Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

UE planifică obiective mai stricte pentru emisiile de CO2 ale mașinilor noi. Ținta ar putea fi ridicată la 60% până în 2030

Publicat:

Comisia UE planifica obiective mai stricte pentru emisiile de CO2 ale mașinilor noi, și, potrivit surselor Puterea.ro, va ridica actualul obiectiv de reducere a CO2 pentru 2030 de la 37,5 la 60%, in timp ce obiectivul pentru 2035 este de a crește pana la 100%. Aceasta ar pune capat efectiv vanzarilor de vehicule cu combustie in termen de 14 ani. Planurile ar insemna o interdicție pentru mașinile cu motoare cu ardere interna, inclusiv pentru hibrizi, din 2035. De asemenea, noile reguli urmeaza sa fie stabilite ca parte a unei revizuiri a standardelor UE pentru reducerea emisiilor de mașini, care…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

UE adopta reglementari mai stricte pentru importurile de produse agricole ucrainene

10:55, 09.04.2024 - Uniunea Europeana a convenit in mod provizoriu sa restrictioneze importurile de produse agricole ucrainene care, sustin unele state membre, au destabilizat pietele agricole ale blocului comunitar, transmite Reuters. De cateva saptamani, factorii de decizie din UE au dispute privind limitele asupra importurilor…

Fermierii vor lua foc! UE extinde lista cu alimentele ucrainene scutite de taxe

10:45, 20.03.2024 - Uniunea Europeana extinde lista de produse ucrainene care pot fi exportate fara taxe. S-a ajuns la un acord provizoriu pentru a acorda producatorilor ucraineni de produse alimentare acces liber de taxe vamale pe pietele sale pana in iunie 2025! Fermierii parca au mai slabit intensitatea protestelor…

Acord intre statele membre UE asupra legii lucratorilor unor platforme ca Uber sau livratori de mancare la domiciliu. Statele urmeaza cum sa-i califice pe lucratori. Uber cere legi nationale

19:56, 11.03.2024 - ”Conditii mai bune de munca pentru livratorii de mancare la domiciliu!”, anunta presedintia belgiana. Ministrii Muncii din UE au aprobat acest text de compromis al unei directive referitoare la muncitorii platformelor. Acest text imbunatateste drepturile si conditiile unui numar de peste 28,5 milioane…

Cand se schimba ora și de ce nu am renunțat la ora de vara

15:00, 10.03.2024 - Romania va trece la ora de vara in noaptea de sambata, 30 martie, spre duminica, 31 martie, cand ceasurile se dau inainte cu o ora. Ora 3.00 va deveni ora 4.00. Astfel ca duminica, 31 martie, devine cea mai scurta zi a anului, cu doar 23 de ore. De ce nu a renunțat Romania la ora de vara In ultimii…

Creștere uriașa a Bitcoin in ultimele zile. Se apropie de maximul istoric

09:20, 02.03.2024 - Bitcoin se apropie de un nou maxim istoiric, dupa o decizie fara precedent a Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse (Securities and Exchange Commission – SEC) din SUA din data de 10 ianuarie. Moneda virtuala a depașit 60.000 de dolari, dupa ce in decembrie 2023 valora puțin peste 40.000. Varful Bitcoin…

Portofelul digital european – un instrument care va face viața mai ușoara

15:41, 29.02.2024 - Un studiu al serviciului de cercetare al Parlamentului European subliniaza ca, de la pandemie, furnizarea de servicii publice și private a devenit din ce in ce mai digitalizata. Soluțiile existente de portofel digital permit utilizatorilor sa stocheze și sa conecteze date intr-un singur mediu, fara…

Norbert Lins, președintele Comisiei pentru Agricultura a PE, propune acțiuni concrete pentru a aborda dificultațile fermierilor

06:20, 21.02.2024 - Intr-o scrisoare adresata marți comisarului european pentru agricultura Janusz Wojciechowski, președintele Comisiei pentru Agricultura a PE (AGRI), Norbert Lins (PPE, DE), susținut de majoritatea grupurilor politice din comisie, propune acțiuni concrete pentru a rezolva imediat dificultațile intalnite…

UE impune reguli dure pentru giganții tehnologici, dar Apple și Microsoft obțin excepții

23:10, 13.02.2024 - Reguli mai stricte pentru marile companii digitale vor intra in vigoare in UE la inceputul lunii martie. Acestea sunt menite sa le limiteze puterea pe piața. Dar Bruxelles-ul acorda acum excepții pentru unele servicii de la Apple și Microsoft. Giganții tehnologici Apple și Microsoft au obținut un succes…


Ce parere ai despre aceasta stire?