Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ștefan Dorondel: Știința s-a globalizat, cercetătorii nu mai pot activa ca într-o parohie închisă

Publicat:

  La Universitatea „1 Decembrie 1918” a inceput a XXIV-a ediție a Conferintei Nationale a Studentilor si Masteranzilor de la Istorie, Arheologie, Muzeologie, si Patrimoniu. La manifestarile conferinței participa zeci de tineri cercetatori din țara. In cadrul deschiderii cercetatorul Ștefan Dorondel de la Institutul de AntropologieFrancisc J. Rainer” al , Institutul de Studii Sud-Est Europene, a sustinut prelegerea „Dialoguri imposibile ? Istoria si stiintele sociale”. Concluziile tanarului cercetator sunt clare: știința s-a globalizat, cercetatorii nu…

Citeste articolul mai departe pe revistadealba.ro…  

Sursa articol: revistadealba.ro


Stiri pe aceeasi tema

Prima Conferința Internaționala „Patrimoniu, Știința și Tehnologii pentru Conservare Durabila”, la Universitatea targovișteana

11:25, 16.05.2024 - In perioada 16-17 mai 2024, la Institutul de Cercetare Științifica și Tehnologica Multidisciplinara al Universitații „Valahia” din Targoviște, se va desfașura prima Conferința Internaționala Anuala „Patrimoniu, Știința și Tehnologii pentru Conservare Durabila.” Organizata de Universitatea „Valahia”…

Rolul Targu Mureșului in formarea revoluționaului Avram Iancu. “La Targu Mureș s-a dat scanteia revoluției”

03:05, 13.05.2024 - In cadrul conferinței internaționale „Avram Iancu-200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca", organizata in municipiul Deva, in intervalul 9-10 mai, la inițiativa Consiliul Județean Hunedoara, in parteneriat cu Academia Romana, Biblioteca Județeana "Ovid Denusianu" Hunedoara-Deva și Institutul…

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…

Care sunt ”secretele” lui Vlad Paștiu, un elev din Alba Iulia: Va merge la Olimpiada Naționala de Istorie. De la hobby, la studiu

10:05, 30.03.2024 - Care sunt ”secretele” lui Vlad Paștiu, un elev din Alba Iulia: Va merge la Olimpiada Naționala de Istorie. De la hobby, la studiu Vlad Paștiu, elev in clasa a VIII-a C, la Școala Gimnaziala „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeana a Olimpiadei de istorie, unde a obținut locul…

Intr-un oraș antic au fost descoperite urme de tehnologii avansate 

02:10, 30.03.2024 - Angajații Institutului Național de Antropologie și Istorie (INAH) din Mexic au efectuat sapaturi arheologice de salvare in orașul antic Tlatelolco pentru a salva monumentele de la o posibila distrugere din cauza viitoarei construcții a unui nou complex rezidențial. Ca urmare, ei au reușit sa gaseasca…

Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea Romaniei și practici de buna guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei in subdezvoltare”

15:26, 18.03.2024 - Recent a aparut o carte fundamentala la editura Polirom: „Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanța a Romaniei”. Volum coordonat de: Alexandru L. Cohal , Dorin Dobrincu , George Țurcanașu. Am discutat principalele teme ale acestui studiu cu trei dintre cei care au contribuit esențial la apariția…

Conferinta Dragoste, Rusine, Ura- despre Emotii si Buna Ordine in Țarile Romane, sec. XVIII-XIX, la Universitatea Ovidius din Constanta

15:41, 13.03.2024 - Facultatea de Istorie si Stiinte Politice FISP din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta UOC organizeaza joi, 14 martie 2024, conferinta cu titlul "Dragoste, Rusine, Ura: despre Emotii si Buna Ordine in Tarile Romane, sec. XVIII XIX", sustinuta de Constanta Vintila, cercetator stiintific I la Institutul…

Moneda romana emisa pentru Marciana, sora imparatului Traian, expusa la Muzeul de istorie din Baia Mare

13:56, 04.03.2024 - O moneda ce a fost emisa undeva in perioada 112 p.Chr. este expusa la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie (MJIA) Maramureș. Exponatul face parte din tezaurul monetar roman ce a fost descoperit pe teritoriul satului Oarța de Sus din Marmaureș


Ce parere ai despre aceasta stire?