Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sunt alunițele periculoase?          

Publicat:

Alunițele sau nevii melanocitari sunt tumori benigne formate din melanocite. Consultul dermatologic devine din ce in ce mai important dupa perioada de pubertate, expunere la soare sau solar, istoric familial cu cancer de piele. Apariția alunițelor este normala, dar proliferarea si cresterea lor trebuie urmarita. Problemele incep, in general, de la pubertate odata cu creșterea. Nu orice alunița inseamna cancer.

Majoritatea pacienților ajung tarziu la medic cu cancerele de piele, pentru ca acestea au evoluție silențioasa, nu dor si nu te mananca. Majoritatea vin doar in faza de maturitate…

Citeste articolul mai departe pe replicahd.ro…  

Sursa articol: replicahd.ro


Stiri pe aceeasi tema

Veniturile totale obtinute de ONG-uri in Romania au fost de peste 21 miliarde de lei la finalul anului 2022 – studiu

09:55, 23.04.2024 - ONG-urile obtin venituri din finantari publice si private, donatii sau sponsorizari si mai putin din tranzactionarea de bunuri si servicii. Aproximativ 11% dintre organizatii inregistreaza venituri din activitati economice, acestea acoperind pana la 18% din totalul veniturilor la nivel de sector. Cele…

Tot ce trebuie sa știi despre "gatul de curcan". Cum se poate preveni apariția lui

16:35, 15.03.2024 -  Termenul de "gat de curcan" se refera la aspectul lasat și pliat al pielii de pe gat. Acest fenomen este adesea rezultatul pierderii elasticitații pielii și al slabirii mușchilor din zona gatului. Este un semn comun al imbatranirii dar nu este limitat doar la acesta. Factori precum expunerea la soare,…

Atacul de cord și accidentul vascular cerebral ii afecteaza și pe cei saraci, și pe cei bogați

00:15, 14.03.2024 - In fiecare an, aproximativ 12 milioane de oameni din intreaga lume mor din cauza unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral. Aceste boli ii afecteaza atat pe cei saraci, cat și pe cei bogați. Majoritatea oamenilor cred ca sunt boli care-i afecteaza pe barbații de varsta mijlocie, dar Organizația…

Ce reprezinta, de fapt, factorul de protecție solara. Cum alegi indicele potrivit, in funcție de ten

11:55, 01.03.2024 - Daca pielea ta se inroșește dupa numai 10 minute, atunci o crema cu factor de protecție 8 va mari acest timp la 80 de minute (10×8). Prin urmare, cu cat alegi produse cu factor de protecție mai mare, cu atat mai mult vei fi protejata de razele ultraviolete de tip A (UVA), cat și de cele de tip B (UVB).…

Inconștiența fara margini! Incendii de vegetație pornite intenționat

10:56, 23.02.2024 - De la inceputul sezonului „curațeniei de primavara”, pompierii argeșeni au acționat pentru inlaturarea efectelor negative produse de arderile necontrolate ale vegetație uscate și maracinișului in zeci de cazuri. Numai in ultimele 24 de ore, in județul Argeș, a ars o suprafața de teren de peste 10 hectare,…

Nu va aventurați! Risc insemnat de avalanșe in Munții Rodnei și in Munții Calimani

12:15, 14.02.2024 - Administratia Naționala de Meteorologie anunța ca riscul de avalanșa este crescut in mai mulți munți din Romania, inclusiv in Munții Calimani și Munții Rodnei. Riscul de avalanșa in Munții Rodnei și Calimani a ajuns la gradul al treilea din cinci, conform buletinului nivometeorologic transmis de Administratia…

De ce ne face rau carnea tocata: „Majoritatea o prepara cum nu trebuie și din ce nu trebuie”

16:00, 11.02.2024 - Deseori auzim recomandarea medicilor de a evita carnea tocata sau de a diminua cantitațile consumate. Cu atat mai mult daca ne confruntam cu afecțiuni biliare, hepatice, gastrice sau pancreatice. Sfaturile vin in special in preajma sarbatorilor, cand consumam diverse preparate tradiționale in care este…

Nu mai dormi in aceasta poziție. Dauneaza posturii și poți dobandi probleme de sanatate

13:40, 07.02.2024 - V-ați gandit vreodata cat de importanta este postura dumneavoastra in timpul somnului? Cel mai probabil aveți o poziție preferata de somn, dar este bine de știut ca unele va afecteaza sanatatea și calitatea somnului. Poziția de somn care afecteaza sanatatea Un somn odihnitor are multe beneficii pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?