Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Știința, mai accesibilă elevilor. Schimburi de corespondență cu cercetători români

Publicat:

Ești profesor de științe? Inscrie-ți clasa in proiectul „Scrisori catre viitori oameni de știința”. O noua inițiativa marca , care dorește sa ofere elevilor oportunitați pentru a descoperi științele și modele pentru a urma o cariera in domeniile STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Citeste articolul mai departe pe tion.ro…  

Sursa articol: tion.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pacientul care a uimit oamenii de știința: a fost infectat cu coronavirus timp de 613 zile

17:00, 21.04.2024 - Cercetatori din Tarile de Jos au raportat cazul unei infectari extrem de prelungite cu COVID-19 la un barbat care a decedat anul trecut si au avertizat in legatura cu aparitia unor variante mai periculoase ale coronavirusului.

Competitia de comunicare pentru tineri cercetatori, Games of Science 2024, la Universitatea Ovidius din Constanta

16:50, 04.04.2024 - La Universitatea Ovidius din Constanta UOC are loc, in perioada 4 5 aprilie 2024, competitia "Games of Science", care promoveaza stiinta pe intelesul tuturor si care ofera acces tinerilor cercetatori la training uri de comunicare publica si la o comunitate de oameni de stiinta si sustinatori ai stiintei…

„Eastern Foxes” – echipa colegiului ploieștean „I. L. Caragiale” pentru care e important nu numai cat de perfect funcționeaza lumea roboților, ci și cat de… frumos arata!

00:30, 12.03.2024 - Luiza Radulescu Pintilie FIRST Tech Challenge (FTC) nu mai este doar o competiție de tradiție in SUA, care se adreseaza elevilor de liceu și care presupune proiectarea, construirea și programarea unui robot, ci a devenit, in cei opt ani de cand a fost adusa și in Romania, o provocare ale carei limite…

Oamenii de știința dau o veste proasta in legatura cu o planeta in care iși pusesera speranțe mari

05:05, 02.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ca o planeta potențial locuibila iși pierde atmosfera, un proces care ar putea, in cele din urma, sa faca aceasta lume, Trappist-1e, inospitaliera pentru viața. Se pare ca acest proces este cauzat de curenții electrici creați in timp ce planeta se deplaseaza in jurul…

Oamenii de știința au descoperit un antidot universal impotriva veninurilor mortale de șarpe

08:20, 26.02.2024 - Cercetatori din SUA, Marea Britanie și India au creat un antidot universal pentru veninul mortal al șerpilor aspid. Printre aceștia se numara 384 de specii, inclusiv cele mai periculoase: cobra regala, mamba neagra și kraitul indian. Oamenii de știința au izolat și au comparat mai intai proteinele veninului…

Ce este curiozitatea și de ce sunt unii oameni mai curioși decat alții. Explicații surprinzatoare ale oamenilor de știința

06:40, 21.02.2024 - Curiozitatea este o forța motrica fundamentala a invațarii și evoluției umane. Ne atrage spre incertitudine, stimulandu-ne sa descoperim cum funcționeaza lumea și sa ne extindem cunoștințele, explica Celeste Kidd, cercetator in neuroștiințe la Universitatea California din Berkeley. Ce este curiozitatea?Curiozitatea…

Paraclisul Centrului Universitar Pitesti a implinit 5 ani. A fost hram la mare sarbatoare, cu oaspeti de seama

19:05, 09.02.2024 - In fiecare an, la data de 2 februarie, Paraclisul Universitar „Intampinarea Domnului” din cadrul Universitații Naționale de Știința și Tehnologie Politehnica București – Centrul Universitar Pitești iși sarbatorește hramul principal in cinstea Pruncului Iisus. Delegatul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului…

Program-pilot pentru educație non-formala STEM s.y.S.T.E.M.s.

16:15, 08.02.2024 -  STEM este acronim pentru Science, Technology, Engineering and Mathematics (in limba engleza), care, tradus, devine Știința, Tehnologie, Inginerie și Matematica, fiind un termen multi-disciplinar, larg... The post Program-pilot pentru educație non-formala STEM s.y.S.T.E.M.s. appeared first on Special…


Ce parere ai despre aceasta stire?