Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: legătura dintre boală şi „ceaţa“ mentală. Cum afectează inflamaţia activitatea creierului

Publicat:

Oamenii de stiinta au descoperit o posibila explicatie pentru slabiciunea/ceata mentala care insoteste adesea boala inflamatorie. Si cea mai usoara dintre boli poate reduce vigilenta, au concluzionat cercetatorii britanici.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

OMS anunța ca alcoolul duce la deteriorarea ireversibila a creierului: Bețiile afecteaza somnul și duc la Alzheimer

00:35, 15.05.2024 - Consumul de alcool pana la pierderea cunoștinței sau „leșin" este un lucru obișnuit in randul celor care iși permit acest obicei. Dar poate avea un impact serios asupra creierului, potrivit unui cercetator in neuroștiințe.

Persoanele nascute dupa 1965 sunt mai expuse riscului de a face cancer. Studiul face legatura cu stilul de viața modern

13:41, 15.04.2024 - Oamenii de știința au prezentat o noua ipoteza la conferința anuala a Asociației Americane pentru Cercetarea Cancerului: generația nascuta dupa anul 1965 pare sa imbatraneasca mai rapid, la nivel celular, potrivit Realitatea Plus.Cei noua markeri evaluați pentru a calcula varsta biologica a celor aproximativ…

Suplimentul zilnic de fibre poate imbunatați funcția creierului la adulții in varsta, potrivit unui studiu recent

15:55, 01.04.2024 - Nutriționiștii au demonstrat, recent, ca sanatatea intestinala și sanatatea creierului pot fi imbunatațite cu ajutorul unor suplmente. Noi cercetari arata un supliment de fibre ar putea fi folosit pentru a imbunatați funcția creierului la adulții in varsta.

Poluarea aerului afecteaza sanatatea umana in diferite moduri, iar cercetarile arata o legatura intre nivelul de PM2,5 și tuberculoza, spune Beatrice Mahler

20:35, 24.03.2024 - Managerul Institutului ”Marius Nasta” din Bucuresti, Beatrice Mahler, afirma ca exista o legatura intre poluare si tuberculoza, cercetarile stiintifice sustinand aceasta afirmatie. ”Tuberculoza este o boala produsa de bacilul Koch care poate infecta orice persoana, producand boala in conditiile asocierii…

De ce este bine sa-ți lași pisica sa doarma cu tine in pat?

11:31, 22.03.2024 -  Inima ta va fi sanatoasa. Torsul pisicii calmeaza și reduce nivelul de anxietate și stres.Vei avea intotdeauna suport afectiv. In momentele dificile, pisicile ajuta la gestionarea emoțiilor puternice, precum durerea și tristețea. De altfel, un studiu a aratat ca aceste animale sunt ascultatori excelenți.Iți…

Oamenii de știința din Franta au descoperit alimentele care afecteaza aspectul fizic al omului

08:25, 14.03.2024 - Oamenii de știința francezi au descoperit care dintre alimente afecteaza aspectul fzic al omului. Studiul a fost realizat de un grup de oameni de știința francezi de la Universitatea din Montpellier. Unele produse pot reduce atractivitatea, la aceasta concluzie neașteptata a ajuns cercetatorii francezi…

„Cum fac oamenii”. Elefantii asiatici isi ingroapa puii morti și plang dupa ei (studiu)

21:40, 03.03.2024 - Elefantii asiatici isi ingroapa puii morti si ii jelesc zgomotos, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta indieni, care detaliaza un comportament al pahidermelor ce aminteste de ritualurile funerare umane, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Studiu. „Ceața cerebrala“ provocata de Long COVID micșoreaza IQ-ul

23:05, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Long COVID au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, arata un studiu coordonat de un cercetator in neuroștiințe.


Ce parere ai despre aceasta stire?