Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiții, obiceiuri, superstiții și ritualuri în Postul Crăciunului

Publicat:

 incepe la data de 15 noiembrie și se sfarșește la data de 24 decembrie, in ajun de Craciun fiind ultima zi de postire. Acest post, al Craciunului, dureaza 40 de zile, fiind unul lung și greu.

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce se face de Sfinții Constantin și Elena pentru noroc și bunastare. Tradiții, obiceiuri și superstiții

17:30, 20.05.2024 - Sfinții Imparați Constantin și Elena sunt sarbatoriți pe 21 mai in calendarul Bisericii Ortodoxe, un moment foarte important in calendarul creștin ortodox. Iata ce se face de Sfinții Constantin și Elena pentru noroc și bunastare. Cine au fost Sfinții Constantin și Elena Constantin cel Mare, nascut in…

Obiceiuri, tradiții și superstiții de Paste in regiunile Romaniei. „Nu se mananca oul cu sare pentru ca transpiri tot anul”

06:50, 05.05.2024 - Paștele sau Invierea Domnului este una dintre cele mai importante sarbatori ale creștinitații. O sarbatoare a luminii și a bucuriei, fiind un moment de liniste sufleteasca si de apropiere de familie și de biserica

HRISTOS a INVIAT! PRIMA ZI DE PAȘTI: Obiceiuri, traditii si ritualuri pentru sanatate si belsug in casa

01:06, 05.05.2024 - Creștinii ortodocși celebreaza Invierea Domnului. Aceasta este sarbatoarea luminii și a bucuriei unice a Invierii Mantuitorului, o sarbatoare a familiei marcata de ritualuri și tradiții religioase, ziua din care creștinii incep sa se salute cu „Hristos a inviat!”, la care se raspunde cu „Adevarat a…

Ce semnifica fiecare zi din Saptamana Mare: Traditii, obiceiuri si superstitii in Saptamana Patimilor

15:06, 28.04.2024 - Saptamana mare, numita si saptamana patimilor, este reprezentata de ultima saptamana din postul Sfintelor Paste. Totodata, saptamana mare este saptamana deniilor, toate zilele acestei saptamani fiind considerate, inca de la inceputurile crestinismului, marete si sfinte si, chiar din seara de Florii,…

Tradiții la jumatatea Postului Mare

08:25, 13.04.2024 - Mijlocul Postului Mare reprezenta un motiv in plus de sarbatoare printre credincioșii de altadata. Era considerata o perioada de aparenta acalmie – au trecut deja patru saptamani din post. Mijlocul postului era marcat cu obiceiuri, tradiții și superstiții locale, facand parcurgerea urmatoarelor patru…

Moșii de iarna 2024: Ce nu este bine sa faci in Sambata Morților. Tradiții, superstiții și obiceiuri

09:05, 09.03.2024 - Moșii de iarna 2024: Ce nu este bine sa faci in Sambata Morților. Tradiții, superstiții și obiceiuri Pe 9 martie creștinii ortodocși sarbatoresc Moșii de Iarna sau Sambata Morților. Este una dintre sarbatorile importante in calendarul ortodox 2024. In aceasta zi creștinii fac parastase și dau de pomana…

Tradiții, obiceiuri și superstiții de 1 Martie. Care este semnificația marțișorul, de fapt

07:45, 28.02.2024 - An de an, la data de 1 Martie, are loc una dintre cele mai frumoase și speciale sarbatori. Aceasta zi aduce cu ea oficial primavara. De asemenea, de aceasta sarbatoare se ține cont de o mulțime de tradiții, obiceiuri și superstiții. Iataca care este semnificația marțișorul, de fapt!


Ce parere ai despre aceasta stire?