Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Simplul act de a respira ar putea transmite tuberculoza

Publicat:

Simplul act de a respira ar putea fi un mod major de transmitere a tuberculozei, sugereaza un studiu dat publicitatii marti, care ar putea modifica profund strategiile de lupta impotriva acestei boli, traditional centrate pe tuse, principalul sau simptom, informeaza AFP.

Aceasta dezbatere aminteste de cea care a animat oamenii de stiinta la inceputul pandemiei de COVID-19: daca se confirma ipoteza transmiterii tuberculozei prin respiratie, aceasta inseamna ca tratarea persoanelor care au dezvoltat deja simptomele este insuficienta pentru a bloca raspandirea bolii.

Intr-adevar,…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

O boala periculoasa se raspandește cu repeziciune. Zone cu risc de infectare

16:00, 27.03.2024 - O boala periculoasa se raspandește cu repeziciune in Romania: doua zone cu risc de infectare Romania are doua zone cu risc crescut de infectare cu bacilul Koch, care provoaca tuberculoza, spun medicii de la Spitalul de plamani “Marius Nasta” din București. Este vorba de sudul și estul țarii, regiuni…

Romania, pe primul loc in UE la cazurile noi de tuberculoza. Semne și simptome ale TBC-ului

11:10, 24.03.2024 - Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana la numarul cazurilor noi și recidive de TBC, potrivit INS. Statisticile arata ca in anul 2023, rata incidenței tuberculozei in randul populației a ajuns la 48 de cazuri la suta de mii de locuitori, fața de 46,3 in anul 2022 și 39,7 in anul 2021. Ingrijoratoarele…

Ziua Mondiala de Lupta impotriva Tuberculozei. Boala care ucide zilnic peste 4.000 de oameni

10:30, 24.03.2024 - Tuberculoza este una din cele mai proeminente probleme de sanatate publica, la nivel mondial. In fiecare zi, global, peste 4.300 de oameni pierd lupta cu aceasta boala. Tratarea acestei maladii a devenit mult mai eficienta, in ultimele decenii, insa TB ramane o boala grava, care afecteaza mai ales persoanele…

Tuberculoza multidrogrezistenta, o problema sensibila in Romania, spune ministrul Rafila

23:40, 23.03.2024 - Tuberculoza multidrogrezistenta este o problema sensibila, care preocupa autoritațile din Romania, OMS și Comisia Europeana, Ministerul Sanatații straduindu-se sa asigure medicația și complianța la tratament, afirma ministrul Rafila. ”Problema tuberculozei multidrogrezistenta, care preocupa deopotriva…

Poluarea poate reduce eficacitatea tratamentului contra tuberculozei, avertizeaza medicul Beatrice Mahler

09:55, 23.03.2024 - Poluarea poate afecta eficacitatea tratamentului tuberculozei, interferand cu absorbtia medicamentelor in organism sau sporind riscul de complicatii, avertizeaza medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”. „Persoanele diagnosticate cu tuberculoza trebuie sa urmeze…

(AUDIO) Iași: A crescut numarul cazurilor noi de tuberculoza la copii

07:45, 23.03.2024 - Medicii specialiști din cadrul Spitalului de pneumoftiziologie din Iași atrag atenția ca in ultimul an, in județ, 32 de copii s-au imbolnavit de tuberculoza, un numar dublu fața de anul precedent. Coordonatorul tehnic al Programului Național de Combatere a Tuberculozei, Adriana Sorete a declarat ca…

Rafila, avertisment pe ințelesul tuturor. ”Tuberculoza multidrogrezistenta…”

12:25, 22.03.2024 - Tuberculoza multidrogrezistenta ramane o problema sensibila, avertizeaza ministrul Rafila, cu ocazia Zilei mondiale de lupta impotriva tuberculozei. Ministerul  pe care il conduce face tot ceea ce tine de el pentru a asigura medicatia si complianta la tratament, mai ales ca in Romania incidența este…

Studiu: Boala din cauza careia ar fi disparut omul de Neanderthal

05:20, 06.02.2024 - Neanderthalienii care traiau in Europa Centrala in urma cu aproximativ 35.000 de ani sufereau de tuberculoza (TBC), arata o noua analiza ADN a oaselor lor. Este pentru prima data cand aceasta boala a fost identificata la neanderthalieni, ridicand semne de intrebare daca tuberculoza a contribuit la disparitia…


Ce parere ai despre aceasta stire?