Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Străina Hortensia Papadat-Bengescu” – expoziţie la Casa Muzeelor

Publicat:

Iesenii vor putea vizita pana pe 8 aprilie, in foaierul de la etajul I al Casei Muzeelor, o expozitie dedicata prozatoarei Hortensia Papadat-Bengescu. Expozitia „Straina Hortensia Papadat-Bengescu" reconstituie traseul biografic al autoarei prin intermediul obiectelor personale, fotografiilor si pasajelor din biografia romantata scrisa de Ana Maria Sandu. Albumul „Hortensia Papadat-Bengescu in oglinda timpului" valorifica fotografiile din colectia personala a profesorului Gheorghe Fratita. Vor putea fi admirate obiecte reprezentative aflate in patrimoniul Muzeului de Istorie" Galati,…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Engolpionul din aur din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei - o dovada a prezentei artei bizantine pe teritoriul tarii noastre

14:55, 30.04.2024 - Engolpionul cruce relicvar din aur descoperit la Dinogetia, sec. XI, face parte din colectia Muzeul National de Istorie a Romaniei si reprezinta o dovada a prezentei artei bizantine pe teritoriul tarii noastre. In acceptiune larga, engolpionul este un obiect caruia ii sunt atribuite puteri apotropaice,…

De pe facebook pe simezele Muzeului de Istorie din Suceava

18:40, 23.04.2024 - In perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizeaza o expoziție cu lucrarile realizate de participanții la concursul de caligrafie Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei, care s-a desfașurat in luna martie, pe pagina de facebook a Muzeului…

Expoziție de pictura ”Ecouri” a artiștilor plastici Ioan și Adrian Bratiloveanu in foaierul Muzeului de Istorie din Suceava

13:45, 16.04.2024 - Muzeul Național al Bucovinei va invita, miercuri, 24 aprilie 2024, ora 14, in Foaierul Muzeului de Istorie, la vernisajul expoziției de pictura Ecouri, a artiștilor plastici Ioan și Adrian Bratiloveanu. Despre expoziție Ioan Bratiloveanu spune: ,, Expoziția reprezinta un dialog intre icoanele bizantine…

De astazi puteți vota in competiția Destinația Anului 2024 in Romania. Afam detalii de la Anca Zota de la Centrul de Informare Turistica Iași

10:10, 16.04.2024 - De astazi puteți vota in competiția Destinația Anului 2024 in Romania! Din Iași avem finaliști la mai multe categorii: – Orașe care inspira: #Iași – Distracție și aventura – Baza Sportiva brizo – Atracții cultural-educative – „Palatul Culturii din Iași – Complexul Muzeal Național „Moldova” si (new entry…

Cel mai sangeros joc din istorie. Sportul milenar era disputat pe viața și pe moarte. Capitanul echipei invinse era decapitat

23:50, 06.04.2024 - Pok a Tok sau Tlachtli a fost primul joc de echipa inventat vreodata. Dar și cel mai sangeros. De multe ori miza jocului era viața sau moartea. Se juca folosindu-se o minge grea din cauciuc și semana cu o partida de volei. Era deosebit de brutal, mai ales pentru cei care pierdeau.

Inca o proiecție a filmului „Sauna secretelor”

02:15, 10.03.2024 - Muzeul Județean Mureș organizeaza joi, 14 martie, incepand cu ora 18:00, a noua proiecție a filmului „Sauna secretelor" (regia Anna Hints) in sala Multimedia a Muzeului din Cetate, sediul Secției de Istorie. Evenimentul face parte din proiectele programului „Joia Muzeala". „Filmul, o colectie de marturii…

Doi raniți, dintre care unul grav, dupa ce o caruta si un autoturism s-au ciocnit, pe DN 25, in județul Galați

21:26, 02.03.2024 - Accidentul rutier s-a produs in comuna Piscu, satul Vames, dupa ce un autoturism si o caruta care traversa DN 25, in zona Garii, s-au ciocnit.”Carutasul in varsta de circa 30 de ani, inconstient, a fost preluat de ambulanta SMURD. O a doua victima, (femeie), ocupanta locului din dreapta soferului autoturismului,…

Martisoare muzeale - atelier de creatie si educatie muzeala la Muzeul National de Istorie a Romaniei

10:25, 19.02.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei organizeaza in perioada 21 februarie - 8 martie, o serie de ateliere de creatie si educatie muzeala dedicate martisorului - simbol al primaverii si al renasterii naturii, potrivit news.ro. Ghidati de desenatorii artistici si educatorii muzeali, participantii…


Ce parere ai despre aceasta stire?