Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradițiile lui Făurar

Publicat:

Faurar era numele lunii februarie, cea mai scurta luna a anului. Acesta era un motiv pentru care aromanii denumeau aceasta luna „scurtul”. se spunea ca are cele mai friguroase zile si ca fratele mai mare, martie, le tine ascunse, ca sa poata strica cu ele florile lui „April”. , Faurar era luna care „ferica și desferica”, adica inchide și deschide. Aceasta se referea la diferențele de temperatura dintre zi și noapte. Ziua era mai cald, și pamantul se dezgheța, iar noaptea era ger. Dar, cu fiecare zi, gerul era mai moale, pana ce disparea cu totul in februarie. Batranii

Citeste articolul mai departe pe mesagerulneamt.ro…  

Sursa articol: mesagerulneamt.ro


Stiri pe aceeasi tema

Obiceiuri și tradiții ce pregatesc sarbatoarea Invierii Domnului

14:36, 03.05.2024 - Ultima saptamana din Postul Mare este denumita Saptamana Mare. Este o perioada de pregatire pentru sarbatoarea Invierii Domnului, plina de tradiții și obiceiuri religioase și populare. „Cine moare in Saptamana Mare dinaintea Paștelor, sufletul lui se duce in iad, caci raiul e inchis”, este doar una…

127 de milioane de oameni, in pericol: Inundații masive sunt așteptate in provincia Guangdong din China. „A plouat ca o cascada” | VIDEO

17:20, 21.04.2024 - Raurile, caile navigabile si rezervoarele majore din provincia chineza Guangdong risca sa declanseze inundatii periculoase, ceea ce a forțat duminica, 21 aprilie, guvernul central de la Beijing sa adopte planuri de raspuns de urgenta pentru a-i proteja pe cei peste 127 de milioane de oameni din regiune,…

Tradiții la jumatatea Postului Mare

08:25, 13.04.2024 - Mijlocul Postului Mare reprezenta un motiv in plus de sarbatoare printre credincioșii de altadata. Era considerata o perioada de aparenta acalmie – au trecut deja patru saptamani din post. Mijlocul postului era marcat cu obiceiuri, tradiții și superstiții locale, facand parcurgerea urmatoarelor patru…

SANATATEA NOASTRA Refolosirea uleiului pentru prajit poate avea impact negativ asupra funcționarii creierului

09:50, 09.04.2024 - Tradițiile gastronomice romanești includ mancaruri și preparate prajite indelung, cum ar fi cartofii și șnițelele. Prajirea indelungata ar trebui sa fie evitata pe cat posibil din doua motive: in primul rand, din cauza conținutului ridicat de grasimi, care adauga valoare calorica alimentelor. The post…

25 martie. Tradițiile și obiceiuri de Buna Vestire sau Blagovestenia. Este și dezlegare la pește

08:00, 25.03.2024 - La 25 martie, crestinii ortodocsi praznuiesc Buna Vestire, prima dintre cele mai importante sarbatori inchinate Maicii Domnului. La praznicul Bunei Vestiri, Biserica Ortodoxa celebreaza ziua in care Arhanghelul Gavriil i-a vestit Maicii Domnului ca-l va naste pe Fiul lui Dumnezeu. Buna Vestire este…

Tradiții creștine de Buna-Vestire

17:15, 24.03.2024 - Buna-Vestire, cunoscuta drept cea mai veche sarbatoare a Sfintei Fecioare Maria, a fost recunoscuta de catre tradiția orala intr-un mod corespunzator importanței ei. Se spunea ca, daca macina cineva faina in aceasta zi, și din faina macinata face mamaliga pe care o arunca peștilor, aceștia nu o mananca.…

Tu știai ca in Cluj exista un lac despre care se spune ca ar fi blestemat? Ce mituri și legende ascunde?

19:45, 01.03.2024 - In județul Cluj, nu departe de municipiul Cluj-Napoca, se afla un lac despre care se spune ca ar fi blestemat, atat localnicii, cat și autoritațile contribuind la miturile și legendele pe care le ascunde lacul. Este vorba despre Lacul Beliș-Fantanele, acesta fiind un lac artificial de acumulare, aflat…

„Dragobetele saruta fetele”. Obiceiuri, traditii si superstitii de sarbatoarea iubirii

10:05, 24.02.2024 - Dragobetele, stravechea zi a indragostitilor, echivalentul romanesc al zilei Valentine’s Day, este sarbatorita astazi, 24 februarie. Este momentul in care intreaga natura renaște și se pregatește pentru venirea primaverii.


Ce parere ai despre aceasta stire?