre

18:20, 14.03.2024 - Parlamentul European a votat un pachet legislativ care prevede și eliminarea completa a centralelor termice pe gaze, petrol și pacura pana in 2040 in toate statele membre, pentru reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de sera din sectorul cladirilor. Pentru a intra in vigoare,…

Parlamentul European interzice centralele de apartament. De cand se aplica directiva in statele membre

14:50, 13.03.2024 - B1.ro Parlamentul European a adoptat, marți, Directiva privind performanța energetica a cladirilor prin care interzice centralele termice de apartament. Eliminarea centralelor termice pe baza de combustibil fosili – pana in 2040 Directiva a fost adoptata cu 370 de voturi pentru, 199 impotriva și 46…

Acord intre statele membre UE asupra legii lucratorilor unor platforme ca Uber sau livratori de mancare la domiciliu. Statele urmeaza cum sa-i califice pe lucratori. Uber cere legi nationale

19:56, 11.03.2024 - ”Conditii mai bune de munca pentru livratorii de mancare la domiciliu!”, anunta presedintia belgiana. Ministrii Muncii din UE au aprobat acest text de compromis al unei directive referitoare la muncitorii platformelor. Acest text imbunatateste drepturile si conditiile unui numar de peste 28,5 milioane…

Țarile UE s-au imparțit in doua tabere 'pentru' și 'impotriva' energiei nucleare. Cu cine s-a aliat Romania

00:00, 07.03.2024 - Statele membre ale UE au poziții divergente cu privire la energia nucleara: o tabara, condusa de Franța, insista pentru promovarea tehnologiei, iar cealalta, condusa de Germania și Austria, susține in schimb ca sursele de energie regenerabila (SRE) ar trebui sa fie prioritare, transmite Reuters, conform…


Ce parere ai despre aceasta stire?