Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

UE spera sa-si reduca dependenta de gazele naturale din Rusia prin cooptarea Iranului la Coridorul Sudic

Publicat:

Uniunea Europeana spera sa isi reduca dependenta de importurile de gaze din Rusia cu ajutorul asa-numitului Coridor Sudic, o posibila alaturare a Iranului la proiect dupa ridicarea santiunilor impuse de tarile din Vest fiind asteptata sa contribuie semnificativ la cresterea livrarilor catre Europa.

Coridorul Sudic, o initiativa a Comisiei Europene pentru importul gazelor naturale din Azerbaijan si tarile invecinate, inclusiv Iran, catre sudul Europei, va deveni operational cel mai probabil in 2019 si va avea o capacitate initiala de 10 miliarde metri cubi pe an, arata Mediafax.

Livrarile

Citeste articolul mai departe pe wall-street.ro…  

Sursa articol: wall-street.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cine produce cel mai mult vin biologic in lume

10:06, 14.06.2024 - Plantațiile de vița de vie biologica la nivel global  se situa la circa 562.000 de hectare in 2022, adica peste 8% din suprafața totala a culturilor de vița de vie, arata un raport al  Research Institute of Organic Agriculture, o entitate importanta in domeniul agriculturii biologice, citat de publicația…

Joe Biden i-a cerut scuze lui Volodimir Zelenski pentru intarzierea ajutorului militar american

17:50, 07.06.2024 - Presedintele american Joe Biden si-a cerut vineri scuze in fata omologului sau ucrainean Volodimir Zelenski pentru intarzierea aprobarii ajutorului militar pentru Ucraina de catre Congres si a anuntat un nou pachet de asistenta militara destinat Kievului, in valoare de 225 de milioane de dolari, informeaza…

Europa este intr-un evident declin economic: China și SUA ne devanseaza, iar redresarea pare improbabila

10:35, 05.06.2024 - Ponderea Europei in economia mondiala este in scadere, iar temerile legate de faptul ca acest continent nu mai poate ține pasul cu Statele Unite și China sunt tot mai mari. „Suntem prea mici”, a declarat Enrico Letta, un fost prim-ministru italian care a prezentat recent Uniunii Europene un raport privind…

Rezoluția Rusiei, care impiedica amplasarea de arme in spațiul cosmin, a picat la mustața

10:51, 21.05.2024 - O rezolutie a Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite, redactata de Rusia, care cerea tuturor tarilor sa impiedice “pentru totdeauna” amplasarea, amenintarea sau utilizarea oricaror arme in spatiul cosmic, a esuat luni, organismul format din 15 membri fiind divizat in privinta acestui demers,…

Europa nu-și poate permite sa se decupleze de China!

14:25, 29.04.2024 - Saptamana trecuta, secretarul de stat american Antony Blinken a calatorit la Beijing pentru a se intalni cu reprezentanți de rang inalt ai guvernului chinez. Primirea sa a fost oarecum glaciala, oficialii spunandu-i ca Statele Unite trebuie sa aleaga intre o politica de „confruntare sau cooperare” cu…

INFOGRAFIC – Cine ar caștiga razboiul nuclear mondial? Topul țarilor cu cele mai multe focoase nucleare (studiu american)

23:20, 17.04.2024 - Statele Unite au in prezent 5.044 de focoase nucleare in arsenalul sau militar, in timp ce Rusia are 5.580, potrivit unui studiu realizat de Federația Oamenilor de Știința Americani. Potrivit acestui studiu, China are 500 de focoase nucleare, Franța are 290, iar Marea Britanie are 225.

Europa speriata de concurența Chinei

21:40, 19.03.2024 - Ministrul francez al economiei Bruno Le Maire i-a indemnat pe europeni investeasca banii necesari pentru a egala competitivitatea chinezilor. ”Europa trebuie sa se trezeasca in fata concurentei industriale a Chinei. Daca nu reactionam, suntem morti!”, a declarat Bruno Le Maire in fata unei audiente…

Țarile cu cea mai mare rezerva de aur pe cap de locuitor / Pe ce loc se afla Romania și cum au platit comuniștii importurile de cereale din Rusia cu rezerva de aur

09:10, 18.03.2024 - Statele Unite ale Americii dețin cea mai mare rezerva de aur din lume, aproape cat rezervele de aur ale urmatoarelor 3 țari din topul statelor cu cele mai mari rezerve: Germania, Italia și Franța. Topul e completat de Rusia, China și Elveția. Calculata pe cap de locuitor, rezervele de aur arata un cu…


Ce parere ai despre aceasta stire?