Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Teribila istorie a mănăstirii din satul  buciumaşilor lui Ştefan cel Mare. A fost refăcută după trei distrugeri

Publicat:

Cu radacini de la anul 1600, manastirea a fost desfiintata de stapanitori trei ori de-a lungul vremii, dar de fiecare data a renascut din propria cenusa. Cea mai grea perioada a fost cea bolsevica, cand in cladirile ei s-au instalat anexele unei tabere scolare, maicutele fiind folosite ca ingrijitoare fara leafa si fara a le fi recunoscut statutul teologic.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lumina Sfanta va veni pe Aeroportul Suceava cu un avion privat sambata in jurul orei 19.30

16:15, 03.05.2024 - Lumina Sfanta va ajunge pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava cu un avion privat, sambata, 4 mai in jurul orelor 19.30. Din  delegația care va aduce Lumina Sfanta fac parte starețul Manastirii „Sfantului Ioan cel Nou” de la Suceava, arhimandritul Serafim Grigoraș și preotul consilier…

Mobilizare de forțe la priveghiul de lux al lui Costel Corduneanu

09:31, 17.04.2024 - Sunt imaginile uimitoare de la priveghiul interlopului Costel Corduneanu. Priveghiul care se va intinde pe 3 zile are loc la un restaurant de lux din Iași, unde a fost instalat un cort și unde au fost chemați cei mai cunocuți cantareți de manele. Zeci de oameni au venit inca de aseara, iar polițiștii…

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a gazduit dezbaterea „Extremismul și populismul impotriva democrației”

14:50, 02.04.2024 - Vineri, 29 martie a.c., Departamentul de Științe Umane și Social – Politice al Facultații de Istorie și Geografie, din cadrul Universitații „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), a organizat dezbaterea „Extremismul și populismul impotriva democrației”. Evenimentul, moderat de prof. univ. dr. Gheorghe…

Lectia de istorie. Minuni din vremea lui Stefan cel Mare

16:06, 20.03.2024 - Dupa batalia de la Vaslui – Podul Inalt, la indemnul lui Ștefan cel Mare, in Moldova s-a ținut post 45 de zile. Dupa cum stateau lucrurile inainte de batalie, numai o minune de la Dumnezeu mai putea salva Moldova și ea s-a produs. Minunea este o forma de manifestare a sacrului și, așa cum spunea […]

Istoria Dobrogei - Bibliografie: Herodian (sec. II-III) - Istoria imparatilor de dupa Marcus, in opt carti

16:51, 09.03.2024 - Herodian s a nascut in Siria romana si a facut parte din ordinul cavalerilor, ocupand ca urmare unele functii de stat. El a scris o "Istorie", in opt carti, in care prezinta evenimentele din intervalul de 58 de ani de la moartea imparatului Marc Aureliu 180 pana la decesul imparatului Maximinus 238…

Astazi in istorie: De la atacul lui Ștefan cel Mare la descoperirea carbonului-14, o calatorie prin momentele care au modelat lumea

09:05, 27.02.2024 - Pe 27 februarie, ecoul timpului aduce in prezent ecouri ale unor momente de rascruce, unde istoria și-a schimbat cursul in multiple domenii ale existenței umane. De la confruntari militare care au modelat harta politica, la inovații științifice ce au revoluționat ințelegerea lumii, aceasta zi a fost…

Evanghelia greco-romana din 1693, aflata in colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei

14:30, 25.02.2024 - Evanghelia greco romana din 1693 este exponatul ce se afla in colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. A fost tiparita de ieromonahul Antim Ivireanul in Tipografia Domneasca din Bucuresti, iar ferecatura in argint aurit a fost realizata la Brasov, la comanda ctitorului manastirii Hurezi, Constantin…

Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebanuiți, ramași in istorie cu supranume cuminți

06:35, 25.02.2024 - Istoria medievala a romanilor a fost plina de voievozi implicați in relații extraconjugale. Culmea, cei mai patrunși de patima erau și cei la care nu se aștepta nimeni. In comparație cu ei, Ștefan cel Mare, considerat pe nedrept un fustangiu, era un sfant.


Ce parere ai despre aceasta stire?