Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Țările UE analizează o modalitate legală de a opri importurile de gaz natural lichefiat din Rusia

Publicat:

Țarile Uniunii Europene au convenit marți sa caute o opțiune legala pentru a impiedica companiile rusești sa trimita gaze naturale lichefiate in UE, prin impiedicarea firmelor rusești de a rezerva capacitați de infrastructura, anunța tvpworld.com.

Miniștrii energiei din UE au sugerat ca noile reglementari privind piața gazelor ar trebui sa permita guvernelor sa aiba posibilitatea de a impiedica temporar exportatorii de gaze din Rusia și Belarus sa liciteze in avans pentru capacitatea infrastructurii necesare pentru transportul gazelor naturale lichefiate in Europa.

Fii la curent cu cele…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Moldova și Ucraina au convenit asupra unei noi rute pentru tranzitul gazelor rusești spre Transnistria

13:21, 31.05.2024 - Republica Moldova și Ucraina au ajuns la un acord informal privind prelungirea livrarilor de gaze naturale catre Transnistria dupa ce contractul de tranzit cu Gazprom din Rusia se va incheia la sfirșitul anului 2024. Despre acest lucru a anunțat ministrul Energiei al Moldovei, Victor Parlicov, scrie…

Prețul gazelor crește in Europa, dupa ce Austria a anunțat o posibila sistare a livarilor rusești

11:55, 24.05.2024 - Prețul gazelor se afla pe trend de creștere pe piețele europene, deși ne aflam in prag de vara, cand, in mod obișnuit, pe fondul reducerii consumului, ar trebui inregistrate scaderi. Astfel, pe bursa TTF de la Amsterdam, piața de referința pentru UE, gazele au ajuns sa fie tranzacționate cu peste 35…

UE discuta la 14-lea pachet de sanctiuni vizand gazele naturale lichefiate (GNL) rusesti

20:55, 08.05.2024 - Noutatea este ca cei 27 vizeaza de aceasta data gaze naturale lichefiate (GNL) din Rusia. Acesta este unul dintre ”unghiurile moarte” ale reactiei europene impotriva Razboiului din Ucraina. Spre deosebire de alte materii prime, GNL pot fi importate in continuare din Rusia de catre statele membre UE.…

O taxa UE pe carbon ar putea rasturna piața globala a gazelor naturale lichefiate

08:00, 26.03.2024 - Piața globala a GNL (gaze naturale lichefiate) s-ar putea confrunta cu o schimbare majora a prețurilor și a fluxurilor comerciale in cursul acestui deceniu, daca Uniunea Europeana include GNL in taxa sa de frontiera pe carbon, scrie oilprice.com. GNL este in prezent lasat in afara taxei de frontiera…

Razboi agricol: Cehia, Polonia și statele baltice solicita UE un embargo asupra cerealelor din Rusia și Belarus

06:30, 21.03.2024 - In mijlocul tensiunilor generate de invazia rusa in Ucraina, Cehia, Polonia și cele trei state baltice au adus in prim-plan o propunere indrazneața: un embargo asupra cerealelor provenind din Rusia și Belarus. Aceasta inițiativa, incununata de o scrisoare comuna adresata Comisiei Europene, reprezinta…

UE trebuie sa isi reduca importurile de gaze lichefiate rusesti in acest an, afirma comisarul pentru Energie

09:50, 18.03.2024 - Uniunea Europeana pune din ce in ce mai mult presiune asupra importatorilor de gaze naturale lichefiate rusesti, pentru ca acestia sa isi reduca achizitiile in acest an, a declarat comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, informeaza Bloomberg, transmite AGERPRES . Aceste presiuni fac parte dintr-o…

Europa ramane puternic dependenta de importurile de energie chiar si dupa criza energetica (analiza)

16:35, 13.03.2024 - Europa ramane puternic dependenta de importurile de energie chiar si dupa criza energetica, dependenta de Rusia fiind inlocuita cu dependenta de alte tari, arata o analiza realizata de Asociatia Energia Inteligenta (AEI), pe baza datelor Eurostat. Potrivit sursei citate, Romania este tara cea mai putin…

Romania, in sens invers fața de restul Europei: Miniștrii energiei din UE au decis reducerea consumului de gaze / Romania iși crește necesarul de gaze

11:56, 05.03.2024 - Consiliul miniștrilor energiei din statele UE au ajuns luni la un acord politic cu privire la o recomandare de a continua reducerea voluntara a cererii de gaze. Mai exact, statele membre sunt incurajate sa-și reduca in continuare consumul de gaze pana la 31 martie 2025, cu cel puțin 15 % fața de consumul…


Ce parere ai despre aceasta stire?