Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiții, obiceiuri și superstiții în Ajunul Crăciunului

Publicat:

, in tradiția populara, este sarbatoarea de sfarșit de an patronata de moș Ajun.Despre moș Ajun se spune ca ar fi fost frate geaman cu moș Craciun, deoarece seamana intre ei ca doua picaturi de apa. Totodata, se știe despre moș Ajun ca ar fi fost ultimul dintre apostoli. De asemenea, moș Ajun este cel care a poruncit sa se dea flacailor colaci, sa se umble cu colindatul și sa li se daruiasca florinți de la parinți.Conform tradiției inainte de a naște a cerut ajutor lui moș Ajun, dar acesta, considerandu-se prea sarac,…

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldebuzau.ro…  

Sursa articol: jurnaluldebuzau.ro


Stiri pe aceeasi tema

Izvorul Tamaduirii – traditii si obiceiuri. Ce este bine sa faci in prima vineri dupa Paște

07:16, 10.05.2024 - Astazi, 10 mai, creștinii ortodocși cinstesc o mare sarbatoare, anume Izvorul Tamaduirii.  Este o sarbatoare notata cu cruce roșie in calendar, facand trimitere la una dintre minunile savarșite de Maica Domnului la un izvor aflat in apropierea Constantinopolului. Citește și: Izvorul Tamaduirii, praznuit…

Sambata Mare – ultima zi a Saptamanii Patimilor. Obiceiuri, tradiții și superstiții

10:50, 04.05.2024 - Sambata Mare este ultima zi a Saptamanii Patimilor in care creștinii ortodocși praznuiesc ingroparea trupeasca a Mantuitorului Iisus Hristos. In Sambata Mare se fac ultimele pregatiri pentru ziua de Paște. Gospodinele vopsesc ouale și pregatesc cozonacii și pasca. De asemenea, se gatesc drobul și friptura…

Tradiții, obiceiuri și superstiții in Joia Mare. Ce nu este bine sa faci in aceasta zi

11:00, 02.05.2024 - Ziua de joi din Saptamana Patimilor este de o deosebita importanța pentru creștini. Credincioșii merg in aceasta zi la Biserica pentru a se spovedi și a se impartași și participa la slujba celor 12 Evanghelii ale patimilor Mantuitorului.Totodata, aceasta zi este legata de multe obiceiuri și tradiții,…

FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie

08:05, 28.04.2024 - FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie Sarbatoarea de Florii, prin care credincioșii sarbatoresc intrarea Domnului in Ierusalim, marcheaza o serie de obiceiuri, tradiții și superstiții legate de momentul din an și…

Tradiții la jumatatea Postului Mare

08:25, 13.04.2024 - Mijlocul Postului Mare reprezenta un motiv in plus de sarbatoare printre credincioșii de altadata. Era considerata o perioada de aparenta acalmie – au trecut deja patru saptamani din post. Mijlocul postului era marcat cu obiceiuri, tradiții și superstiții locale, facand parcurgerea urmatoarelor patru…

Cand pica Paștele catolic in 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții care se respecta in Duminica Invierii

10:30, 30.03.2024 - Saptamana aceasta este sarbatorita Saptamana Mare in randul credincioșilor catolici. Știm ca pentru catolici, Paștele este cea mai importanta sarbatoare din calendarul creștin. Iata ce tradiții și obiceiuri se respecta in Duminica Invierii!

„Dragobetele saruta fetele”. Obiceiuri, traditii si superstitii de sarbatoarea iubirii

10:05, 24.02.2024 - Dragobetele, stravechea zi a indragostitilor, echivalentul romanesc al zilei Valentine’s Day, este sarbatorita astazi, 24 februarie. Este momentul in care intreaga natura renaște și se pregatește pentru venirea primaverii.

24 februarie: Dragobete. Ziua in care se iubește romanește. Obiceiuri, tradiții și superstiții de ziua dedicata iubirii la romani

08:05, 24.02.2024 - 24 februarie: Dragobete. Ziua in care se iubește romanește. Obiceiuri, tradiții și superstiții de ziua dedicata iubirii la romani 24 februarie: Dragobete – Ziua iubirii la romani. Ziua de 24 februarie este ziua dedicata Dragobetelor. Anual pe 24 februarie, romanii sarbatoresc dragobetele. Este echivalentul…


Ce parere ai despre aceasta stire?