Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Transfuziile cu sânge tânăr pot încetini îmbătrânirea şi ar putea ajuta vârstnicii să trăiască mai mult

Publicat:

Cercetatorii au evidentiat recent potentialul remarcabil al unui nou tratament in lupta impotriva imbatranirii: expunerea la sange „tanar”, potrivit News.ro și Hotnews. Conform cercetatorilor de la , alaturarea sistemelor circulatorii ale unui soarece tanar si ale unuia batran poate intarzia imbatranirea la nivel celular si poate prelungi durata de viata a soricelului mai in varsta cu pana la 10 procente. Autorii studiului de la au descoperit ca, cu cat sistemele circulatorii ale animalelor au fost combinate mai mult timp, cu atat efectele anti-imbatranire au durat…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cine este Mirel, tanarul de doar 23 de ani care și-a ucis iubita cu sange rece

21:56, 23.03.2024 - In cadrul cercetarilor, el le-a declarat anchetatorilor ca avea o relatie cu Andreea Morega, tanara pe care a ucis-o, de 3-4 luni, mai precis din luna decembrie a anului trecut. In ultimul timp, insa, certurile dintre ei erau tot mai frecvente si au culminat cu evenimentul din 22 martie.Vineri, Mirel…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

(AUDIO/FOTO) Antropologia, in studiul personajului: Teatrul Odin, la UNAGE Iași

18:21, 19.02.2024 - Procesul de creație, construirea personajului reprezinta un parcurs care egaleaza placerea prezentarii spectacolului. Cautarea este o parte importanta din actul artistic. Tinerii artiști ai Universitații Naționale de Arte „George Enescu” din Iași au exersat aceasta experiența in cadrul unui workshop…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

12:00, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

Studiu: Proteinele pot prezice cu zece ani mai devreme cine va avea dementa

11:45, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China. Studiul, publicat in revista Nature Aging, face…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

08:10, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

SUA: Un bebeluș din zece este victima expunerii la ftalați

16:00, 08.02.2024 - In SUA, un bebeluș din zece, nascut prematur, este asociat cu expunerea femeii insarcinate la ftalați, potrivit unui recent studiu american, transmite RFI. Ftalații sunt compuși chimici extrem de raspandiți, in special in plastice. Cercetatorii subliniaza ca din cauza acestui fenomen, costurile medicale…


Ce parere ai despre aceasta stire?