Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

UE, sprijin de 30 de milioane de euro pentru fermierii români afectați de importurile de cereale ucrainene

Publicat:

Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat a doua transa de sprijin pentru cele cinci tari afectate de comertul cu cereale din Ucraina, Romaniei revenindu-i suma de 29,73 milioane de euro. Potrivit Ministerului Agriculturii, Romania, Bulgaria, Ungaria, Polonia si Slovacia au primit vot pozitiv din partea statelor membre pentru granturi in valoare totala de 100 milioane de euro pentru compensarea pierderilor economice cauzate de importurile de cereale si seminte oleaginoase din Ucraina, in cadrul Comitetului pentru organizarea comuna de piata. Plecand de la primul pachet in valoare de 56 de…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ziua Europei, sarbatorita in stil mare

09:15, 09.05.2024 - Europa e in sarbatoare. Astazi, ca in fiecare an din 1985 incoace, europenii sarbatoresc pacea și unitatea pe Batranul continent. Data de 9 Mai marcheaza aniversarea momentului istoric reprezentat de „Declarația Schuman”.     La 9 mai 1950, ministrul francez al Afacerilor Externe, Robert Schuman, propunea…

Incetinire economica și insolvențe in creștere: care sunt perspectivele pentru companiile din ECE?

15:30, 25.04.2024 - • Insolvențele in Europa Centrala și de Est (CEE) in creștere in 2023 • Noua țari au inregistrat un numar mai mare de insolvențe (Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Romania1), iar trei țari au raportat scaderi ale acestora (Bulgaria, Croația și Letonia)…

Index GIATOC: Criminalitatea se mentine la nivel ridicat in Romania

20:25, 08.04.2024 - Tara noastra face parte din ruta transfrontaliera est-europeana folosita de retelele criminale pentru traficul de persoane. Aceste retele introduc migranti din Ucraina, Turcia si Afganistan in sau prin Romania, Ungaria, Slovacia, Bulgaria sau Polonia, prin intermediul tirurilor inmatriculate in Turcia.…

Ajutoarele pentru refugiații ucraineni, prelungite cu inca trei luni. De unde vin banii

23:05, 12.03.2024 - Ajutoarele pentru refugiații ucraineni urmeaza sa fie prelungite cu inca trei luni, pana la data de 30 iunie 2024. In principal, sumele provin din fonduri europene. Ministerul Afacerilor Interne a pus in dezbatere publica un proiect de ordonanța de urgența care prevede prelungirea schemei de ajutorare…

Agricultorii francezi si spanioli. UE, ultimatum!

20:16, 07.03.2024 - Circa 300 de agricultori francezi si spanioli au blocat joi cu tractoarele punctul rutier de taxare Biriatou la frontiera dintre Franta si Spania, unde au transmis un „ultimatum” catre UE si institutiile comunitare, in special Comisia Europeana, cerand de la 1 iunie scutirea completa de taxe a combustibilului…

Polonia, Romania, Ungaria, Bulgaria și Slovacia iși vand produsele agricole cu prețuri mai mici cu 40%, daca mai apuca și au cui

17:36, 18.02.2024 - Polonia, Romania, Ungaria, Bulgaria și Slovacia iși vand produsele agricole cu prețuri mai mici cu 40%, daca mai apuca și au cui Polonia, Romania, Ungaria, Bulgaria și Slovacia iși vand produsele agricole cu prețuri mai mici cu 40%, daca mai apuca și au cui Exista raul razboiului, si e evident ca exista,…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…

„Noi nu ii scoatem pe fermierii europeni de pe pietele lor locale”- oficial de la Kiev

09:00, 15.02.2024 - Oficialii de la Kiev declara in continuare ca exporturile ucrainene de produse agricole prin Europa de Est nu au afectat aceste piete, chiar daca fermierii din statele vecine susțin contrariul. „Cu niciun produs nu ii scoatem pe fermierii europeni de pe pietele lor locale”, spune Taras Kacika, adjunct…


Ce parere ai despre aceasta stire?