Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

UE finalizează modalităţile unui mecanism de ”ajustare la frontieră” a carbonului, în lupta împotriva modificărilor climatice

Publicat:

Odata cu ”explozia” pretului tonei de CO 2 , ideea este sa se evite un ”dumping ecologic” care sa conduca la delocalizarea productiei in afara Europei si ca restul lumii sa fie incurajat sa adopte aceste standarde europene. Denumirea populara de ”taxa pe carbon” este inselatoare. Nu este vorba despre o taxa, ci de o ”ajustare” la frontiere – ”CBAM” in engleza -, care consta in aplicarea in domeniul importurilor a criteriilor pietei europene a carbonului, in care industriatii din UE sunt obligati sa cumpere ”drepturi de poluare”. Importatorul va trebui sa declare emisiile legate in mod direct de…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Corina Cretu: Cheltuirea banilor europeni, o provocare foarte mare pentru Romania din perspectiva capacitatii sale administrative / Cred ca Romania poate face mai mult, in primul rand prin reducerea birocratiei excesive

15:55, 09.04.2024 - „Provocarea pe care o avem este aceea de a cheltui o suma importanta de bani. O provocare foarte mare pentru Romania privind capacitatea sa administrativa. Ne aflam in exercitiul financiar 2021-2027, banii puteau fi folositi din iulie 2022, cand au fost adoptate regulamentele, rata de absorbtie de 4%,…

Sperietoarea „suveranista”. De ce UE nu ne-a furat identitatea naționala și nici nu o va face

12:25, 01.04.2024 - Raymond Aron a fost patriarhul gandirii politice liberale din Europa secolului trecut. Carțile lui raman pasionante pentru orice student serios al Științelor Politice. Și ce spunea acest mare autor despre ideea europeana? Ca e doar o idee! De aceea pleda Raymond Aron, gand la gand cu Charles de Gaulle,…

Ce fel de alegeri sunt astea?

06:00, 01.04.2024 - Vi se pare normala toata invazia asta de gunoaie politice care nu este capabila sa serveasca nicio prioritate a Romaniei? Cit de morale și de scirboase sunt aceste partide care iși elimina din lideri pentru a lansa personaje scoase din palarie? Vi se pare normala aceasta incleștare oarba a doua partide…

Cand se schimba ora și de ce nu am renunțat la ora de vara

15:00, 10.03.2024 - Romania va trece la ora de vara in noaptea de sambata, 30 martie, spre duminica, 31 martie, cand ceasurile se dau inainte cu o ora. Ora 3.00 va deveni ora 4.00. Astfel ca duminica, 31 martie, devine cea mai scurta zi a anului, cu doar 23 de ore. De ce nu a renunțat Romania la ora de vara In ultimii…

DOCUMENT - Europa se pregatește serios de razboi: planul in 3 pași care va fi adoptat la București (Manifestul PPE)

16:05, 06.03.2024 - Liderii PPE, care se reunesc la București, vor adopta Manifestul partidului pentru urmatoarea legislatura. Planul liderilor PPE, care vor conduce, cel mai probabil Comisia Europeana și Parlamentul European, este unul in trei pași. Un prim pas va fi o investiție majora in baza industriala de aparare,…

STUDIU: Elevii romani de clasa a opta au incredere mai mare in institutiile europene decat in cele nationale

09:20, 23.02.2024 - Un studiu realizat la nivel international privind implicarea civica a elevilor de clasa a opta, cercetare care a inclus si Romania, arata ca elevii romani au mai mare incredere in institutiile europene decat in cele nationale. Raportul dat publicitatii in urma studiului arata ca 69%, dintre elevii romani…

Elevii romani de clasa a opta au incredere mai mare in institutiile europene decat in cele nationale, arata un studiu realizat la nivel european

17:40, 22.02.2024 - Raportul european al studiului International Civic and Citizenship Education Study 2022, bazat pe date din 18 tari, inclusiv Romania, a fost publicat joi de Asociatia Internationala pentru Evaluarea Performantelor Educationale, iar concluziile privind Romania au fost publicate de Ministerul Educatiei.…

CE cere statelor membre sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 90%, pana in 2040

16:51, 06.02.2024 - Comisia Europeana vrea ca țarile membre sa isi reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 90% pana in 2040, o tinta care va pune la grea incercare efortul de continuare a combaterii schimbarilor climatice inainte de alegerile europarlamentare. Marți, Comisia Europeana a recomandat, atingerea unui ținte…


Ce parere ai despre aceasta stire?