Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tezaurul mineral al Maramuresului va fi expus in Tulcea

Publicat:

„Tezaurul de sub picioarele noastre”, ale maramuresenilor, se va indrepta pentru o perioada de timp spre Delta Dunarii. O serie de esantioane minerale care apartin Muzeului de Mineralogie „” din Baia Mare vor fi expuse la -turistic din Tulcea, in cadrul expozitiei temporare „Tezaurul de sub picioarele noastre”. Scopul realizarii acestei expozitii a fost acela de a prezenta minunatiile subsolului maramuresean, numite „flori de mina” si de a face cunoscut patrimoniul mineralogic unic, detinut de judetul Maramures si valorificat prin de…

Citeste articolul mai departe pe ziarmm.ro…  

Sursa articol: ziarmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș impreuna cu Consiliul Județean organizeaza evenimentul „PRIMAVARA IN SATUL DE PE DEALUL FLORILOR”!

12:25, 03.05.2024 - Deschiderea sezonului de vizitare a Muzeului Satului din Baia Mare va coincide in acest an cu desfașurarea unui eveniment excepțional, care iși propune redarea celor mai frumoase obiceiuri și tradiții pascale și agrare, prezente pe teritoriul fascinantului ținut al Maramureșului, in anotimpul renașterii.…

Expoziția „Telefoanele mobile și mineralele lor” la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi

11:30, 08.04.2024 - Expoziția „Telefoanele mobile și mineralele lor” la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi In perioada 12 aprilie – 10 iulie 2024, Muzeul de Științele Naturi Dorohoi (Str. Al. I. Cuza, nr. 43) gazduiește expoziția „Telefoanele mobile și mineralele lor”. Proiectul expozițional, realizat de catre Muzeul…

AZI – Greva japoneza in muzeele din Maramureș. Care sunt nemulțumirile

09:21, 04.04.2024 - Azi, 4 aprilie, avem greva japoneza in muzeele din Maramureș. Anunțul a fost facut de catre Sindicatul din Administrație Maramureș, prin președintele Mureșan Nicolae Aurelian. Masura de protest se impune, susțin sindicaliștii, avand in vedere, printre altele, ca nu au fost eliminate inechitațile salariale…

Eveniment: spectacol ”Pietre care vorbesc… pietre care canta”- azi, 21 martie 2024, ora 18.00!!!

06:50, 21.03.2024 - Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, la un an de la premiera spectacolului ”Pietre care vorbesc… pietre care canta”, Teatrul Ararat va așteapta joi, 21 martie 2024, ora 18.00, la spectacolul recital de poezie și muzica “Pietre care vorbesc…Pietre care canta”. Spectacolul, produs cu sprijinul Municipiului…

Ce condiții trebuia sa indeplineasca o FEMEIE pentru a se putea marita cu un ofițer pe vremea cand Romania era regat?

10:36, 13.03.2024 -  In decembrie 1899, Senatul dezbatea un proiect de lege privind casatoriile militare. Scopul declarat al legiuitorilor romani era ca aceasta chestiune sa fie „stabilita pe baze solide si in interesul atat al familiei, cat si al armatei”. In epoca ofiterii erau vazuti ca o „clasa foarte insemnata a tarii,…

Incursiune fascinanta in istoria Banatului, prin proiectul virtual al muzeului din Caransebeș (foto)

08:20, 10.03.2024 - Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Granița din Caransebeș a fost inființat in a doua jumatate a secolului trecut, constituirea unui muzeu de istorie locala fiind impulsionata de descoperirile de la Tibiscum, devenit, in urma cercetarilor, un vestigiu arheologic de importanța naționala.…

Incursiune in istoria Banatului, prin proiectul virtual al muzeului din Caransebeș (foto)

08:15, 10.03.2024 - Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Granița din Caransebeș a fost inființat in a doua jumatate a secolului trecut, constituirea unui muzeu de istorie locala fiind impulsionata de descoperirile de la Tibiscum, devenit, in urma cercetarilor, un vestigiu arheologic de importanța naționala.…

VIDEO: Cercetator dr. Geroge Marinescu, de la Muzeul din Bistrița, despre farmaciile de demult și operațiile craniene din Epoca Bronzului

11:25, 06.03.2024 - Cercetator dr. George Marinescu de la Muzeul Județean din Bistrița ne-a dezvaluit cateva detalii impresionante despre farmaciile de demult ale județului. Exista artefacte descoperite acum aproximativ 2300 de ani care atesta ca in zona se realizau intervenții chirurgicale craniene. Se știe ca inainte…


Ce parere ai despre aceasta stire?