Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Sedentarismul crește riscul de deces din cauza COVID-19

Publicat:

Persoanele care au fost inactive fizic cel putin doi ani inaintea pandemiei sunt mai susceptibile de a fi spitalizate, de a necesita terapie intensiva si de a muri din cauza COVID-19 decat pacientii care au urmat in mod constant recomandarile de activitate fizica, potrivit unui studiu publicat in of , informeaza AFP, citata de Agerpres . Sedentarismul este depasit ca factor de risc pentru o forma grava de boala doar de varsta inaintata si de un istoric de transplant de organe, potrivit cercetatorilor, care au realizat acest studiu pe aproximativ 50.000 de pacienți.…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu post-Covid: Doua milioane de britanici sufera de simptomele de lunga durata

17:00, 25.04.2024 - Doua milioane de persoane din Anglia si Scotia continua sa sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lunga durata, iar activitatile zilnice desfasurate de 381.000 dintre ele sunt mult limitate din aceasta cauza, potrivit unui studiu oficial publicat joi, informeaza Reuters, conform Agerpres.

Natalitatea in Europa, cea mai scazuta din ultimul secol

22:35, 16.04.2024 - Natalitatea in Europa este la cel mai scazut nivel din ultima suta de ani, in unele țari. Problema demografica va avea grave consecințe in plan economic, pentru ca, in cateva zeci de ani, nu va mai avea cine sa munceasca, informeaza TVR1. In 2022, in Grecia s-au inregistrat cele mai puține nașteri din…

Doar doua nopți nedormite te pot imbatrani cu 4 ani (studiu)

11:50, 05.04.2024 - Un studiu recent a demonstrat ca lipsa de somn te poate face sa te simți semnificativ mai batran decat ești in realitate. Este nevoie doar de cateva nopți nedormite pentru a adauga patru ani la varsta pe care o percepi, spun specialiștii.   Acest lucru a fost dezvaluit intr-un studiu publicat in Proceedings…

Studiu. „Ceața cerebrala“ provocata de Long COVID micșoreaza IQ-ul

23:05, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Long COVID au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, arata un studiu coordonat de un cercetator in neuroștiințe.


Ce parere ai despre aceasta stire?